Kereszténység és a jóga osszeegyeztethetetlen?
Mit jelent az, hogy a jóga hatása alá kerültek? Mitől lenne ártalmas?
Nem csak arról van szó, hogy a keresztény vezetők démoni dolognak tartják a jógát, főként a filozófiáját, így tartva távol a hívőket attól, hogy átpártoljanak?
"Nem csak arról van szó, hogy a keresztény vezetők démoni dolognak tartják a jógát, főként a filozófiáját, így tartva távol a hívőket attól, hogy átpártoljanak?"
De,igen pontosan arról szól. Ez a Dr. Kovács Gábor egy katolikus pap... Beleolvastam az irományába, hát borzalom... És ilyen embert engednek emberek közé... Ez ám a befolyásolás hatékony eszköze: Egy paptól, aki még orvos is, a hiszékeny, ostoba, korlátolt elme elfogadja, amit mond és nem kérdőjelezi meg.
Ezért van ennyi sötét ember, mert ilyen vezetőik vannak. Borzalom!! Ez ám a népbutítás.
Figyelj ezt írja:
„Az emberi hiszékenység szinte határtalan, és mindig akadtak, akik ezt ügyesen kihasználták.” - írja. Sokszor a legártatlanabbnak látszó dolgok (e-mailen küldött lánclevelek), egy-egy divatos terápia (agykontroll), egy bestseller (Harry Potter), vagy egy, a média által is felkapott híresség (Müller Péter) által képviselt vélemény követői szinte észrevétlenül olyan erők hatalmába kerülnek, melyek nem csupán pszichológiai problémát jelentenek, hanem sokkal többet: elveszítjük ellenőrzésünket saját, Isten adta logikus gondolkozásunk felett. A kulcsszó: manipuláció."
És ő vajon mit csinál? Hát nem manipulál?
Én nem hiszem hogy a kereszténységgel öszegyeztethető az amit a Tv-ben láttam:
lelkészek, prédikátorok valami varázs imát olvasnak az emberek fejére és azok rángatózni kezdenek, hanyatt vágódnak, eufóriába kerülnek.
Ez nagyon démoninak tűnik. Akik ilyet csinálnak azok Jézus nevét használják a démoni erők megidézésére, lehet hogy némely prédikátor nem is tudja milyen óriási kárt okoz.
A jóga más miatt veszélyes: a képzetlen, túlambiciózus jógaoktatót sérülést okozhatnak, a jóga természeténél fogva lassan hat, és nem szabad erőltetni.
A csavart pózok, fejenállás nagyon nagy óvatosságot igényel, szerintem inkább később kell elkezdeni jógázni.
A jóga szerintem nem elég veszélyes dolog
Az utolsó mondatot elírtam:
Egy képzett jóga oktató biztos az ovisokkal is megtud tanítani néhány egyszerűbb relaxációs, izomlazító gyakorlatot, de ennyi elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!