Olyanokat keresek, akik a Reménység Fesztiválon tértek meg (vagyunk egypáran ;-) ). Csak pár nap telt el, de milyen azóta az életetek?
Olvassátok-e a Bibliát, vagy a kapott János evangéliumát? Mit szólt a környezet? Hogyan változott meg a "napirend"-etek? Milyen változást éreztek (ha éreztek :) ) ?
A megtérésed előtt jártál-e templomba, imaházba? Mennyit tudtál előtte az Igéről, a Bibliáról?
még kérdés (rengeteg van) munkahelyen például tudják rólatok, hogy hívők vagytok?
Jézus vágya, hogy másoknak is megmutassam az ő szeretetét, de mégsem tehetem ezt pl. egy munkahelyen, vagy buszmegállóban. Mennyire kell ezt tudnia másoknak? Pl. van egy baptista volt osztálytársam, akivel csak interneten tartjuk a kapcsolatot, őneki Ti pl. elmondanátok (csak azért gondoltam, mert biztos örülne)?
például itt is próbálkozhatsz: www.alfa-omega.hu
van egy külön kérdezz-felelek topic, ott nyugodtan kérdezhetsz :)
Szia !
Ahogy formál téged az Úr, a viselkedésed, esetleg beszédedben(én nagyon csúnyán beszéltem a megtérésem előtt)bekövetkező változások előbb-utóbb fel fognak tűnni a környezetednek így a munkatársaidnak is. Ha rákérdeznek, nyugodtan elmondhatod, hogy mi történt veled, én is így tettem, de nem kezdtem el téríteni a népet, mert én a példamutatás és az értük mondott ima erejében hiszek, nem a kéretlen sokszor erőszakos térítés erejében.
A beszólogatókkal pedig légy türelmes és imádkozz értük, ezzel mutathatod meg az ellenségeid iránt érzett te, hogy képes vagy tenni értük, még akkor is ha bántanak.
Ha a baptista közösségeket érzed közelállónak hozzád, akkor itt egy hasznos oldal neked, amit katolikus létemre én is szívesen látogatok, mert a megtérésemet követően sokat segítettek az itt olvasottak és látottak:
Béke veled!
*az ellenségeid iránt érzett szeretetedet....
Bocsi késő van.:)
Szia,
én írtam a szeles hasonlatot:) Ha van kedved, írj privátban és válaszolok a kérdéseidre. Baptista vagyok egyébként, de ez csak másodlagos. Elsősorban hívő keresztény.
A gyülekezetben, ahová jársz, ott is biztosan szívesen segÍtenek.
Természetesen ezt tudni fogják mások is.
Mt 5, 14 Ti vagytok a világ világossága. Lehetetlen elrejteni a hegyen épített várost.
15 Mécsest sem azért gyújtanak, hogy véka alá tegyék, hanem a mécslábra, onnan világít mindenkinek, aki a házban van.
16 A ti világosságotok is úgy ragyogjon fel az emberek előtt, hogy mikor nemes tetteiteket látják, mennyekben lakó Atyátokat dicsőítsék!
Szükséges, hogy az emberek hallják, lássák az igazságot. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy fűt-fát megtérítünk, hanem azt, hogy ha jó lehetőség kínálkozik, akkor azt kihasználjuk. Előbb-utóbb lesz olyan helyzet, amikor ütközik az értékrendetek, vagy olyan kérdés merül föl, ami jó alkalmat ad rá, hogy elmondhasd, te hogyan gondolkozol. Ki kell használni:)
Szia, kérdező :)
Egy kereséssel belefutottam a kérdésedbe, és gondoltam, megkérdezem, hogy vagy mostanában... :)
Nos? Mi történt az elmúlt közel két hónap alatt veled?
GBU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!