Hiszel-e Istenben? /A keresztény Istenben/
Én jót röhögtem a kérdésen.
Ha van keresztény Isten, akkor kell lennie másik istennek is. Vagy ha nincs, akkor miért emelted ki, hogy 'keresztény'.
DE gondolom, te úgy értetted, hogy a keresztény istenképet elfogadjuk-e, azt, ahogyan a Biblia bemutatja Istent. Így értetted?
Én nem hiszem, hogy van rajtunk kívül álló, elkülönülő isten. Isten bennünk van, és a neve csak a rá utaló egyén nyelvétől, kulturális hátterétől függ. Tehát Isten/Siva/Önvaló/Allah stb EGY. :)
Ha létezne isten/ek/Isten, akkor nem lenne ateizmus, meg rengeteg egyéb vallás.
Egyébként a keresztény Isten a legkétarcúbb, undorítóbb Isten. Komolyan, Zeusz jóságosabb! Egy számozott áldozatlista alapján is 2 és félmillió embert ölt meg összesen. És ez csak a számozott! Összesen kb. 24 milliót.
És az ő igéje, hogy szeressek én mindenkit. Komolyan, a Sátán jobb arc, a maga 8 gyilokjával. Aztán elvileg tőle kéne félnem, és tőle kéne minnél messzeb kerülnöm. Bűzlik nekem ez...
14-15-nek.
Nagyon tetszett a link, bár szerintem néhol bőkezűen számoztak ahol saccolták a számot, de még így is. Nagyszerű.
Hiszek Istenben, de nem a kereszténység által kialakított istenképben. Ha Isten létezik, márpedig hiszem mert a világ olyan tökéletességgel és pontosan van megalkotva hogy kell lennie egy felsőbb akaratnak/hatalomnak.
De a kereszténység Isten ellen a legnagyobb fricska, ami Istent egy morcos apuka képébe bele skatulyázza rengeteg ellentmondással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!