Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténység és a jóga...

Kereszténység és a jóga osszeegyeztethetetlen?

Figyelt kérdés
Jógát szeretnének az oviban tanítani - légzogyakorlatok, gerinctorna, stb. - olyasmiket ami minden más tornában is megtalálható, de hangsúlyozom nem a filozófiáját, sem a budhizmust, sem a hinduizmust, sem a dzsainizmust, de némely szulok ellenzik, hogy nem egyeztetheto ossze a kereszténységgel (keresztény vallásokkal) ez a démoni dolog. És kérem csak olyanok írjanak akik vlmennyire tényleg jártasak a dologban. Koszonom

2012. máj. 20. 15:32
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
29%
Ha a szülők ellenzik, nem sokat tehetsz. Kérdezd meg a főnöködtől egyáltalán, hogy lehet-e ilyesmit 'tanítani' nekik, ütközik-e valamilyen törvénnyel, vagy az ovi szabályaival.
2012. máj. 20. 15:39
 2/29 anonim ***** válasza:
47%

Igen. A jógához kapcsolódó vallások mind az önmegváltást hirdetik.

Nagyon egyszerű, megmondod, hogy a ti vallásos meggyőződésetekkel nem egyezik a jóga, ezért nem kívánod a gyereket erre járatni. A hittanra se lehet kötelezni senkit, akkor erre se.

2012. máj. 20. 15:47
 3/29 A kérdező kommentje:
nem minden szulo ellenzi, és szerintem jogi alapon nem utkozik, mert nem akarják senki gyerekére ráeroszakolni, mindenki maga donti el, csak ezen pár szulo szerint magát a sátánt engedjuk be az oviba
2012. máj. 20. 15:48
 4/29 anonim ***** válasza:
66%

Némely szülők ellenezni is fogják, ahogy mindent, ami keleti eredetű.

Én keresztény vagyok, magam is jógáztam, jógázom, a filozófiai háttér nélkül (tehát csak a mozgáskultúrát és légzéstechnikát alkalmazom). Szerintem aki ellenzi, az ne járjon. A hittan sem kötelező az ateisták számára (nem is lenne szerencsés, ha az lenne!).

2012. máj. 20. 15:49
 5/29 A kérdező kommentje:
Pontosan mi is úgy látjuk, hogy attól még hogy vlmi mozgáskultúrát és egészséges légzéstehnikát tanul a gyerek nem lesz semmi baja
2012. máj. 20. 15:51
 6/29 anonim ***** válasza:
66%
Neked sem kötelező jogát tanítani az oviban. Az hogy a kereszténység mivel egyezik az csak egy dolog. Ha a szülők nem engedik akkor neked ezt elkell fogadnod és kész. Nem a te gyerekeid, hogy úgy neveld ahogy neked tetszik. Ha nem akarják hát nem. Magánügy. Nem provokációként írom.
2012. máj. 20. 15:59
 7/29 A kérdező kommentje:
én szulo lennék, nem pedig aki tartja
2012. máj. 20. 16:06
 8/29 anonim ***** válasza:
78%
Ha filozófiai tartalom nélkül, csak a torna- és légzésgyakorlatok tanítják, akkor simán összeegyeztethető, mivel ilyen esetben nem több egy elsőre szokatlan tesióránál.
2012. máj. 20. 16:12
 9/29 anonim ***** válasza:
70%

Csak ledöbbenek, hogy vannak ilyen maradi, korlátolt szülők, akik tudatlanságból nem engednék a gyereket jógázni, gerinc-tornázni. Döbbenet...

No de, nem kell megmondani, hogy jógát fogsz tartani. Hívd egyszerűen testnevelés órának. Hiszen tulajdonképpen ez az!!

2012. máj. 20. 16:28
 10/29 rajcziz ***** válasza:
82%
Én összehoznék egy találkozót az oktatók és a szülők között, ahol mindenki képet alkothatna arról, hogy miről is van szó. Akinek nem tetszik, ne engedje oda a gyerekét. De ha tényleg csak a mozgásról van szó, akkor elfér egymás mellett a két dolog.
2012. máj. 20. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!