Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tanuljak meg hinni?

Hogyan tanuljak meg hinni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy én egy nagyon szkeptikus és realista ember vagyok, mégis "húz a szívem Jézushoz", de valahogy mégsem fér bele az életembe.

Próbálok hinni valamiben, de nem megy. Nem tudok hinni a bibliában meg abban amit az egyház hirdet. Mikor rájövök, hogy Isten nem létezhet, mert a szeretet máshogy értelmezem mint Ő, utána valahogy meg lelkifurdalásom lesz.

Nem akarok fanatikus hívő lenni, meg igazából ne is tudnék az lenni, mert nem tudok bedőlni a sok agymosásnak, de valami hit mégis hiányzik az életemből.

Volt már valaki így? Előre is köszi a válaszokat. :)

2012. jún. 15. 20:38
1 2
 11/14 lsandor ***** válasza:
0%
Szerintem mindenképpen érdemes megfigyelni, hogy mit ír a Biblia a hittel kapcsolatban. A Héberek 11:1 arról ír, hogy a hit az biztosítékon alapszik. Nem csupán arról szól, hogy elhiszek valamit, hanem az amit elhiszünk, annak bizonyítékokon kell alapulnia. Szóval szerintem a hithez nélkülözhetetlen a pontos ismeret
2012. jún. 16. 11:36
 12/14 anonim ***** válasza:
A hitet nem tanulni, hanem szívvel érezni kell
2012. jún. 16. 15:24
 13/14 pelgrim ***** válasza:

Kedves sera79,

„szerinted van ami igaz a Bibliából Jézusra és van ami nem?”

Igen, Istennek nem érdeke, hogy hazudjon az embereknek, de a Bibliát nem Isten írta hanem emberek és emberek bizony tévednek és hazudnak is.

2012. jún. 19. 09:45
 14/14 lsandor ***** válasza:
Pelgrim@ Nem igaz az, hogy a Biblia nem Istentől származik. Ha emberektől származna, akkor lehetetlen lenne összhangja, tudományos pontosság, tanácsainak az értéke, illetve legkevésbé az, hogy minden egyes próféciája szóról szóra beteljesült. Bár emberek jegyezték le, de Isten gondolatait tartalmazza
2012. jún. 20. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!