Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet, hogy én alapból a...

Hogy lehet, hogy én alapból a biblia szavát követem, pedig sosem olvastam?

Figyelt kérdés

mármint hogy lehet az, hogy az én személyiségem, gondolatom, gondolkodásmódon alapjában véve igencsak hasonlít a bibliában leírtakhoz és elvártakhoz, pedig sosem olvastam a bibliát, nincs keresztény a családomban, ismerőseim között, és templomban sem voltam soha?

nemrég lett egy vallásos ismerősöm, és azt mondja, hogy én azt vallom, teszem, ami a bibliában áll, kissé utánajárva a dolognak elismerem, hogy van benne valami.

2012. máj. 13. 10:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ilyen alapokra gondolsz mint nem ölsz,nem lopsz, nem csalsz meg valakit, akkor nincs benne semmi extra ezek alapvető erkölcsi dolgok gyakorlatilag az összes vallás leírja. Szerintem csak megakar téríteni. Azt mondja tök jól éled az életed de inkább tedd az Úr nevében. Változtass életen anélkül,hogy bármit másképp csinálnál. Megpróbálhatja elérni,hogy ez valami csoda és mostantól kövesd te is a Bibliát amit elvileg eddig is tettél.
2012. máj. 13. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Az európai civilizációk alapvetően a keresztény erkölcsi hagyományra épülnek. Így nem meglepő, hogy egyezik a gondolkodásmódod a Bibliával, nincs ebben semmi különös.
2012. máj. 13. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

Ki mondta, hogy csak a Biblia tanít? Ez a könyv arra jó, hogy a hívőnek bizonysága legyen a jó út felől.

Jn 16,13 De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

A lélek, mely az igazságra vezeti az embert. Hogy esetleg valakit egy könyv által, az már az ő dolga, mert:

Jn 3,8 A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.

2012. máj. 13. 11:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Aha, akkor csak a tíz parancsolatot nézzük: te az egyetlen igaz Istent imádod teljes szívedből? A felebarátodat valóban úgy szereted, mint önmagadat? A szombatot megtartod? Isten nevét hiába fel nem veszed? Nem kívánod ami másé?
2012. máj. 13. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Aki magát felmagasztalja, megaláztatik, aki megalázza magát, felmagasztaltatik. Te most mit is csináltál ezzel a kérdéseddel?

Nem eszel disznóhúst, zsírt, a szombatnapot megtartod? Megtartod az ünnepeket? Nem néztél férfira, nőre kívánsággal? Nem tudom, lehet, hogy betartod, csak kérdem...

2012. máj. 14. 02:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez jutott erről eszembe:

[link]

Lehet hogy Te az a fiú vagy a történetben aki azt mondja Istennek hogy "Nem dolgozom neked" de aztán mégis azt teszed amit mond.

Persze ha valaki valóban azt teszi ami a Bibliában van az sokat imádkozik, jár templomba, szereti és imádja Istent és szereti az ellenségeit, sokat jótékonykodik és szívesen segít másoknak.

Egyébként miért nem voltál soha templomban? Nem érdekel Isten? Ne gondold azt hogy a Földön nem lehet megtapasztalni a létezését.

2012. máj. 14. 11:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez jutott még eszembe:

Zsid 8,10 - Ez lesz a szövetség, amelyet ama napok után Izrael házával kötök majd - mondja az Úr. Elméjükbe vésem és szívükbe írom törvényemet. Istenük leszek és ők a népem lesznek.

2012. máj. 14. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!