Melyek a súlyos bűnök amiket mindenképp meg kell gyonni? Az elmúlt 25 évben csak egyszer gyóntam, és most szeretnék.
A "gyónom a Mindenható Istennek....." imát nem kell elmondani.
Úgy beszélj a pappal, mint egy polgári személlyel, hidd el segíteni fog. Nagyon fogja becsülni elhatározásodat! /én is/
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Pl: gyermekkoromban azt mondták, hogy a spájzban lévő lekvárt megdézsmálni bün. Hát én a mai napig nem tudtam leszokni róla, pedig már közel vagyok az 50-hez.( a lekvárt én főzöm be a családnak) Ezért is félek gyónni, mert nem tudom hogy az ilyet meg kell-e gyónni, vagy ez már elavult, vagy felnőttekre nem vonatkozik?
hát nem csak a lekvárt tilos megdézsmálni. van egy ilyen hogy ne legyél torkos.
ugy kell kezdeni:
gyónom a mindenható Istennek, és Isten helyett neked lelkiatyám, hogy utolsó gyónásom óta ezeket a bünöket követtem el. utoljára gyontam 25 éve. és akkor elsorolod a büneidet. amikor vége, azt mondod több bünre nem emlékszem. utána a pap lehet hogy kérdez. aztán elmondod a teljes szivemböl bánom minden bünömet....imát. és akkor a pap feloldoz. még egy mondatot kell a végefele mondanod: mert örökké szeret minket. utána keresztet vetsz, aztán mehetsz. csak még elkell végezned az elégtételt. pl. 5 Miatyánk. szerintem neked elég sok lesz az elégtétel, ha ilyen régen nem voltál gyónni
De a lekvárkóstolást meggyónni az milyen már. :)
Azért oda nagyon elvadult pap kell, hogy ezt ne mosolyogja meg. Azzal a gyereket ijesztgetik, kb mint a mumussal.
Azért kötve hiszem, hogy bármilyen égi hatalom is megkövetelné az embertől, hogy vonjon meg magától minden élvezetet.
Ne te döntsd el mi a bün és mi nem, nézz utánna a bibliában. Ott kerek perec le van irva.
Mellékesen nem a papnak kéne meggyonni, hanem Istentől kéne bocsánatot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!