Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnél-e megtérni?

Szeretnél-e megtérni?

Figyelt kérdés

Tudod-e, mi a megtérés? Hallottál-e már róla bármit?

Van-e olyan, aki szeretne megtérni, mert vonzza a szíve Istenhez, de nem tudja, merre is kellene elindulnia?

2012. jún. 6. 13:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Igen.

Csak amikor megismerek egy újabb keresztényt, az eltérít.

2012. jún. 6. 19:12
 12/27 anonim ***** válasza:
Én ezen már túl vagyok, de még emlékszem rá, hogy volt, így hát leírom. A megtérés az a folyamat, amely akkor kezdődik, amikor valakiben felmerül a kérdés, hogy létezik-e Isten. Ezt általában hosszas "keresgélés" követi, különféle egyházak meglátogatása, elmélyült Biblia-tanulmányozás, beszélgetés különféle felekezetek tagjaival. Ezen folyamat során az ember egyrészt információkat gyűjt, de ami sokkal fontosabb: figyel az érzéseire. Az Úr ugyanis általában az érzéseink által kommunikál velünk, így terelget minket. Ha szeretnél eltalálni Istenhez, neked is ezt a módszert javaslom, amelyet leírtam. Ha írsz magánt, szívesen megosztom veled, hogy én melyik felekezethez tartozom, és szívesen írok róla pár dolgot, vagy válaszolok a kérdéseidre, ha vannak. :)
2012. jún. 6. 20:46
 13/27 anonim ***** válasza:
51%

Térjek meg a magam vallásáról a tiédre? Vagy mit értesz ez alatt? Milyen felekezet szempontjából vizsgálod a megtérést magát?

Véleményem szerint ha valaki azt állítja saját magáról, hogy megtért, és Isten útján jár:

- egyszerűen csak annyira szeretné, hogy tényleg elhiszi, ebben az esetben legfeljebb pár hétig tart ez az állapot...

- szimplán öntelt az illető

- hazudik

Más esetet én nem ismerek, de ember mivoltomnál fogva tudjuk ezt be a hibáimnak és hiáynos ismereteimnek.

Az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy Isten mindenkit vezet a maga módján: kirakat és szertartások nélkül, a maga természetes egyszerűségében.

2012. jún. 6. 22:32
 14/27 anonim ***** válasza:
Igen, tudom mi az, és nem akarok.
2012. jún. 6. 23:12
 15/27 anonim ***** válasza:
69%
Én hiszek Istenben, de kiráz aq hideg a megtérők egy részétől. Belőlük lesznek a legnagyobb fanatikusok.
2012. jún. 7. 09:12
 16/27 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Érdekelne az is, ki mit gondol megtérés alatt.
2012. jún. 7. 10:02
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A megtérés korábbi "világi", "bűnös" életmódunk hátrahagyását jelenti, és a parancsolatokat betartó, Jézus Krisztus példáját követő életünk kezdetét - éppen ezért többnyire nem egy pillanat alatt tér meg valaki, a megtérés nem egy konkrét esemény, hanem inkább egy folyamat, amely során az ember értékrendje, szokásai, világképe, viselkedése változásokon megy keresztül.

Ennek a folyamatnak a során felhagyunk azokkal a szokásainkkal, amelyek nem helyesek az Úr szemében, és felveszünk olyan szokásokat, amelyekben Ő örvend. Pl.: ezentúl mindig igazat mondunk, és nem beszélünk ki másokat a hátuk mögött.

A megtérés során elkezdjük rendszeresen tanulmányozni a szentírásokat, imádkozni, és eljárni istentiszteletre és más egyházi programokra, mert ezek a segítségünkre vannak abban, hogy hátrahagyjuk korábbi, világi szokásainkat, és hasonlóbbakká váljunk Jézus Krisztushoz.

2012. jún. 7. 13:24
 18/27 anonim ***** válasza:
A megtérés egy felismerés. Egy olyan pillanat és az azt következő szándék, amelynek folyamán az ember felismeri Isten létét, nagyságát és mindenhatóságát, felfogja és elfogadja a szándékait, és úgy próbál élni, hogy méltó legyen ehhez a kegyhez. A megtéréssel nem bűnössé válik és magatartásilag korlátoltá, hanem szabaddá, tudata kiterjed egy magasabb rendű cél felé, és részévé válik a világot mozgató akaratnak. Nem szolgálójává, hanem csodálójává válik Istennek. A megtérés egyébként írásban nem definiálható, - bár különféle egyházak és azok írásai kísérletet tesznek erre, - hanem magányos, önálló, belső cselekedet. Talán azt mondhatnánk, hogy tudatilag egy magasabb polcra kerülés.
2012. jún. 7. 14:07
 19/27 anonim ***** válasza:

Az utolsó nagyon jól írta azt, hogy a megtérés által nem szolgákká válunk, és nem kötöttségeket veszünk magunkra, hanem épp, hogy szabadokká, és megszabadulunk bizonyos kötöttségektől. Értsd: nem a parancsolatok betartása jelent kötöttséget, hanem a bűnös életmód. A parancsolatok betartása épp, hogy megszabadít ezektől a bűnöktől.

Aki igazán megtér, annak semmiféle erőfeszítést nem jelent betartani a parancsolatokat, sőt, örömét leli azok betartásában.

2012. jún. 8. 09:39
 20/27 anonim ***** válasza:
52%

Igen, szeretnék megtérni. Csak olyankor mindig közbejön valami.

[link]

Kanadától Ausztráliáig, Írországtól Németországig szinte naponta derül fény papok által elkövetett szexuális bűncselekményekre. A Vatikán belügyként kezeli az ügyeket, és azt állítja, hogy a sokezer eset egyéni gyarlóságok és külső körülmények miatt történt.

2012. jún. 8. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!