Családon belüli vallási megosztottság! Szerinted ez gondot jelenthet?
Az én családomban mindenki más hitű: anya taoista, apa református, testvérem római katolikus, én pedig hindu vagyok
Mi békességben meg tudjuk beszélni a vallási nézetbeli eltéréseket, eddig sosem volt ebből gond, mindenki elfogadja a másik nézetét
Ti mit gondoltok erről a szituációról? Baj lehet ebből egy családban?

18:12
Megtanultam a történeket és a fogalmakat, az indiai elnevezéseket és tucatnyi könyvet kiolvastam az ügy érdekében, szóval intenzíven benne vagyok a dologban
Sajnos valóban nem születtem bele, de mégis ez a hit áll a legközelebb hozzám, ez érdekel a legjobban és ebben is hiszem

Nem lesz baj belőle. a baj mindig abból van, ha túl sokat foglalkozunk másokkal, és keveset magunkkal.
A vallásbeli különbséget szerintem nem is feltétlenül kell megbeszélni, hiszen hogy lehet a hindu és a keresztény vallást összehasonlítani? Egyszerűen el kell fogadni a másikat olyannak, amilyen.
Én a hétvégén válaszoltam egy kutyákkal kapcsolatos kérdésre, és az egyik válaszoló mellékesen megjegyezte, hogy nem ért egyet a vallási nézeteimmel. Hogy hogy jön össze a kettő? Nem tudom. De nem gondoltam, hogy az én egyszerű katolikus hitem itt ilyen közérdekre tart számot.

Hú, azért nem semmi ez a fajta sokszínűség, de nekem tetszik :)
De látod, nálatok nem okoz gondot, nincs belőle baj, ez számít. Hogy mások hogy oldják meg, az szerintem az ő dolguk. Nyilván vannak családok, ahol ebből problémák adódnak/adódnának, máshol meg nem. Te nagyon szerencsés vagy a családoddal.

Mindenesetre nagyobb az összhang a családban, ha mindannyian ugyanazon valláshoz, vagy felekezethez tartoznak. A mi családunkban is vannak más felekezethez tartozó illetve ateista emberek is. Akik mind egy helyre járunk, közöttünk igazán erős a kapocs, a többiekkel is jóban vagyunk, bár velük ritkábban találkozunk, de a kapcsolat jó. Sajnos a tágabb családomban akad egy agresszív ateista is, aki igyekszik minden létező módon keresztbe tenni nekünk. Ezt nagyon sajnálom, mert mi soha nem ártottunk neki semmit, az igazán nem nevezhető ártásnak, hogy másban hiszünk, mint ő.
Szóval jelenthet gondot, de nem szükségszerű, hogy jelent is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!