Meg lehet fékezni a gonoszságot?
A hit nem feltétlenül igaz.
Hinni abban is lehet ami nem igaz.
Sok szenvedés kell az embereknek hogy megtapasztalják azt hogy máshogy is lehet.
19:13-as vagyok.
Kedves Angyalka!
Ezek szerint te már megfékezted ugye ?
Ha nem akkor honnan tudod hogy mivel lehet ?
Már mondtam egyszer de elmondom még egyszer.
A hit nem feltétlenül igaz.
Egyik ember ebben hisz a másik abban.
Mindkettő azt hiszi hogy neki van igaza.
Ha van kedved akár egy hosszas levelezésbe is belemegyek a témával kapcsolatban :)
Mire gondolsz pontosan? A gonoszságot, úgy általában, mint jelenséget meg lehet-e fékezni? Azt nem. Legalábbis nagyon lassan, ez olyan, mintha egy tornádónak mennél neki egyszerre, ami több ezer éve pusztít. Ez nem így működik.
Egy konkrét ember gonoszságát viszont biztos meg lehet. Szerintem bárkiét, külön-külön. Segíteni megoldani a problémáit, hogy együtt tudjon működni a környezetével. Ez nem tűnik lehetetlennek. Szóval homokszemenként el lehet hordani a sivatagot :)
Itt a Földön és olyan mint "gonoszság" nem létezik". Nincs olyan "lény" aminek puszta jelenléte miatt támadnak az embereknek rossz gondolati tettei, és őt legyőzve eljön a béke Középföldjére. nincs (sok) olyan ember aki csak azért él,hogy másoknak ártson és az égvilágon senkivel se kedves. Nem ül senki a trónján és gondolkodik azon,hogy lehetne elpusztítani a Földet.
A gonosz és jó egy skálához tartozik.És még az mindenkinél mást jelent. Nem vághatjuk le csak az alját ha megakarsz tőle szabadulni csak úgy lehet,hogy az élet jó dolgait is kidobjuk. Nem lehetne nemet mondani mert akkor a másikat megsértheted, nem lehetne jelentkezni sehova mert valakivel kicseszhetsz akinek kell a pozíciód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!