Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olvastam egy könyvet ami...

Olvastam egy könyvet ami szerint ha megpróbáltam megölni magam nem lehetek szerzetes ez igaz vagy nem?

Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha pszichésen amúgy ép vagy, akkor nem, nem igaz. Az öngyilkossági kísérlet bűn, de ha megbánod és bocsánatot kérsz Istentől - gyónásban - utána kész, nincs, eltöröltetett. De Neked a keresztelés eleve el fogja törölni eddigi minden vétked, ha egyszer megkeresztelkedsz.

Ha viszont pszichés baj van veled - amit pszichológusi vizsgálat kimutat - akkor nem lehetsz szerzetes, mert rendkívül fontos a lelki épség ahhoz az életformához. Minden rendbe belépés előtt sok orvosi vizsgálatnak alávetik az illetőt - így pszichológushoz is elküldik. Testi és lelki épség szükséges a szerzetességhez.

2011. nov. 26. 00:38
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi
2011. nov. 26. 04:52
 3/5 Peruccsia ***** válasza:

Nem kell mindent mások orrára kötni.

A szerzetesi felvételinél tagadd le!

Vagy alapíts egy új szerzetesrendet, oszt vegyél fel rá egy csomó pénzt az államtól.

2011. nov. 26. 11:53
 4/5 A kérdező kommentje:
nem rossz ötlet:)
2011. nov. 26. 13:57
 5/5 anonim válasza:

Hát...ha sikerül, semmiképp se

De ha nem, attól még nyugodtan lehetsz, enm tudom miféle könyv volt az. az egyház azt tanítja hogy mindenre van bünbocsánat, így ha gyilkosságot követsz el, még az sem lehet kizáró ok, feltéve ha valóban megbántad.

2011. dec. 9. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!