Római katolikusok! Ti a házasság előtt hogyan éltetek a párotokkal?
Kíváncsi lennék arra, hogy összeköltöztetek-e vagy sem. Úgymond "Lakva ismerszik meg az ember." Tudom, hogy bízni kell Istenben, és abban, hogy a tökéletes párt rendelte hozzád, és én nem is szeretnék majd a párommal a házasság előtt összeköltözni, de mi van, ha ott nem jutunk kompromisszumra?
És ha szabad olyat kérdezni, intimitás terültén meddig jutottatok el?
Köszönöm a válaszokat! Ha lehet, kort is írjatok.
Kedves utolsó!
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a történeteteket :)Örülök, hogy nektek sikerült megvalósítani:)
most kicsit offolni fogok (vagyis nagyon)
Én még nem vagyok házas, csak komoly kapcsolatom van
"Nézd: ha Isten valóban a tökéletes párt rendeli melléd, akkor nem mindegy, hogy egy papír aláírása előtt, vagy után szexeltek?"
ennek a kedves válaszadónak üzenem, hogy ne feledkezzen meg arról az apróságról, hogy egy keresztény számára a házasság nem egy papír aláírása, hanem egy örök eskü, egy szentség...
már én is fel szerettem volna tenni ezt a kérdést, csak meg akartam magam kímélni a vitát provokáló és a "szabadabb gondolkodású" válaszolóktól
Szóval még nem házason, de komoly katolikus kapcsolatban lévőként annyit szerettem volna mondani, hogy én is úgy próbálom megélni a házasság előtti időszakot, mint a # 10/11 válaszoló
mi sokat beszélgetünk a párommal arról, hogy mi is a legjobb a kapcsolatunknak, mi is gyakran alszunk együtt, mert messze lakunk egymástól, és szerintem az a fontos, hogy olyan közelségben is tudjunk józanul gondolkodni. Szerintem az nem tesz jót egy kapcsolatnak, hosszú távon, ha egy csóknál többet nem engednek meg maguknak a felek... Mi meghúztuk a határt: nincs szex, a nemi vágyak kielégítése a házasság ajándáka. De ami még a határon belül van, azt megengedettnek tartjuk.
Az együttélés meg szerintem nem rossz dolog, de az is úgy értékesebb, ha a házasság ajándékaként alkalmazzák
Kedves kérdező, te hány éves vagy? (ha szabad megkérdeznem:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!