Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyanokat keresek, akik a...

Olyanokat keresek, akik a Reménység Fesztiválon tértek meg (vagyunk egypáran ;-) ). Csak pár nap telt el, de milyen azóta az életetek?

Figyelt kérdés

Olvassátok-e a Bibliát, vagy a kapott János evangéliumát? Mit szólt a környezet? Hogyan változott meg a "napirend"-etek? Milyen változást éreztek (ha éreztek :) ) ?

A megtérésed előtt jártál-e templomba, imaházba? Mennyit tudtál előtte az Igéről, a Bibliáról?

2012. jún. 5. 21:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
31%

# 10:

A megtérőkkel az imádkozás után tanácsadók beszélgettek (1.200 fő önkéntes); egy adatlapot is kitöltöttek, így a statisztika e lapok alapján készült. A kitöltés természetesen nem volt kötelező, ill. nem kellett minden kérdésre sem válaszolni.

Az adatlapokon megadott elérhetőségeken szándékoznak megkeresni később az embereket, hogy megkérdezzék, sikerült-e megfelelő közösséget találniuk, be tudtak-e illeszkedni; szükség esetén segítenek ilyet keresni. Így remélhetőleg nem lesznek sokan, akik "lemorzsolódnak", hanem minél többen kitartanak a döntésük mellett.

Üdv. :)

2012. jún. 5. 23:46
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Én szombaton voltam és nagyon örültem a rengeteg megtérőnek, és nagyon remélem, hogy mindannyian szívből mondták el a megtérő imát, mert akkor napról-napra tapasztalni fogják az Úr munkálkodását az életükben.

Én is hasonlóképpen tértem meg, bár nem a fesztiválon, ezért megosztanám veled a saját tapasztalataimat, a kérdéseidre válaszolva.

Én nem olvastam rögtön a Bibliát, az csak később következett.A környezetem nagyon megdöbbent , de arra gondoltak, hogy majd ez is elmúlik,aztán amikor látták, hogy mégsem, akkor elfogadták többé-kevésbé.

A napirendem annyiban változott, hogy rendszeresen imádkozom,akár napközben többször is ha szükségét érzem, keresztény zenéket, rádióműsorokat hallgatok, a házimunka közben is.

A legnagyobb és egyben legmegdöbbentőbb változást a gondolkodásomban tapasztaltam.A legeslegelső érzés ami a megtérésemet követte az a végtelen hála volt az Atya iránt,amiért ennyire szeret engem és ebből fejlődött ki az egyre erősödő viszontszeretetem iránta. Folyton Istenre gondolok, olyanná vált számomra mint egy igazi társ, aki velem van egész nap, akire mindig számíthatok.

Napról-napra vezetett és vezet ma is. Sokszor gondolatok útján, de olyan is előfordult nagyon sokszor, hogy a válaszokat a kérdéseimre, az interneten keresztül kaptam meg, csodálatos keresztény oldalak segítségével.

Amikor elkezdtem a helyi gyülekezetbe járni, akkor pedig sokszor az Istentiszteleteken elhangzó tanításokat éreztem úgy mintha Isten épp nekem címezte volna őket.

Én gyermekkoromban jártam utoljára templomban, tehát volt egy alap ismeretem Istenről és a Bibliáról, de a megtérésemet megelőző 20 éven át abszolút világi életet éltem, tehát nem volt kapcsolatom Istennel.

Azt tudom neked tanácsolni, hogy tekints az Atyára, foglalkozz vele annyit amennyit csak lehetséges és ne várj hirtelen óriási változásokat. Türelmesnek kell lenni, az, hogy befogad Őt a szívedbe csak az első lépése az életedben bekövetkező változásoknak. Egyébként a többször, akár naponta megkérheted Őt, arra, hogy lépjen be a szívedbe és formáljon téged, tanítson meg úgy szeretni az embereket ahogyan Ő szeret minket,segítsen megbocsájtani az ellened vétkezőknek, segítsen levetkőznöd jellemed negatív vonásait.Légy aktív részese kettőtök bimbózó kapcsolatának, hisz egy emberrel való kapcsolatunk is akkor működik igazán jól ha mindketten keressük a másik társaságát.

Áldásokban, békességben, és sok-sok szeretetben gazdag életet kívánok neked az Úrban.

2012. jún. 6. 00:11
 13/31 anonim ***** válasza:
73%
Onnan lehet tudni kedves tegnap 23:33as hogy hanyan tértek meg hogy voltak adatrögzítők akik megszámolták hogy hanyan tértetek meg! Én is ott voltam és nagyon jól éreztem magam :D Bár én 2 éve vagyok megtérve de előre mentem úgy éreztem hogy mennem kell és kimentem :D nagyon jó volt :) Sajnos én hallássérült vagyok és képzeljétek javul a hallássom :) Dicsőség az Úrnak :)
2012. jún. 6. 08:11
 14/31 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az érdemi válaszolóknak. Amit írtál, kedves utolsó válaszoló, ezeket már csinálom, imádkozom az Úrhoz, hogy segítsen jobb emberré válni, hogy úgy szeressek és elfogadjak, ahogy ő tud mindenkit aki megtér hozzá.

A Billy Graham-es Élet Krisztusban könyvben van egy nagyszerű rész ahol szimbolikusan bemutatja milyen amikor az Úr belép az életedbe: átrendezi a hálószobádat, a nappalit, a konyhát, stb. érdemes elolvasni!

Olvastam itt-ott oldalakon hogy az ilyen fesztivál hatásra történt megtérés mennyiben számít igazi döntésen alapuló megtérésnek és kicsit elgondolkodtatott. Lehet, hogy emiatt majd ferde szemmel néznek rám a gyülekezetemben? A vasárnapi megtérésem előtt 2-szer voltam összesen vendégként imaházban, a Bibliát is csak most kezdem majd megismerni mégis megtértem, mert elfogadtam, hogy bűnös vagyok és hiszem ,hogy Jézus meghalt a bűneimért. De mégis talán mások furcsán tekintenek rám, hogy valaki 2 alkalmas istentisztelet látogatás után megtér?!?!?

2012. jún. 6. 08:18
 15/31 anonim ***** válasza:

Nem nem furcsa, be vallom én is igy kezdtem :) Olvasgattam a Bibliát előszőr nem értettem hogy mit is akar nekem mondani Jézus! De mikor elkezdtem Gyülekezetbe járni akkor kezdtem megérteni és most már értem! :) Nagyon jó,szinte én is csodálkoztam hogy csodát tett a fülemmel kapcsolatba :D Hálás vagyok neki :) Tanácsolom neked kérdező hogy járj gyülekezetbe ahol foglalkoznak veled! :) Ha Budapesti vagy ajánlhatom az én gyülimet is nagyon jó nagyon szeretem,van minden Dicsőítés biblia óra,ifióra,lelki gondozás :)

8:11es voltam :)

2012. jún. 6. 08:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Semmi furcsaság nincs ebben. Ez az evangélizáció egy olyan impulzust ad, ami belökhet valakit a kapun. Ha a helyén kezeljük, akkor nincs ebből semmi probléma, hogy valaki Reménység Fesztiválon tért meg.

A Biblia azt tanítja, hogy a megtérés nem egy egyszeri alkalom, hanem az életünket folyamatosan kell hozzáigazítani az Isten Igéjéhez. Sokan vannak, akik életükben először ezt a Reménység Fesztiválon tették meg. Életükben először tartottak bűnbánatot és kérték Isten segítéségét.

Ugye nem várjuk egy újszülöttől, hogy azzal a tapasztalattal és tudással rendelkezzen, mint egy 30 éves? Mégis, egy újszülött ÉLŐ és egy 30 éves HALOTT közt óriási a különbség. Tehát, aki megtért valóságosan, az már ÉL:) Fejlődnie kell, de már él.

Ehhez, mint az életben, egy szerető, meleg családi háttér kell. Egy újszülöttel foglalkozni kell, táplálni. Még nem képes ellátni magát. Ez a gyülekezet dolga.

Az olyan gyülekezetek, ahol a megtérőket inkább elcsüggesztik, ahelyett, hogy bátorítanák, alkalmatlanok erre a megtisztelő feladatra.

Kedves Kérdező,

ha kérdésed van, akkor kérdezz bátran. Mindenki így kezdi. Lesz majd idő, amikor megkérdőjeleződik benned a döntésed valósága, mert az emberek nem értik, mi történt benned. Akik megtapasztaltuk azt, amit te is tapasztaltál, tudjuk, hogy valóságos.

Jézus azt mondja: a Szél fúj, ahová akar. Hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hová megy.

Ez az a munka, ami benned is elkezdődött. Nem tudod megmagyarázni, nem tudod leírni, megfogni, sem megmutatni, ahogyan a szelet sem lehet dobozba zárva mutogatni. De érezted a hatását, ami miatt tudhatod, hogy valóságos! Meg kell tanulnod felismerni a szellemi dolgokat, most, hogy már érzékeled őket. Ez egy teljesen új világ, új dimenzió. Ahhoz hasonlít, mint amikor megnyílik egy vak szeme.

A többi vak értetlenkedik és vitatkozik majd. De ez ne zavarjon téged. Jó felfedezést! :D

2012. jún. 6. 10:16
 17/31 anonim ***** válasza:

Szia örülök a megtérésednek :) én már 3 éve buzgó hívő vagyok :) az én életemet is folyamatos öröm és jó kedv kíséri végig a megtérésem óta :)

Nézd meg ezt a videót. Első 45 másodperc nem igen izgalmas de utána beindul az élet. ők is a testvéreid.

http://www.youtube.com/watch?v=8KX2-J6uS-o

Imádkozom érted! Bízz az Úrban és keres 1 gyülekezettet mindenképp aminek aktív tagja leszel :) Vagy ha már van akkor jó :)

1x majd a menyben találkozunk ha földön nem is :) ott majd átöleljük 1mást.

Ur áldjon

üdvözlettel 1 17 éves Szlovákiai fiú :)

2012. jún. 6. 18:38
 18/31 A kérdező kommentje:

már van egy baptista gyülekezet aki törődik velem.

ma jött a fesztivál után Franklin Graham nevében egy levél, amiben megköszönik, hogy ott voltam, örülnek, hogy megtértem és bíztatnak, hogy keressek közösséget (már van gyülekezetem) vagy keressem az ottani tanácsadómat aki a megtéréskor mellettem állt.

Nagyon tetszett a hasonlat amit a szélről írtál, nagyon érthető volt, ezt érzem én is!

2012. jún. 6. 18:55
 19/31 A kérdező kommentje:

Amúgy mióta megtértem úgy érem magam mint aki kiszállt egy mókuskerékből. Nyugodt vagyok, sokkal jobban elfogadok dolgokat ha épp nem úgy alakul, Isten így döntött ezúttal, ezt gondolom. Amúgy az elmúlt pár napban már több olyan dolog is történt, hogy reggel imádkoztam valamiért és estére megkaptam!

Egy kérdés: mi értelme konkrét dologért imádkozni? Isten jobban tudja, hogy az nekem jó-e, kell-e, nem!?!?! Nem a legegyszerűbb úgy imádkozni, hogy azt tegye ami szerinte nekem jó?!

2012. jún. 6. 18:59
 20/31 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=HSTJqhlDQrY - na, ezt végigbőgtem a fesztiválon.

(kérdés, miért tartotta sok résztvevő a tenyereit felfelé? ez pontosan mit jelképez? és a baptisták miért nem vetnek keresztet és mondanak pl. miatyánkot?)

2012. jún. 6. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!