Teológiai alapok - könyvcímek?
Figyelt kérdés
Önszorgalomból szeretnék teológiával foglalkozni, nagyon érdekel a téma. Tudnátok mondani olyan könyveket, amik a teológiával foglalkoznak? Elsőként az alapoknál kezdeném, tehát még kezdőknek való könyvek címeire lennék kíváncsi. :) Köszönöm előre is!2011. júl. 22. 17:36
1/6 anonim válasza:
Valamelyik vallás teológiája kifejezetten? Vagy csak általánosan keresztény teol.? (Ami kb. nem létezik...)
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
Katekézis:
Krisztus közöttünk, SzIT, 1984
Teológiai bevezető:
Hilarion Alfejev: A hit titka, MOE, 2005
Dogmatika:
M. Pomazansky: Orthodox Dogmatic Theology
5/6 anonim válasza:
Szia!
Ez nagyon kedves szándék!
Én elsőként a Biblia honlapját ajánlom, ahol kiváló alapokat szerezhetsz: [link]
Aztán a Sola Scriptura Teológia honlapját ajánlom ahol sok kiváló anyagot találhatsz:
[link] a segédanyagok menüpontban különösen.
Szeptembertől indul az iskola, a konzultációkra be lehet ülni!
Üdv. Péter
6/6 anonim válasza:
Dr Charles C. Ryrie:Teológiai alapismeretek.
Én antikváriumban bukkantam rá,De biztos megtalálhatóa neten is használtan itt-ott.
Kezdésnek nem rossz.
Elég alapos magyarázattal biró viszonylag könnyen emészthető könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!