Felvehetem-e az iszlám vallást úgy, hogy reformárus a férjem vagy előbb el kell válnom?
Az hogy lehet, hogy te rátaláltál az iszlámra, a férjed meg nem?
Nem beszél(get)tek egymással?
ő nem látja olyan szigorúnak Istent.
Azért szeretnéd áttérni az iszlámra mert "szigorú", vagy valamit én nem értek. Egy kedves barátom muzulmán, a családja is, sokszor mondta nekem, hogy szeretne áttérni a keresztény vallásra mert azok az emberek kevesebbet hazudnak! Az lehet, hogy maga a vallás szigorú de sajnos a legtöbb muszlim azokat nem igazán tartja. Nem is biztos hogy azért mert rossz ember vagy kétszínű, csak ugy hozta az élet hogy elkerültek otthonról, a családjuktól és ahol most élnek nagyon nehéz lenne követni azokat a "szabályokat". Írhatnék most sok példát hogy ezt megmagyarázzam, de ha szeretnéd felvenni ezt a vallást bíztos tudod miről is beszélek.
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodom, csak lenne néhány mondatom a kérdezőhöz.
Kedves Kérdező!
Az általad leírtakból nekem az jön le, hogy valami nagyon súlyos lelki válságban szenvedsz, megromlott a viszonyod Istennel valami ok miatt, nem találod a helyedet a világban. Ezt a problémádat sem az iszlám, semmás vallás nem fogja neked megoldani. Először a lelki problémáidat oldd meg, rendezd a viszonyodat Istennel, derítsd ki, miért nem találod a hlyedet, mi miatt van lelkiismeretfurdalásod, stb. Ha ezek után is úgy érzed, az iszlám az utad, akkor vedd fel az iszlámot, de ha a fentebbi dolgokat nem léped meg, és úgy leszel muszlim, az nagyon nagy pofára eséshez vezethet, de ez bármelyik más vallásnál is így lenne, akármelyiket is vennéd fel.
A helyzetedet bonyolítja, hogy van egy férjed, meg két gyereked is, ezért alaposan meg kell fontolni, mit csinálsz.
Üdv: egy hölgy, aki nem muszlim
Ne hadd magad becsapni a Biblia is tele van tudományos csodákkal. Es meg magyarázza , hogy miért vannak azokban a könyvekben is. Jézus szeret.
http://www.youtube.com/watch?v=8KX2-J6uS-o
Igy néz ki ha valaki az igazságot cselekszi :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!