Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Torzkereszténység! Igaz...

Torzkereszténység! Igaz keresztények, hogy toleráljátok ezt?

Figyelt kérdés

biztos ismeritek azokat, a főként vállalkozókat, akik ők ilyen vallásosak, így ilyen vallásosak, általában vasárnap mennek misére, ha épp nincs valami éppen sürgős melójuk.

na most ezek az emberek (és ezek gyerekeik) elég képlékeny gerincűek.

például egész héten hazudnak, csalnak, lopnak, tönkretesznek másokat, a bibliával akár a feneküket is törölhetnék, úgy meggyalázzák, aztán hétvégén elugranak a templomba, ha katolikusok, gyónnak is néhanapján, bedobnak néhány tallért a perselybe, vagy adóbevallásnál az 1%-ot az egyháznak adják, és bumm...

máris ők fenemód jó emberek, már-már szentek.

van ennek egy jobb(? vagy inkább rosszabb?) változata, mondjuk főleg a fent említettek gyerekei közül kerül ki.

általában normálisak, de ha nehézséggel állnak szemben, hirtelen levetkőzik a "keresztény erkölcsöket", és ha kell, meg is ölnek egy másik embert.

és úgy gondolják, hogy "na, istenem, most én ezt az embert kikészítem, tönkreteszem, megölöm, de utána ígérem, jó leszek!!!"

és véghezviszik a borzalmas terveiket, majd, utána fogják magukat, és mondjuk 1 hónapig "istennek szentelik magukat", jó dolgokat tesznek, magukról lemondanak, mennek segíteni a szegényeket, közösségi munkát végeznek...

aztán, ha teszem azt, letelik az egy hónap, visszatérnek régi önmagukhoz, és az is lehet, hogy újra elkövetik a szörnyűségeket. persze, miután eltelt az egy hónap, mintha angyalok lennének, úgy érzik magukat.

mintha az átlagnál jobb, nemesebb lelkű, tisztább emberek lennének.

ez minek, kiknek a hibája, és őszintén, mi a véleményetek erről? vagy tényleg így működne a kereszténység?

2012. máj. 13. 17:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Európának nem lenne joga ledobni egy atombombát ezért Magyrországra.

Isten pedig mindnekié, bünösé és nem bűnösé. Senkitől nem vehető el.

2012. máj. 13. 17:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat a gépelési hibákért.

Csak azt akarom mondani, hogy azért, mert a kereszténység a bűnösöknek is hirdeti az igét, befogadnak bűnösöket, ők nem fognak a bűnösök eszméje szerint cselekedni.

Sok templomokban nagyon sok ember nem is ismeri a másikat.

És azért, mert egy politikus magát kereszténynek vallja még nem lesz az. És nem gondolom, hogy a keresztényeknek kellene nevet változtatni emiatt.

2012. máj. 13. 17:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Tényleg nem úgy zajlik le egy mise, hogy vagyunk huszan és mindenki mindenkit ismer. Van pár sorozat gyilkos pedofil köztünk, akkor dicsérgetjük, hogy jaj, ha ad nekünk adományt, akkor biztos Isten vezérli. Szó sincs ilyesmiről.
2012. máj. 13. 18:02
 14/20 anonim ***** válasza:
Én keresztényként azt nem szeretem, hogy kereszténynek hívják magukat, mert nem azok. Igazad van, tényleg hatalmas képmutatás, hogy csak vasárnap "keresztények", egyébként teszik, ami jólesik. Két dolgot tudok tenni: imádkozom, hogy térjenek meg, és ha tudok, akkor beszélek is velük (na, ez a nagyon ritka, mert tipikusan azok szoktak ilyenek lenni, akik senkire sem hallgatnak. Úgyhogy leginkább marad az első variáció).
2012. máj. 13. 18:05
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Mindenki úgy él, ahogy akar. Aki ha komolytalanul is, de azért olvas néha Bibliát, az tisztában van azzal, hogy hogy kéne élnie, és hogy ha nem úgy él, akkor az milyen következményekkel fog járni. Mindenkinek szabad akarata van. Aki bűnös életet él, vagy képmutató, az csak a saját döntése, úgymond az ő hibája. Szabad akarat, ennyi.

Dehogy működik így a kereszténység, természetesen vannak igazi hívők is, akik nem tökéletesek ugyan (ebben az életben senki sem az), de legalább őszintén törekszenek rá, hogy azzá váljanak.

2012. máj. 13. 19:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ellen nem nagyon van mit tenni,de nem is kell.Nekik lesz rossz,hogy képmutatónak bélyegzik őket.Sajnos a vallást egyes ravasz emberek ürügynek használják fel,hogy elbújhassanak mögé.esetleg önismereti hiányosságaik vannak,mert olyan lóra szállnak fel,amit nem tudnak megülni.

"van ennek egy jobb(? vagy inkább rosszabb?) változata, mondjuk főleg a fent említettek gyerekei közül kerül ki.

általában normálisak, de ha nehézséggel állnak szemben, hirtelen levetkőzik a "keresztény erkölcsöket", és ha kell, meg is ölnek egy másik embert."

Nekem erről az a mondat jut eszembe,hogy "gyakran a fanatikus a legnagyobb farizeus."

2012. máj. 13. 19:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Apám, azt szokta az ilyenekre mondani, hogy: "Mindenki a maga bőrét viszi a vásárra!" Én, a magam részéről elszomorodom az ilyesmin, de reménykedem, hogy egyszer felfogja, mit csinál, és az 1 hónap hosszabbra nyúlik, pl az élete végéig. Bízom az emberekben lakozó jóban.
2012. máj. 13. 19:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát én attól is kiakadtam, ahogy végigolvastam a válaszokat!:)

Kereszténynek lenni azt jelenti, "krisztusinak" lenni. Ezt jelenti az a szó, h keresztény.

Az említett embereknek közük nincs ahhoz, ahogyan Krisztus élt és gondolkodott, tehát nem nevezhetően keresztények.

János apostol erre mondja:

1Jn 2,6 - Aki azt mondja, hogy őbenne van, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt.

Maga Pál mondja ezt: Filippi 3, 17-19

Legyetek követőim, testvéreim, és azokra figyeljetek, akik úgy élnek, ahogyan mi példát adtunk nektek.

Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtam nektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők a Krisztus keresztjének ellenségei;

az ő végük kárhozat, a hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami a gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek.

Hahó!!! Nem villog a piros lámpa, amikor ilyeneket láttok? Persze, jó lenne néha Bibliát is olvasni ehhez.

Aztán meg mosdatják a szerecsent, hogy hát ő számol el vele! Ez tipikus konfliktuskerülő magatartás. Féltjük magunkat, mi?

A keresztény gyülekezet úgy működik mint egy család. Szeretjük egymást és közösségünk vagy egymással. Ha a bátyád alkoholizálna, arra is azt mondanád: a saját bőrét viszi vásárra, mi dolgunk vele?

Inkább félted magadat, minthogy kimentsed a testvéredet a bűnből, ami a halálát okozza? Ez a híres keresztényi szeretet???

2012. máj. 14. 10:15
 19/20 A kérdező kommentje:
nekem még az az érdekes, hogy sokan úgy gondolják, hogy akivel szörnyűségeket tettek (és ki lehetne javítani azokat, amiket tettek, ahogy tettek, tehát semmissé lehetne tenni), azzal újból megtennék, míg párhuzamosan, hogy ezt orvosolják, jót tesznek. kicsit olyannak tűnik ez nekem, mint mikor a túlzott sóbevitel káros hatását cukorral akarnák enyhíteni, vagy a túlzott zsíros étel mellé, vagy után elkezdenek rágcsálni mondjuk diétás kekszet...
2012. máj. 14. 10:50
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

nem vagyok keresztény, de egy egyszerű válasszal szolgálok: az emberek ilyenek.

amit a keresztények emberi esendőségnek hívnak, azt hívom én megcáfolhatatlan evolúciós bizonyítéknak. nincs is jobb bizonyítéka annak, hogy a majmoktól származunk, minthogy úgy viselkedjen az emberiség, mint egy majomhorda...

akármilyen vallást/ideológiát mond magáénak, álszentek mindenhol vannak. még az ateisták közt is

a kereszténység alapvetően nem így működne, hanem úgy, hogy ha meglátsz egy meleget, halálrakövezed, tehát vannak előnyei is a hitetlenségnek.

# 1/19

idióta vagy

# 3/19

te meg keresztény

bár lehet a kettő közel áll egymáshoz

# 4/19

nézd, be kell látnod, hogy a magyarok nagy része kereszténynek vallja magát, és nem képes/hajlandó szembenézni a valósággal. ezért gyakran gyanusítgatnak, főleg ebben a témában, vagy maguk is álszent keresztények.

# 5/19

a buddhisták nem az egyensúlyban hisznek, az a taoizmus

# 9/19

persze, az egész kereszténység, jézus személye a meghasonláson alapszik, mármint az annak kiköszörülésén. ennek a következő lépcsője az iszlám, ahol már eleve szigorúbb feltételekkel vallhatod magad muszlimnak, mert tapasztalták a kereszténység meghasonultságát is. és minden hiába, köztük is vannak álszentek.

ugyanakkor egy rakás ember híreszteli, hogy z vallású emberek nem jók, csak azért mert xy ezt meg azt csinálta

2012. máj. 14. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!