Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért azt veszi el, aki...

Isten miért azt veszi el, aki hisz benne, és aki jó ember? = (

Figyelt kérdés
2012. jún. 19. 20:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező, ez nagyon szomorú, részvétem. viszont ha a fájdalmad már csillapult, jusson eszedbe, hogy mindenki meghal egyszer, jók is és gonoszak is. Azt írod, a nagymamád. Szerintem biztosan szép élte volt és boldoggá tette, hogy ismerhette az unokáját/unokáit. sokkal "igazságtalanabb" az, amikor valaki annyira fiatalon hal meg hogy még el sem kezdhet élni.....

A halál csak annak fáj, aki itt marad, ahogyan már előttem is írták. Hidd el, a nagymamád már boldog Istennél.

2012. jún. 19. 21:41
 12/22 anonim ***** válasza:
43%
Higgy Istenben, mert így jobb a lelkednek, még ha nem is létezik!
2012. jún. 19. 21:46
 13/22 anonim ***** válasza:
79%

A nagyim temetésén ilyesmi hangzott el, engem picit megnyugtatott, pedg szó szerint úgy rázott a sírás, hogy fogn kellett: Ben Lévi szembe szállt a halál angyalával és elvette a kardját, így többé nem halt meg senki. A halál angyala azonban megmutatta neki a világot. Látta a betegek fájdalmát, a sebzettek szenvedését, az öregek fáradtságát és mikor ezt meglátta Ben Lévi, vissza adta a halál angyalának kardját, aki megkönnyebbülést hozhatott a betegeknek, sebzetteknek, öregeknek.

Nem szó szerinti az amit leírtam de a lényeg benne van.

Remélem picit megnyugszol.

Őszinte részvétem!

2012. jún. 19. 21:54
 14/22 anonim ***** válasza:
kedves kérdezö. a személyes kutatásomat és érzésemet, szeretném megosztani veled, hogy vigasztalodást tudjak nyujtani.a jakab levele 1:13 irja "senki ne mondja amikor proba alatt áll,:Isten tesz probára.Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet probára tenni istent és Ő maga sem tesz ilyenekkel probára senkit.más versben ezt irja az isten nem a halottak, hanem az élök istene.Tévesen azt tanitják némelyek, hogy az isten "magához " szólitja a szeretteit az embereknek. Ez A teremtö megcsufolása,és hazugság.sajnos bármennyire fáj is ma még bármelyikünk meghalhat, de nem azért mert a teremtö unatkozik és ezzel szorakozik. akik ismerik a bibliát azok tudják miért van ez még igy, de nem sokáig. magam 3. éve vesztettem el a férjemet, másfél évig voltam a felesége amikor is otthon infarktust kapott és a kezemben halt meg, a szüleimet sokkal régebben elvesztettem már fiatalon haltak meg(anyu54.apu63. egyév alatt elmentek egymásután.) valaki azt irta amivel egyet értek, hogy olvass a bibliábol ezzel kapcsolatos buzdito gondolatokat.tudom nem könnyü. de tenned kell mert nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy a végtelenségik bánkodj. köszönöm.
2012. jún. 19. 22:55
 15/22 lsandor ***** válasza:
0%
Kedves kérdező! Mindenképpen érdemes tisztázni azt, hogy sohasem Isten okozza a nehézségeinket, így ezt sem. Olvasd el a Jakab 1: 13-at, illetve a Jób 34: 10-et
2012. jún. 20. 06:27
 16/22 anonim ***** válasza:
8%
sohasem isten okozza a nehézségeinket. Ő csak hagyja, hogy bekövetkezzenek, mert olyan jó és igazságos, és szeret minket, akik már meg vagyunk váltva.
2012. jún. 20. 07:23
 17/22 anonim ***** válasza:

Részvétem a tragédia miatt. Az én mamám is mélyen vallásos volt és kedves ember, tavaly halt meg.

Nem csak a jók és hívők halnak meg kérdező, hanem mindenki. Ez Isten törvénye.

Vigasztaljon a tudat, hogy a mamád már nagyon-nagyon boldog hogy Isten közelében van.

2012. jún. 20. 08:20
 18/22 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy neki így jobb. Megszabadult a betegségeitől, gondoktól, többé már nem fáj semmije, nem kell aggódnia semmi miatt. Ne tragédiaként fogd fel a halált. Tudom, hogy hiányzik, ez természetes, de ő már egy jobb helyen van.
2012. jún. 21. 13:08
 19/22 lsandor ***** válasza:
A Bibliából az is kiderül, hogy a feltámadás ez valós reménység
2012. jún. 24. 08:07
 20/22 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Úgy irtad, hogy hisz Benne. Ha ez így van, akkor nem úgy fogd fel, hogy meghalt, hanem, hogy Örök életet nyert Istennél, és hogy most nagyon boldog...

2012. júl. 10. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!