Mondanátok néhány infót a Sola Scriptura nevű teológiai iskoláról?
Szia!
Én ott végeztem, tehát eléggé képben vagyok. A Főiskola természetesen köthető egy felekezethez - a Keresztény Advent Közösséghez - de sem jogilag, sem teológiailag nincsenek függőségi viszonyban egymással. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az iskola nyitott bármilyen felekezetű - vagy akár felekezet nélküli - ember számára, aki érdeklődik a Szentírás iránt.
Bármi konkrét kérdésed van tett fel bátran igyekszem válaszolni.
Üdv. Péter
Iványi Gáborhoz köthető, aki lelkész, Orbán első gyermekét is ő keresztelte.
Maga Iványi azóta nagyon megutálta Orbánt, és pl. ő volt az, aki a turult dülledt szemű tojósnak nevezte.
Tehát készülj fel rá, hogy bár keresztyén intézmény, de inkább ezzel a zsidós-fasisztázós-hitgyülis vonallal fogsz találkozni.
Különben az iskola a Dankó u-ban van, ahol elég sok cigány van.
Az iskola mellett egy hajléktalanmenhely is van, tehát testközelből lehet majd tapasztalni a dolgokat.
Közlekedés jó, Blaha gyalog 10 perc, van busz, troli is.
Sziasztok!
Ajaj...nagy keveredés van itt a fejekben!!! ;-)
Iványi Gábor a Wesley János Teológiai Főiskola vezetője, ami pedig a MET - Magyar Evangéliumi Testvérközösség Teológiája.
A Sola Scriptura Teológiai Főiskola vezetője Vankó Zsuzsa, aki az Evangélikus Teológián végzett adventista lelkész. A Fősikola székhelye Herceghalmon van de a képzéseket a Villányi úton tartják. Nincs semmiféle zsidós-fasisztázós-hitgyülis vonal. Konzervatív protestáns teológia van.
Üdv. Péter
"sem teológiailag nincsenek függőségi viszonyban egymással"
Hallottam néhány előadásukat, teljes mértékben a kerak (Keresztény Advent Közösség) általi tanítás. Nem is lehet másképp, hiszen tanáraik igen közel állnak a gyülekezethez:))) Igen közel.
Tehát nemhogy teológiai függetlenség állna fent, de ez maga az adventizmus egyik ágának főiskolája. Ha szimpatikus a tanításuk, nosza, jó tanulást. Független teológiai főiskolát NEM fogsz találni. Tehát, ha el akarod végezni valamelyiket, akkor mindenképpen egy egyházi tanítást fogsz hallgatni. Ez az egyik.
#8!
Ez egy olyan Jehova Tanús mocskolódás volt tőled. Csak azért, mert nem a ti forrásotokból származik, már egyből el kell utasítani? Mert más érveket nem nagyon hoztál fel. Inkább cáfold meg a cikkben írottakat! Mi a bajod a cikk TARTALMÁVAL, mi az ami nem igaz belőle?
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!