Mit jelent az, hogy valaki hit gyülekezetbe jár? Hogy hit gyülis?

Az első válaszadó hozzászólását egészíteném ki annyiból, hogy a Hit Gyülekezete pünkösdi-karizmatikus neoprotestáns egyház. A tanításait Jézus és a korai kereszténység tanításaiból meríti.
Nagyon fontos a SzentÍrás részletes tanulmányozása, valamint Isten Szellemének követése, figyelése.
És kizárólag olyan hagyományokat fogad el és gyakorol, melyek jogossága, igazsága alátámasztható a SzentÍrással.
És kedves 3. válaszadó - "ma 19:20"- Isten tanításait a Hit Gyülekezete nagyon jól közvetíti (rengeteg témában vizsgálja meg erre vonatkozóan a Bibliát), és NEM materalista: egyrászt nem a fizikai (anyagi) világot,, dolgokat közvetíti, hanem a SzentÍrással foglalkozik, másrészről pedig az adakozás teljesen önkéntesen zajlik.
Úgyhogy megkérlek, hogy ha már válaszolsz, legalább ne írj hülyeségeket.

Tévedsz! Az hogy (Materialista) az aláírásom volt, és nem a Gyülekezetet jellemeztem vele. Inkább azt akartam érzékeltetni, hogy egy materialista ember véleménye, aki nem kötődik egyik egyházhoz, gyülekezethez sem, mégis azt tanácsolom az útkeresőnek, hogy a Hit Gyülekezetét kerülje el nagy ívben!
Persze, amit hirdet, az lehet, hogy tiszta forrásból származik.
De annyi más, egyéb, anyagi, emberi és egyéb vonatkozású hírek terjengenek róla, hogy talán jobb lenne, ha a tiszta Igét valaki máshol keresné és találná meg.

@ "ma 21:26"!
Ezt írod: "De annyi más, egyéb, anyagi, emberi és egyéb vonatkozású hírek terjengenek róla..." - ezek milyen forrásból származnak?
Különben a HGY-nek vannak tanításai anyagi, emberi és egyéb vonatkozású témákban, és ezek szorosan kapcsolódnak a SzentÍráshoz. Nézd meg a "Vidám Vasárnap" c. műsort! Nem Igehirdetés, Igetanulmányozás van benne? Hát de!!
Elárulom Neked, hogy nekem személyes megtapasztalásom van a HGY-vel, immár 12 éve. Amikor először voltam ott, az egyik legjobb helyet kaptam. És nekik eszükbe sem jutott kutakodni, firtatni utánam. Nem írták fel "a pincsi kutyámat" se, soha nem voltak tolakodóak, nem próbáltak eltávolítani a családomtól, és - bármennyire is meglepő számodra - soha ki nem zsebeltek, stb. És most sem teszik!
Nagyon sok barátra leltem ott, mind becsületes, normális emberek.
Na! Akkor innentől kezdve Te milyen meggyőződésből hiszel olyanoknak, akik soha nem voltak tagok, vagy egyáltalán mirefel javaslod bárkinek is, hogy kerülje le ezt a gyülekezetet??
Ne haragudj, de az én szememben ez egy tisztességes, jóravaló, becsületes Egyház, amire nincs oka senkinek sem nehezteli.
És egy szó nem sok, annyi sem igaz azokból a mocskolódó, aljas cikkekből, "interjúkból", amiket némely szenny-weboldalon lehet olvasni (nem írom le, melyikről van szó, mert ugyebár weboldalt nem reklámozhatunk itt a fórumon - ez ugyanis ellenkezik a fórumszabályzattal).

/Mialatt a válaszomat gépeltem, a "ma 22:56" válaszoló (a 6. választ adta), megelőzött... :D /
Válaszával kapcsolatban annyit, hogy teljesen igaz, akár én is írhattam volna...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!