Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténység és a jóga...

Kereszténység és a jóga osszeegyeztethetetlen?

Figyelt kérdés
Jógát szeretnének az oviban tanítani - légzogyakorlatok, gerinctorna, stb. - olyasmiket ami minden más tornában is megtalálható, de hangsúlyozom nem a filozófiáját, sem a budhizmust, sem a hinduizmust, sem a dzsainizmust, de némely szulok ellenzik, hogy nem egyeztetheto ossze a kereszténységgel (keresztény vallásokkal) ez a démoni dolog. És kérem csak olyanok írjanak akik vlmennyire tényleg jártasak a dologban. Koszonom

2012. máj. 20. 15:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az, hogy a jóga hatása alá kerültek? Mitől lenne ártalmas?

Nem csak arról van szó, hogy a keresztény vezetők démoni dolognak tartják a jógát, főként a filozófiáját, így tartva távol a hívőket attól, hogy átpártoljanak?

2012. máj. 21. 17:58
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

Akkor mutatóba csak a google első néhány találatából (bocsánat, de csak angolul):

[link]

[link]

[link]

Google képkeresés "yoga worship poses" kulcsszóra való kereséssel:

[link]

Üdv.

2012. máj. 21. 18:29
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

"Nem csak arról van szó, hogy a keresztény vezetők démoni dolognak tartják a jógát, főként a filozófiáját, így tartva távol a hívőket attól, hogy átpártoljanak?"

De,igen pontosan arról szól. Ez a Dr. Kovács Gábor egy katolikus pap... Beleolvastam az irományába, hát borzalom... És ilyen embert engednek emberek közé... Ez ám a befolyásolás hatékony eszköze: Egy paptól, aki még orvos is, a hiszékeny, ostoba, korlátolt elme elfogadja, amit mond és nem kérdőjelezi meg.

Ezért van ennyi sötét ember, mert ilyen vezetőik vannak. Borzalom!! Ez ám a népbutítás.

Figyelj ezt írja:

„Az emberi hiszékenység szinte határtalan, és mindig akadtak, akik ezt ügyesen kihasználták.” - írja. Sokszor a legártatlanabbnak látszó dolgok (e-mailen küldött lánclevelek), egy-egy divatos terápia (agykontroll), egy bestseller (Harry Potter), vagy egy, a média által is felkapott híresség (Müller Péter) által képviselt vélemény követői szinte észrevétlenül olyan erők hatalmába kerülnek, melyek nem csupán pszichológiai problémát jelentenek, hanem sokkal többet: elveszítjük ellenőrzésünket saját, Isten adta logikus gondolkozásunk felett. A kulcsszó: manipuláció."

És ő vajon mit csinál? Hát nem manipulál?

2012. máj. 21. 20:00
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annyi lenne az egész, hogy nem úgy hirdeti, hogy joga, hanem úgy, hogy légzőgyakorlatok, gerinctorna. Én a helyében biztos nem mondtam volna, hogy néhány elemet honnan vettem, torna, torna, aztán kész is!:)
2012. máj. 21. 20:11
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Amit az emberek a jóga címen általában eladnak az nem más mint sima gimnasztikai gyakorlatok, megfűszerezve egy kis relaxációval, de ennek így nagyon nincs köze a jóga igazi műveléséhez. Összeegyeztethető e? Persze. Hisz igazából ebben a formájában köze nincs az igazi jógához. :D Mondom csak tornásznak, ami jó dolog.Az meg, hogy démoni dolog röhej, tudatlanságukból fakadó félelmük megnyilvánulása az ilyesfajta megcímkézés. Ím egy link ami ad egy kis felvilágosítást a jógáról: http://www.youtube.com/watch?v=4pUYGNdcTEU
2012. máj. 21. 23:19
 26/29 anonim ***** válasza:
21%
Én keresztényként szintén nem hiszem, hogy a jóga összeegyeztethető lenne a hitemmel, még az elméletileg szellemi tartalmától megfosztott formájában sem. Úgyhogy én kérlek, hogy ne csapd be azokat a szülőket, akik azt szeretnék, hogy ne tartsál a gyerekeiknek. Én sem szeretném, és biztos, hogy minden követ megmozgatnék, hogy ne történjen meg. Tarts a többieknek, vagy ne tarts egyáltalán.
2012. máj. 23. 19:49
 27/29 anonim ***** válasza:
63%
Kérlek, az alapján pontozzatok, hogy a válaszadó a kérdésre releváns választ adott-e. A kérdés az, hogy a kereszténység és a jóga összeegyeztethetetlen-e. Keresztények jönnek, és mivel "jártasak" a dologban (ahogy a kérdező kérte), elmondják, hogy felekezetük vagy személyes hitük mit mond erről. Nem korrekt dolog lepontozni azért, mert nem értesz egyet azzal az állásponttal, hiszen a kereszténység válaszát képviseli.
2012. máj. 23. 22:45
 28/29 izidorkata ***** válasza:

Én nem hiszem hogy a kereszténységgel öszegyeztethető az amit a Tv-ben láttam:

lelkészek, prédikátorok valami varázs imát olvasnak az emberek fejére és azok rángatózni kezdenek, hanyatt vágódnak, eufóriába kerülnek.

Ez nagyon démoninak tűnik. Akik ilyet csinálnak azok Jézus nevét használják a démoni erők megidézésére, lehet hogy némely prédikátor nem is tudja milyen óriási kárt okoz.

A jóga más miatt veszélyes: a képzetlen, túlambiciózus jógaoktatót sérülést okozhatnak, a jóga természeténél fogva lassan hat, és nem szabad erőltetni.

A csavart pózok, fejenállás nagyon nagy óvatosságot igényel, szerintem inkább később kell elkezdeni jógázni.

A jóga szerintem nem elég veszélyes dolog

2012. máj. 24. 10:47
 29/29 izidorkata ***** válasza:

Az utolsó mondatot elírtam:

Egy képzett jóga oktató biztos az ovisokkal is megtud tanítani néhány egyszerűbb relaxációs, izomlazító gyakorlatot, de ennyi elég is.

2012. máj. 24. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!