Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tartják azonnal ateistán...

Miért tartják azonnal ateistának azt, aki nem hisz semmiben?

Figyelt kérdés
Szerintem van fokozati különbség. Van, aki racionálisnak tartja magát, vagy bizonytalan a hitét illetően, vagy csak egyáltalán nem érdekli a dolog, míg az ateizmus szerintem egy tudatos szembeszállás az egész dologgal.
2012. máj. 31. 01:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igen érthető, és vannak jogos dolgok benne, de én pl. nem hiszek istenben, mégsem jelenteném ki, hogy ateista vagyok, mert egyszerűen nagyképű dolognak érezném. Úgy értem, végül is én sem tudhatom jobban. Nem szeretek ennyire határozott véleményt alkotni.
2012. máj. 31. 21:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Aki igaznak tartja azt az állítást, hogy "Nincs Isten", az ateista.

Aki nem tudja, hogy igaz-e az az állítás, hogy "Nincs Isten", az agnosztikus.

Aki tudatosan szembeszáll a vallással, az antiteista, vallásellenes vagy militáns ateista.

Akit egyszerűen nem érdekel az egész téma, az "gyakorlati ateista". Ilyen egyébként az emberek nagy többsége.

2012. jún. 3. 08:30
 13/13 A kérdező kommentje:
Hű, de sok fogalom, köszi. De az 1. és a 3. között nem láttam meg a különbséget.
2012. jún. 3. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!