Jehova tanúi el hagyása vajon jól tettem?
Kedves kérdező, fiatal vagy még, ugye? Nézd, a szerelem jó dolog, de hidd el, lekésőbb pár éven belül elmúlik. Egy jó házasságban átalakul szeretetté. De vajon jó lesz-e az a házasság ha neked hazudnod kell a lánynak is és önmagadnak is? És az egész gyülekezetnek.
Elárulok egy titkot. Szerelem nélkül lehet élni. De ha nem vagy összhangban önmagaddal, ha nem vagy szabad, ha kedved ellenére cselekszel, abba lelkileg bele fogsz pusztulni.
Ha nem akarsz tanú lenni, ne légy, én teljesen megértelek.
De én a következőt javaslom: imádkozz Istenhez, hogy mutasson neked utat. És járj utána, a leány nem hasonlóképpen gondolkodik-e, mint te. Ha igen, ketten elmenekülhettek ebből a lélekromboló helyzetből. Ha nem, akkor bármennyire is tetszik, nincs értelme kapcsolatot építeni vele. Mert akkor ő egy tüzes, lelkes tanú felesége akar majd lenni, te meg nem tudsz neki mást felkínálni mint egy hazugságot.
Ne a lány iránti vonzalmad vezessen életed legfontosabb döntéseinek meghozásában, ha nem akarod később a fejedet a falba verni.
freya
Jól tetted, hogy kijöttél!!! Sok szomorúságot spóroltál így meg magadnak! Ide megírhatod a történetedet:
A biblia azert iteli el a " vilagi es tanu " kozotti hazassagot,mert akkor nincs egy celjuk.
Pl a tanu gyulekezetbe akar menni a vilagi meg szorakozni,vajon melyik fog engedni?? valoszinu egyik sem...es igy a sok konfliktusbol elobb utobb valas lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!