Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudok megterni?

Nem tudok megterni?

Figyelt kérdés
Oszinten banom a buneimet, es szeretnek megvaltozni. Szivembol imadkozok, mar regota nagyon szeretnek megterni, de egyszeruen nem sikerul. Szivbol jon az imam, es oszinte, megsem erzem, hogy barmi is megvaltozna. A buneim ugyanugy fajnak, mint eddig, es meg mindig ertektelennek erzem magam, es az eletem. Semmi onbizalmam, Isten nelkul ugy erzem, nincs semmi haszna az eletemnek, de megsem tudokmegszabadulni. Kerlek, segitsetek! -egy ketsegbeesett lany
2012. febr. 20. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia.

Ha szívből bánod a bűneidet, imádságban mondd el Jézusnak, és ő ezután megbocsát. Ezután nem kell érezned bűnbánatot, mert ő megbocsájtott.

És utána sokszor elesik az ember, de újra, és újra meg kell térnünk. Remélem segítettem.Ha van kérdésed, írj!

Üdv

2012. febr. 20. 17:06
 2/11 A kérdező kommentje:
koszonomm:) bunbocsanatert imadkoztam, de meg mindig erzem a bunbanatot:(
2012. febr. 20. 17:11
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Első vagyok:

Ne érezz bűntudatot már, hisz ha szívből bánod a bűneidet, és kéred Jézust, hogy bocsásson meg, és új életet akarsz kezdeni, akkor megbocsájtott!

Ha még mindig felelősnek érzed magad/ bűntudatot érzel magadban, az olyan , mintha nem fogadnád el a bűnbocsánatot(legalábbis szerintem, nem tudom, hogy így van ez-e)

2012. febr. 20. 17:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa."

Rájöttél, hogy Isten nélkűl semmi vagy. Nagyon jó!

"Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak."

Sírsz a bűnbánat miatt, nagyon jó!

Eddig állsz valószínűleg.

Most is fognak jönni nagyon jó részek. Bízd magadat Istenre! Ha megbántad a bűneidet, akkor megbocsájtattak, ha Istent hívtad ehhez segítségűl.

"Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.

Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.

Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.

Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak. "

Ez egy folyamat, melynek végén ez áll:

"Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.

Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak. "

Mert nem nagyobb a szolga az ő uránál.

Örűlj, mert jó úton vagy. Le ne térj!

2012. febr. 20. 18:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia, azt javaslom, vedd kezedbe a Bibliád, és keresd ki azokat az igéket, amelyek arról szólnak, hogy Isten megbocsát annak, aki szívből bánja a bűneit. Ha úgy érzed,írd ki ezeket lapra füzetbe, post it-re. Imádkozd és valld meg ezeked, írd a szívedbe is. A Sátán hazugságai, amiket érzel, állj rá Isten igéjére, a Bibliára és meglátod átformálja az életed.

Zsid 4,12

"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait."

2012. febr. 20. 22:38
 6/11 munyamunya ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nekem úgy tűnik, te már megtértél. Akkor, amikor rájöttél, hogy Isten nélkül értéktelen az élet, és meggyűlölted a bűnnel fertőzött természetedet és szabadulni szeretnél belőle. Ez maga a megtérés, mivel szemmelláthatóan megváltozott a gondolkodásmódod, már nem a világgal futsz együtt a gonosz cselekvésére, hanem Isten után vágyódsz.

Azonban sem az életed, sem a saját viselkedésed nem fog egy csapásra megjavulni ettől. A megtérés, az Isten felé fordulás "csak" a legelső lépése egy hosszú útnak, amelyen a mi Főpapunk jár előttünk, őt kell követnünk minden napon, és ezáltal fokozatosan változik majd az életmódunk, magaviseletünk, bensőnk.

A Felkent Jézus nevében való bemerítkezés, és az Istentől való Szellem általi újjászületés az, ami megadja majd neked azt a szabadulást, amire vágyol, hogy Istennek szolgája lehess már ezen a világon.

A bűnök pedig mindig fájdalmasak maradnak, ez nem fog elmúlni. Nem is lenne jó, ha egyszercsak eljutnánk oda, hogy megvonjuk a vállunkat egy-egy vétekkel kapcsolatban. Nekem is van olyan tettem, amit megtérésem előtt követtem el, megbántam, letettem Istenem előtt, és tudom, hogy Ő elengedte a tartozásomat ebben a Krisztus vére által - mégis, valahányszor eszembe jut, a szívem összefacsarodik, és legszívesebben a föld alá bújnék szégyenemben. Mert az az új természet, melyet a bemerítkezéskor, az újjászületésem által kaptam nem képes kiegyezni a gonoszsággal. De ez nem önmarcangolás, vagy állandó bűntudat, hiszen a bűnömet már eltörölte Isten, a tenger mélyére vetette, olyan messzire, hogy sosem látom többet. Ezért még ha fáj is, amit tettem, az örömem a Krisztus Jézusban sokkal nagyobb ennél, és hálaadás van bennem az Örökkévaló Isten felé.

Őszintén kívánom az Úr Jézus kegyelmét és a Mindenható Isten áldásait az életedre.

2012. febr. 21. 08:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Abban egyetértek az utolsóval, hogy megtértél, hiszen elkezdted keresni Istent.

De ez még nem az újjászületés, amikor Isten ad új lelket és új szívet. Azt nem lehet erőltetni, keresni, várni - az egyszerűen megtörténik, akkor is, ha nem akarod.

Én nem akartam, nem vágytam rá, nem kértem, mégis megtörtént. És ha ez megtörténik, akkor tényleg megszűnnek a bűnök, mert Isten vezet mindenben, és Ő nemhogy nem visz bűnre, de még a bűn iránti vágyat is eltörli. De erre csak Isten képes!

2012. febr. 21. 12:34
 8/11 anonim ***** válasza:

"A buneim ugyanugy fajnak, mint eddig, es meg mindig ertektelennek erzem magam, es az eletem."

Ez azért van mert a patás nem szeretné ha jól éreznéd magad és a hamis bűnbánat érzésével kísért. Ezt gyakran csinálja gyónás vagy bűnbánat után azért mert a kétségbeesés és reménytelenség érzése is eltávolítja az embert Istentől hiszen Isten azt szeretné ha az ember bízna benne és örömmel gondolna arra hogy Isten szereti őt és megbocsátott.

Én azt javasolnám hogy válassz egy imát vagy fogalmazd meg magadban amivel hálát adsz Istennek és dicsőíted Őt amiért megbocsátott Neked. Valahányszor rádtör ez a rossz érzés a régi bűneid miatt, kezdd el ezt az imát. Ez azért is jó mert a patás kísértését imává változtatod, így egy idő után már nem fog kísérteni se hiszen észre fogja venni hogy ezzel csak saját maga alatt vágja a fát.

"Semmi onbizalmam, Isten nelkul ugy erzem, nincs semmi haszna az eletemnek, de megsem tudokmegszabadulni. Kerlek, segitsetek!"

Szerintem már megszabadultál (ahogy a többiek is írák) csak még az érzéseid becsapnak ezzel kapcsolatban.

Szoktad Istent dicsőíteni? Szerintem ez az ami hiányzik Nálad és ez hiányzik ahhoz hogy Isten örömmel tudja megtölteni az életedet. Próbáld meg zenével vagy zsoltárokkal a dicsőítő imát minden nap végezni és garantálom hogy sokkal jobban fogod magad érezni. Az nem baj ha eleinte nehezen megy.

Ha érdekel van erről egy érdekes könyv amit szívesen elküldök Neked ha megírod a postacímedet egy privát üzenetben.

2012. febr. 21. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, te ezt írod: "es szeretnek megvaltozni." Úgy értsük, hogy ismered a bűneidet, de nem válastozott semmi, ugyan úgy folytatod? Vagy hogyan? Publikus, hogy milyen bűnökről van szó egyáltalán?
2012. febr. 21. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:
imadkozz kitartoan. en is, mikor megtertem, 2 honapig immadkoztam, mielott vegre erezni kezdtem a jelenletet. Azelott felig meddig ateista voltam, tobb mint 1hetig alig tudtam az egeszet elhinni, pedig akkor mar tapasztaltam, mindha fejbe csaptak volna :)
2012. febr. 23. 07:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!