Kereszténység és a jóga osszeegyeztethetetlen?
milyen képesítése van az oktatónak a jóga oktatáshoz?
vigyázat sok az önjelölt jóga mester!
A rosszul végzett, és helytelenül tanított jóga gyakorlatok több kárt okoznak mint hasznot!
Ha valóban képzett jóga oktató tanítja, akkor nagyszerű dolog.
Ne hülyézzétek le egymást: mindegyik vélemény a maga rendszerében abszolút koherens. A keresztyénség karizmatikus és egyes evangélikál irányzatai szerint más vallás gyakorlatait nem lehet átvenni anélkül, hogy annak a spirituális tartalmával is ne kerülj kapcsolatba. Ez első ránézésre tűnhet maradinak és ostobának, de ezt akkor mondd ki róla, ha megismerted a teljes rendszert, hogy pontosan miért is mondják ezt.
Ami elgondolkodtató, hogy az első keresztyének azért nem jártak cirkuszba és színházba, mert ezeknek az elején általában az isteneknek mutattak be áldozatokat, és a műsor alatt is kultikus cselekedetek mentek (nem beszélve az erőszakról). Hasonló gondolat jár azoknak a fejében, akik keresztyénként ellenzik a jógát.
Ha a tizenéves lányodat egy maffiavezér szeretné korrepetálni angolból, engednéd? (Akár ha iskolai keretek között tenné) Lehet, hogy nem szívesen. Azon lehet vitatkozni, hogy a jóga maffiavezér-e valójában vagy csak a keresztyének gondolják annak, de ők mindenképp annak gondolják, és így érthető, hogy miért nem szeretnének jógát az oviban.
vígh béla jóga könyveit olvastam, meg Yeshudian könyveit, azokba nem ír semmiféle démonokról, meg más babonákról.
Démoni dolgokat leginkább egyes karizmatikus, meg pünkösdi keresztény "Isten tiszteleteken" lehet látni ahol az emberek rángatóznak, hanyatvágódnak, erről csak az szokott eszembe jutni amit Jézus mondott: Sokan jönnek az én nevembe...
"Én oszintén nem a jógától féltem a gyerekem, hanem a váló-világ és ehhez hasonló musoroktól"
Én még ehhez hozzátenném, hogy én meg főként az olyan emberektől féltem, mint amilyen a 12-es és a 14-es sem százas! Ez a borzasztó, hogy ilyen degeneráltak járnak közöttünk és büntetlenül "szórhatják szét" a csökevényes, selejtes, agyuk tartalmát a gyanútlan, befolyásolható emberekre, főleg gyerekekre. Nem csak a lopást, gyilkolást kellene büntetni, ez legalább annyira veszélyes!!
Nagyon ijesztő, és ledöbbentő, hogy az ember azt gondolná, hogy a 21-ik században, már mindenki nyílt, felvilágosult, pozitív, rugalmas, ennek ellenére ilyen döbbenetes korlátoltsággal, primitívséggel, ostobasággal, visszafejlődéssel találkozik. Na ez a félelmetes!!
Olvastam nemrég Kovács Gábor: Mágia és hit című könyvét. Ebben többek között a jógáról is volt szó, és arról, hogy mennyire összeegyeztethető a kereszténységgel. Ha jól emlékszem, le volt írva olyan emberek tanúságtétele, beszámolója, akik valahogy a jóga hatása alá kerültek. És szó volt arról is, hogy mennyivel ártalmasabb ez a dolog, mint amilyennek tűnik.
Ez is csak egy nézőpont, de érdemes azért elgondolkozni rajta, mielőtt megbélyegeznénk, hogy "maradi" és "korlátolt" gondolkodásra utal.
És miért ne lehetne démoni? Én úgy hiszem, hogy léteznek nem csak jó, de gonosz erők is. Különben a sátán sem létezne (és szerintem ezt feltételezni nagyon veszélyes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!