Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed arról hogy...

Mi a véleményed arról hogy valakit már baba korában megkeresztelnek?

Figyelt kérdés
Én nem tartom helyesnek, mert elveszik az egyén döntési szabadságát, belekényszerítik egy olyan dologba amit talán nem is akar, mindenkinek joga lenne olyan vallást választani amilyet csak akar, nem olyat amibe belelökték
2012. máj. 27. 23:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%

szerintem millió olyan ember van, akit ugyan megkereszteltek babakorában egy hitre, de nem gyakorolja a vallását - vagy éppen más vallást gyakorol

szóval szerintem ez az "elveszik az egyén döntési szabadságát" duma butaság és a 'probléma' felfújása...

2012. máj. 27. 23:47
 2/18 anonim ***** válasza:
5%
Így illik.
2012. máj. 28. 00:10
 3/18 anonim ***** válasza:
51%
Lelocsolják vízzel. Nekem ennyit jelent, mert nem vagyok vallásos. Ha később a gyerek sem lesz az, akkor neki is ennyit fog. Ha pedig az lesz, akkor hálás lesz érte, hogy megkeresztelték. Tehát ezzel nem tudják elvenni a döntési szabadságát.
2012. máj. 28. 00:20
 4/18 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Nem döntött arról, hogy lelocsolja vízzel egy pap.
2012. máj. 28. 00:25
 5/18 anonim ***** válasza:
Hülyeség.
2012. máj. 28. 00:27
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Igazából ma már nem azt jelenti a megkeresztelkedés, mint több ezer évvel ezelőtt. Ez afféle befogadási szertartássá szelidült, mint amilyen sok törzsi népnél is van, hogy most már közénk tartozik a kis jövevény. Másrészt meg arról a vágyról szól a szülők részéről, hogy ne csak földi, hanem égi családja is legyen, hogy ne csak földi, hanem égi kapcsolatai is legyenek. Szerintem ez nagyon szép és fontos.

Ilyenkor szerintem nem számít, hogy ez melyik valláshoz kötődik, mert minden vallásnak ugyanaz a célja.

2012. máj. 28. 00:29
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha lennének alapvető ismereteid a kereszténységről, nem kérdenél ilyen butaságokat.
2012. máj. 28. 00:53
 8/18 anonim ***** válasza:

"Dehogynem. Nem döntött arról, hogy lelocsolja vízzel egy pap."

Ahogy arról sem, hogy az óvodában majd meglocsolják egy vízipisztollyal. Mit számít egy kis víz, ha nem hisz benne?

2012. máj. 28. 01:07
 9/18 anonim ***** válasza:
megkereszteltek babakoromban de templomban sem jártam azóta csak kb 3* akkor is vagy azért mert arra jártunk és megnéztük vagy lagzi....nem kötelez semmire
2012. máj. 28. 01:10
 10/18 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy ez egy hagyomány, aminek az esetek túlnyomó részében nincs túl nagy jelentősége, tekintetbe véve, hogy milyen kevesen kereszteltetik meg a gyermeküket igaz hitből. Rengeteg olyan szülőt ismerek akik nemhogy nem élnek keresztényi életet, de olyan is akad aki még csak nem is hisz Istenben és mégis megkereszteltette a gyermekét.

Igazából én sem értem, hogy mi motiválja ezeket az embereket.

Ami a te felvetésedet illeti,hogy ezzel elvész a gyerek döntési joga, nem értek egyet. Nem ez fogja befolyásolni, hogy miben fog hinni, hanem a nevelés amit kap, illetve a szülői példa. Miért gond az, ha a szülő hisz valamiben amit értéknek tart, és azt igyekszik tovább adni a gyerkőceinek is?Ha van gyereked, gondolom te is ezt teszed.Probléma inkább akkor jelentkezik ha a szülő bort iszik és vizet prédikál.

2012. máj. 28. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!