Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény testvérek mi a...

Keresztény testvérek mi a véleményetek a jógáról?

Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Nálunk a pásztor azt mondta, hogy okult dolog, amit keresztényeknek nem ajánlatos folytatni! :)
2012. máj. 23. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk meg a plébános azt, hogy nyugodtan lehet. (Azt mondta, hogy néhol jezsuiták is csinálják.)

Persze valószínűleg csak a testi részére értette, nem a különféle szellemi gyakorlatokra.

2012. máj. 23. 15:02
 3/9 Andizsuzsi ***** válasza:
48%
Azért pl. az egészségügyi jóga az okkultizmusnak erősen a határmezsgyéjén van. A filozófiáját nagyon mélyen nem ismerem, de nem tudok róla, hogy olyan lenne benne, ami ütközik a keresztény alapelvekkel.
2012. máj. 23. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
A "jóga" szó igába való befogást, munkába állítást jelent. Tartalma pedig elsősorban egy sor gyakorlat az önuralom kialakításához. Nincs közvetlen vallási tartalma, az okkultizmushoz pedig végképp nincs köze.
2012. máj. 23. 16:13
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
A jóga olyan szellemi alapokkal rendelkezik (akkor is, ha csak "egészségügyi"), ami semmiféleképpen nem elfogadható keresztényeknek. A távol-keleti vallások nagy része (amiből a jóga is kifejlődött, olyan tanokat hirdet, amelyek nem összeegyeztethetőek a kereszténységgel.
2012. máj. 23. 19:43
 6/9 anonim ***** válasza:
38%

Az egy élő Isten keresése, az egy élő Isten akaratának megismerése, az ehhez tartozó kitartó magatartás, ami végső soron gyakorlatozást is jelent, a mindennapi ima, Krisztus elfogadása szívünkben, a Szent Szellemmel való folyamatos betöltekezés mi, ha nem jóga?

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. máj. 23. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Karizmatikus keresztény vagyok és időnként jógázom. Az egyes mozdulatoknak annyi a a jelentősége, amennyit te tulajdonítasz neki. Ahol kifejlődött, ott gáz a vallás, kultúra szellemi háttere és egyes mozdulatoknak tulajdonítanak jelentőséget. Mikor először mentem jógára, kértem Istent, hogy szóljon, ha gáz és ha kell óra közben otthagyom, de előítéletek nélkül mentem. Egy nagyszerű nyújtó-lazító foglalkozás volt,Agni jóga vagy Bikram jóga 36fokos szobában. Azóta is szívesen megyek. Persze az sem mindegy, hogy milyen az oktató, milyen a stúdió, mennyire nyomatnák a szellemi hátteret, vagy egyszerűen csak a mozgásról van szó, amelynek mindenki olyan jelentőséget tulajdonít, amilyet akar. Az utóbbi esetben csak javasolni tudom, rendkívül jó, egészséges mozgásforma, főleg azoknak akiknek stresszes a munkája, űznek valami kemény, pörgős sportot is, vagy épp nem egy teljesítményközpontú, pörgős sportot szeretnének.
2012. máj. 23. 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:

19:43

A jóga egy technika, semmi több. Kb. olyan értelmetlenség azt mondani róla, hogy távol-keleti vallási alapokon áll, mint mondjuk nem használni számítógépet azon az alapon, hogy a számítógép feltalálói között ateisták is voltak, tehát "ateista alapokon" áll a számítógép. Ez tálib hozzáállás, nem keresztény.

2012. máj. 23. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy jót tesz a gerincemnek. Hála Istennek!
2012. máj. 24. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!