Mi a bizonyíték Mária zsidó származására?
Két érvről tudok, de ezek nem bizonyítékok, csak belemagyarázások. Nem tudom bizonyító erejűnek elfogadni őket:
- Jézus a megváltó, és ezért zsidónak KELL lennie, mert ez a megváltóság feltétele, és zsidó (Dávid házából) csak úgy lehet, ha az anyja is zsidó (Dávid házából). Ez amellett hogy belemagyarázás, akár Bibliai alapon is támadható (Lk 3, 8)
- olvastam valahol, hogy a Lukács evangéliumában az ő családfája lenne levezetve, de ezt nem tudom értelmezni, ugyanis a hivatkozott résznél József családfája van, ez egyértelmű. Bár mégis más mint a Máté evangélium-béli, ez is elég érdekes, megérne egy másik kérdést.
NEM EGYÉB SZÁRMAZÁSI ELMÉLETEKRE VAGYOK KÍVÁNCSI, HANEM A ZSIDÓ SZÁRMAZÁS BIZONYÍTÉKAIRA!
Nos hasonlo kerdest tettem, fel ime a valaszok, engem meggyoztek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Nem az a lényeg, hogy zsidó volt e, hanem hogy melyik irányzatba/törzsbe tartozott.
Nyilván nem volt farizeus vagy szadduceus. Azok nem ismerték el Jézust Messiásnak. Jézus célja az volt, hogy az ó szövetség, helyett új szövetséget "kössön".
Az akkori papi réteg a Tórát, Mózes könyveit fogadta el, így nem hittek feltámadásban megváltásban stb.
Ebből adódik, hogy Mária zsidó származású lehetett, mivel Jézusnak a zsidó népet, ilyen megközelítésbe a saját népét kellett volna gatyába rázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!