Mi a jó a nirvana állapotban?
16:13
A buddhizmusban nincs reinkarnáció abban az értelemben, hogy te vagy "te" újból megszületsz valamikor máskor.
Sőt, a buddhizmusban az, aki pillanatnyilag "te" vagy, nem azonos azzal a személlyel, aki tegnap volt"ál". Sőt azzal sem, aki akkor volt"ál", amikor az előző mondatomat olvasta. A személyi azonosság illúzió.
Na most ha te nem tartasz tovább egy pillanatnál, akkor kíváncsi vagyok, hogy születsz újra a 1000 év múlva. A válasz az, hogy sehogy, a buddhisták logikusan gondolkodtak. A buddhizmus szerint nincs időben folytonos én, nincs lélek, szellem, tudat stb. A reinkarnáció pedig egy költői kifejezése lényegében az anyag körforgásának.
"Természetesen nem az egó,a kis én születik újjá, hanem a belső önvaló"
Tehát nincs reinkarnáció. Az, hogy az anyagot anyag helyett önvalónak becézik, ezen semmit sem változtat.
16:16
A tibeti buddhizmus a buddhizmus népies, mitikus torzítása.
19:51
Ezt aztán megaszontad, most meghajlok érveid előtt és elfogadom az álláspontodat, ami ...mi is? :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!