Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek a súlyos bűnök amiket...

Melyek a súlyos bűnök amiket mindenképp meg kell gyonni? Az elmúlt 25 évben csak egyszer gyóntam, és most szeretnék.

Figyelt kérdés
Esetleg ha leírnátok azokat is, amiket most már nem szokás meggyonni. Azt a bevezetőt kell még mindig mondani, amit a 60-70-es években tanítottak?
2009. jún. 25. 20:57
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Ha ilyen régen gyóntál,akkor mondd el a papnak.Ő majd rákérdez a dolgokra.A súlyos bűnök egyébként nem változtak.
2009. jún. 25. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt választ találsz a kérdéseidre.

[link]

Ha még van kérdésed megpróbálok válaszolni.

2009. jún. 25. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
97%

A "gyónom a Mindenható Istennek....." imát nem kell elmondani.

Úgy beszélj a pappal, mint egy polgári személlyel, hidd el segíteni fog. Nagyon fogja becsülni elhatározásodat! /én is/

2009. jún. 25. 21:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Pl: gyermekkoromban azt mondták, hogy a spájzban lévő lekvárt megdézsmálni bün. Hát én a mai napig nem tudtam leszokni róla, pedig már közel vagyok az 50-hez.( a lekvárt én főzöm be a családnak) Ezért is félek gyónni, mert nem tudom hogy az ilyet meg kell-e gyónni, vagy ez már elavult, vagy felnőttekre nem vonatkozik?

2009. jún. 25. 21:34
 5/9 anonim ***** válasza:

hát nem csak a lekvárt tilos megdézsmálni. van egy ilyen hogy ne legyél torkos.

ugy kell kezdeni:

gyónom a mindenható Istennek, és Isten helyett neked lelkiatyám, hogy utolsó gyónásom óta ezeket a bünöket követtem el. utoljára gyontam 25 éve. és akkor elsorolod a büneidet. amikor vége, azt mondod több bünre nem emlékszem. utána a pap lehet hogy kérdez. aztán elmondod a teljes szivemböl bánom minden bünömet....imát. és akkor a pap feloldoz. még egy mondatot kell a végefele mondanod: mert örökké szeret minket. utána keresztet vetsz, aztán mehetsz. csak még elkell végezned az elégtételt. pl. 5 Miatyánk. szerintem neked elég sok lesz az elégtétel, ha ilyen régen nem voltál gyónni

2009. jún. 25. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

De a lekvárkóstolást meggyónni az milyen már. :)

Azért oda nagyon elvadult pap kell, hogy ezt ne mosolyogja meg. Azzal a gyereket ijesztgetik, kb mint a mumussal.

Azért kötve hiszem, hogy bármilyen égi hatalom is megkövetelné az embertől, hogy vonjon meg magától minden élvezetet.

2009. jún. 26. 09:53
 7/9 anonim válasza:
34%

Ne te döntsd el mi a bün és mi nem, nézz utánna a bibliában. Ott kerek perec le van irva.

Mellékesen nem a papnak kéne meggyonni, hanem Istentől kéne bocsánatot kérni.

2009. jún. 28. 16:46
 8/9 anonim ***** válasza:
A bibliában nincs kerek perec leírva. Ezer kitétel és kivétel létezik.
2009. jún. 29. 13:00
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
mindenféle szaftos bűnödet gyúnj meg a papnak, hagy legyen egy jó napja
2009. júl. 22. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!