Hogyan is bocsáthatnék meg azoknak, akik tönkretették az életem azért, mert szerettem valakit?
hogyan is lehetne megbocsátani azoknak, akik tönkretettek azért, mert szerettem valakit?
elmondom, mit tettek, csak hogy leírhassam szenvedéseim.
1. megaláztak
2. megbélyegeztek
3. embereket ellenem hangolták
4. sok ember szemében most egy féreg vagyok, már-már elpusztítandó személy, aki káros másokra nézve
5. volt egy gyerekkori betegségem, amit kezelni kellett, havonta, viszont az ő gonoszságuknak hála már nem volt kezelve több, mint egy éve, így valószínűleg gyógyíthatatlan.
6. a testsúlyom felét elvesztettem.
7. a munkám/tanulmányaim elvesztettem.
8. családtagjaim közül sokan idegroncsok lettek, és nem tehettem semmit értük (pedig ők aztán tényleg ártatlanok voltak)
9. a képességeim eltűntek, vele az érzékenységem.
10. embertelenül elbutultam, és egézségileg a nullán vagyok.
11. éjszakánként a földön fekve bőgök, levegőt sem kapva, mert rémálmok gyötörnek, és mert az emberek állatként tekintenek rám, pedig nem vagyok az.
12. minden, amit gondoltam, éreztem, elveszett, mintha üres lap lennék, amit összekentek fekáliával.
13. nem tudok beszélgetni senkivel, szinte semmiről, mert kiürültem.
és még sorolhatnám, egyelőre, szerintem, épp ennyi elég.
ők ezt akarták tenni, persze, lehet nem ilyen súlyosan, de ez volt a céljuk.
ők nem bánták meg, amit tettek, sőt, büszkék magukra. és valamilyen úton-módon, de az ő életük jobbra fordult.
és őket, mondhatni, jó embereknek tartják. nem értem, miért...
Miért sajnáltatod magad ennyire? Te teljesen elsüllyedtél a saját kis - önmagad által kreált - mocsaradban!
Két kérdéssel válaszolnám meg a felvetett problémát:
1. Krisztus ajkát elhagyták-e panaszos szavak, amikor a Golgotára ment?
2. Ő vajon hogyan bocsátott meg azoknak, akik tönkretették (elvették!) az életét?
Kérlek, nézz magadba, és próbáld meg értékelni a kínt, amit Isten mért rád, bármilyen nehéz is! Ne feledd, hogy Ő nem tesz a válladra annál nagyobb terheket, mint amekkorákat elbírsz! A szenvedés megnemesíti, a könnyek pedig tisztára mossák a lelket.
Miért sajnáltatod magad ennyire? Te teljesen elsüllyedtél a saját kis - önmagad által kreált - mocsaradban!
Nehogy te is hasonloan jar aztan ha csak ilyen valaszokat kapsz nezheted.
Kérlek, nézz magadba, és próbáld meg értékelni a kínt, amit Isten mért rád, bármilyen nehéz is! Ne feledd, hogy Ő nem tesz a válladra annál nagyobb terheket, mint amekkorákat elbírsz!
Haha. Varom logikus magyarazatodat arra miert lett az unokatestverem ongyilkos.Talan az Ur ott is csak anyi terhet tett ra amenyit elbirt...vagy csak figyelmetlen volt mint Satan teremtesenel??? :(
Kerdezo fordulj ezoteriahoz fejleszt magad magas szintre alitolag azzal is visza lehet utni ,persze csak anyira hogy ellehetetlenitsd.Nefelj az "UR" majd vigyasz ra:)) Tobb rehet ugy sem tudsz tenni amit feltetlenul elbir.
Aztan ha valami tortenik vele te mosd a kezedet elvegre az Ur kell vigyazon ra :))
Viccet felreteve ez egy lehetseges mod csak sokat kell tanulni es fejleszteni.Ha ugyes vagy ez utan mar befolyas nelkul intezheted ugyeid
Azt tudom tanácsolni neked, amit én is tettem/teszek az olyan élethelyzetekben amelyek meghaladják az erőmet, képességeimet: az Úrhoz fordulok segítségért. Kitartóan imádkozom.Ami nekünk lehetetlennek tűnik az neki gyerekjáték.
Jézust megkínozták, megalázták, meggyilkolták és Ő megbocsájtott ezeknek az embereknek. Melyikünk lenne erre képes, nélküle?
Én is rengeteg sérelmet hordoztam magamban megtérésem előtt, ráadásul a legnagyobb fájdalmat azok okozták nekem életemben akiktől szeretetet kellett volna kapnom és tudtam, hogy sose leszek nekik képes megbocsájtani.
A megtérésem után mintha kicseréltek volna, teljesen megváltozott a gondolkodásom és egy nap képes voltam odaállni az elé aki a legtöbb fájdalmat okozta nekem és elmondtam neki, hogy bármit tett is ellenem, megbocsájtok neki és kértem, hogy tegyen ő is így ha megbántottam valamivel. Erre azelőtt képtelen lettem volna és kellőképpen leesett az álla az illetőnek is, hisz ő sem ilyennek ismert engem.
A legérdekesebb az a dologban, hogy ha eszembe is jutnak azok a dolgok amiket tett, már csak emlékek, nem váltanak ki belőlem érzelmeket, mintha nem is velem történtek volna.
Mindenki hozzá jöhet, és vehet az Ő teljességéből. Jézus ezt mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket” (Mt 11:28).
Angyalka kerlek ne rohogtesd magad.Az elobb azt modtod hogy Isten csak annyi terhet rak rank amit feltetlen elbirunk. Erre hozok egy peldat hogy mi tortent az ongyilkos unokatesommal te pedig ki akar hozni hogy o a hibas?
:)))
Szoval Isten aki mindenhato pontosan latta hogy ongyilkos lesz es megis ratett szegenynek egy lapattal.Ez mint egy logikus bolcs igaz Istenre val szerinted????
Kerlek ne a bibliabol tajekozodj mert azt olyan felnotas emberek irtak kik elfelejtettek a kozepe fele az elejet.
Azert is van annyi oszeviszasag benne.De mar az eleje is hulyeseg Isten a Mindenhato megteremti Satant aki gonosz (kulomben is logikus mert maga Isten modja hogy teremtett jott es roszat is kvazi megcafolja a tovabiakban azt hogy tolle csak jo szarmazik) es meg odaengedi az emberhez is hogy megkisertse....Hat vagy nem volt normalis vagy ugy ahogy van emberi kitalacio.
Es igen sajna de valo emberi kitalacio mivel Istennek nincsenek emberi tuljdonsagai : keszakarva hulyseget csinaljon, osszevisza irassa a bibliat hogy epeszu embernek kino a kopasz fejen a haja ha olvassa, egyszer vereskezu ki a gyerekenet sem kimeli (Elizeus profeta esete a 40 gyerekkel. Mar ugye csak az a kerdes Izrealben hol vol erdo es medve :))), utanna kijeleni hogy megis a gyerekeke az Isten orszaga es megmentokent tetszeleg.
Megvaltoztatja a donteseit (egyszer el akarja pusztitani izral nepet majd Mozes kozbenjarasara meggondolja magat), es kozen nem felejti el kijelenteni magarol hogy o mindig ugyanaz maradt.:)
Na szoval azt hiszel amit akarsz de ne etes a bibliai istennel mert az gyarlo emberek agyszulemenye akik uraalkodasi celbol hoztak letre az egeszet.
Bocsáss meg nekik azért mert ha haragot tartasz magadban azzal csak saját magadnak ártasz. A harag eltávolít Istentől és beszennyezi a lelket. A körülötted lévő embereket is megfertőzi egy idő után. Ráadásul ha Te nem bocsátasz meg akkor nem kérheted Istentől a bocsánatot majd a saját bűneidért. (Máté 18.21)
Egyébként akik ilyen szörnyű dolgokat tesznek mint amit leírtál azok valójában nagyon nagy bajban vannak. Ebben az életben lehet hogy úgy tűnik mintha jó dolguk lenne, de a túlvilágon rettenetes szenvedés vár rájuk.
Persze tudom hogy egy ilyen súlyos esetben nagyon nehéz megbocsátani, ez magadtól biztos hogy nem fog menni. Imádkozni kell érte és azt ajánlom hogy másoktól is kérj közbenjáró imát. Ha meg tudod tenni akkor az is sokat segít ha imádkozol azokért akik rosszat tettek Veled.
Rendben Angyalka csak ne ird azt a suletlenseget hogy Isten aki Mindenhato anyi terhet rakott az emberre amenyit elbirt megha ongyilkos is lesz mert ez egyszeruen hazugsag.Az ongyilkos bizony azon suly alatt ropant meg amint a te altalad mindenhatonak velt isten ratett.
A valodi Jo Isten koszono viszonban sincs az ilyen dolgokkal.
"Rendben Angyalka csak ne ird azt a suletlenseget hogy Isten aki Mindenhato anyi terhet rakott az emberre amenyit elbirt megha ongyilkos is lesz mert ez egyszeruen hazugsag.Az ongyilkos bizony azon suly alatt ropant meg amint a te altalad mindenhatonak velt isten ratett."
Az ilyen öngyilkos esetében ez úgy történik hogy Isten megengedi a gonosz léleknek hogy megkísértse az illetőt. A kísértés lehet hogy nagyon erős. Ezért Isten megerősíti az embert hogy képes legyen ellenállni a kísértésnek. Ezután az ember szabadon dönthet. Elbírná ugyan a terhet (élhet tovább, dönthet így) de úgy dönt hogy nem akar tovább élni, öngyilkos lesz. Vagyis Isten nem tett rá nagyobb terhet mint amekkorát elbírt volna. Az más kérdés hogy az illető úgy döntött hogy ledobja a terhet.
Persze más a helyzet amikor valakit öngyilkosságba hajszolnak, ilyen esetben valószínűleg nem az öngyilkos személye követi el a bűnt. De ezt csak Isten tudja megmondani mert Ő az aki látja mindenkinek a helyzetét és a szándékát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!