Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MI az ára annak, hogy valaki...

MI az ára annak, hogy valaki megtérjen, hogy legyen hite? Mennyi nehézséget kaphatok?

Figyelt kérdés

Félek ezt kérni,mert ki tudja min káll átmennem.

Mennyi olyasmin ami nehézséget okoz.

Mondjukolyasmin ami az életem nem teszi jobbá.

Rossz munkahelyek, betegségek,akármi.

Elöbb meg kell kapnom a keresztem amit cipelnem kell?

Nem csak fizikálisan vagyok gyenge,de ami mégjobban tönkreteszi az életem,hogy lélekben is !

Hamar feladom és könyen elkeseredek.

2012. máj. 9. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:

De miért vagy nagyon érzékeny és elkeseredett?:(

Sajnos nem menekülhetsz a rossz dolgoktól. Magadon viszont tudsz változtatni. A hozzállásodon, felfogásodon stb..

Nem gondolom, hogy szenvedned kellene. Szabad akaratod van.

Miben szeretnél hinni?

2012. máj. 9. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:

A megtérés nem valami alku, amiért fizetned kell, hanem egy folyamat, aminek során Isten a mindennapjaid részévé válik, és a nehézségeket, amik a Vele való kapcsolatod állapotától függetlenül érnek nap mint nap, megtanulod rajta keresztül kezelni. Ha pontos akarok lenni, akkor a megtérés ennek a folyamatnak egy lehetséges kezdete.

Lehet, hogy az én látásmódommal van gond, de furának látom a tiédet. Hogy akarsz bensőséges kapcsolatot felépíteni Istennel, ha folyton attól félsz, mivel kell fizetned egy kis jóért az életben? Félelemre semmiféle hitet nem lenne szabad alapozni...

Az ellen, hogy elkeseredsz, tudsz tenni: nem kell mindent a lelkedre venni. Idővel a legtöbb ember megtanul szelektálni, és túllépni azokon, amikre nincs szüksége, neked sem ártana. Az pedig, hogy feladod-e, hozzáállás kérdése. Ha belekezdesz valamibe, legalább abban a tudatban szúrd el, hogy te mindent megtettél a sikerért, és akkor is végigcsináltad. Ha pedig végül sikerrel jársz, hát annál jobb. Semmi nem ér annyit, hogy elkeseredj miatta.

2012. máj. 9. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

1: a megtérés egyfajta felismerés. Nem elhatározás kérdése.

Viszont, hogy a keskeny úton menjél és ne a szélesen az már elhatározás kérdése is lehet, erről olvashatsz a Lukács 14,28-tól, hogy először, ahogy te is teszed, gondold át, hogy belekezdesz-e az építésbe, vagy mielőtt háborúba mész, megszámolod, hogy neked mid van, és az ellenségnek mije van. Nagyon bölcsen teszed. Irigyellek...:)

2. Te már tudsz valamit. Nem tértél te meg? Egyetlen mondatodról gondolom ezt, lehet, hogy elhamarkodottan. Ez pedig ez: "Félek ezt kérni..." Ilyet szerintem "egyszerű" megtéretlen ember nem ír.

Te félsz, hogy kérjél olyat, amibe belebukhatsz. Tehát 100%-osan biztos vagy abban, hogy ha kérsz, kapsz. Ezt nem állítja csípőből senki olyan, aki nem tért meg.

A hit szerintem nem sokunknak adatott meg, hiszen a tanítványoknak is megmondta már Krisztus, ha csak egy mustármagnyi hitetek lenne...

Hány hívő esik inkább térdre gyermekének balesete kapcsán, minthogy a mentőkért telefonáljon? Inkább hisznek az egészségügyben, mint a hitük alapján Istenben? Fene tudja, de azért érdekes ez is, igaz? Ne ítéljünk senki el ezért, magam is a mentőket hívtam, igaz, ez megtérésem előtt volt, de nem lehetek biztos abban, hogy megint nem ezt tenném...

3. Engem eddig nem ért semmilyen veszedelem. Az Úr által tettem le a cigit egyetlen kérésemre, általa álltam le a kávéval és a fájdalomcsillapítóval egy időben. Előtte hetente kb. kétszer-háromszor fájt a fejem, ma havonta vagy egyszer. De akkor sem veszek be semmit.

Egyvalamit ne feledj, Krisztus szavát, bocsánat, de csupa nagybetűvel fogom írni, mert nemcsak kiabálni, de üvölteni kell ezt:

"JÖJJETEK ÉN HOZZÁM MINDNYÁJAN, A KIK MEGFÁRADTATOK ÉS MEGTERHELTETTETEK, ÉS ÉN MEGNYUGOSZTLAK TITEKET.

VEGYÉTEK FÖL MAGATOKRA AZ ÉN IGÁMAT, ÉS TANULJÁTOK MEG TŐLEM, HOGY ÉN SZELÍD ÉS ALÁZATOS SZÍVŰ VAGYOK: ÉS NYUGALMAT TALÁLTOK A TI LELKEITEKNEK.

MERT AZ ÉN IGÁM GYÖNYÖRŰSÉGES, ÉS AZ ÉN TERHEM KÖNNYŰ."

Ez az ára, ha megtérsz és hiszel.

2012. máj. 9. 22:55
 4/8 anonim ***** válasza:

"Hamar feladom és könyen elkeseredek."

Ha megtérsz akkor Isten olyan erőt és kitartást tud Neked adni hogy majd magad is meglepődsz. Nézd meg az apostolokat hogy mennyire ügyetlenek voltak a Szentlélek eljövetele előtt és milyen erősek lettek utána.

A megtéréstől nem nehezebb lesz hanem összehasonlíthatatlanul jobb és könnyebb! Ha megtérsz akkor Isten nem nehézségeket fog adni hanem rendbe teszi az életedet, és rajtad keresztül másokat is meg fog menteni. Itt a földön is sokkal jobb dolgod lesz és a mennyben pedig elképzelhetetlen boldogságban lesz részed.

Amikor megtérsz akkor eleinte nagy örömet és boldogságot fogsz kapni. Így majd megerősödsz, és amikor már majd vágyni is fogsz arra hogy Istent jobban szolgáld akkor kapsz csak majd szenvedéseket, de akkor is csak annyit amennyit kibírsz.

Mondd el Jézusnak hogy most félsz ettől ezért kéred hogy vegye el a félelmet és adjon helyette bátorságot Neked és segítsen hogy jobban megismerhesd őt.

Ha ezt csak egyszer is elmondod az már elég, segíteni fog.

Ha szeretnéd én is szívesen segítek ha érdekel írj egy privát üzenetet.

Velem tudod mi történt miután megtértem? Otthon békességben és nagy örömmel élhetünk a családommal, született egy kislányunk is és nagyon boldogak vagyunk. Korábban nem is reméltem volna hogy ilyen jó dolgom lesz valaha. Az hogy házasságot kössünk korábban lehetetlennek tűnt, ezt is Isten rendezte el. Megkaptam a Szentlelket is és Isten kézzelfoghatóan bizonyította Nekem hogy Ő létezik. Más istenélményeket is kaptam, meg nagy türelmet és néha Istentől jövő álmokat is kapok.

2012. máj. 10. 09:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Van-e értékesebb dolog a boldog és teljes életnél, amikor a boldogságod nem a körülményektől függ, hanem egyszerűen benned van? Van-e értékesebb az örök életnél, amit az Isten ajándékozni akar számodra? A megtéréssel olyan kincsre tehetsz szert amiről azt mondja Jézus a példázatban, hogy amikor az ember megtalálta eladta MINDENÉT, csak hogy az övé lehessen!

Mi az ára ennek? Valaki már megfizette helyetted, mert te magad képtelen lennél összeszedni a rávalót! Ez az örömhír, a jó hír az evangélium, hogy Isten úgy szeret téged, hogy az ő egyszülött Fiát adta, ha hiszel benne, örök életed lehet. Ha Isten veled, kicsoda ellened!? Mert az Isten nem hagy felettébb kisérteni annál amit elhordozhatnál, sőt erőt ad az elhorozáshoz, ha hittel kéred tőle!

Űdv. Péter

2012. máj. 10. 12:11
 6/8 A kérdező kommentje:

3.

Az elsőt nem is értem !

Nem sajnos nem hiszek abban,hogy ha klérek akor azt megkapom.

Csak az kap aki hisz is. Hit nélkül hiba kérbárki bármit,nem igaz? Na most hitet kérni... hit nélkül..

Én a megtérést eg yfolyamatnka képzelem.

Nem úgy ahogy a tvben a 700-sa klubban törtnénik egyik pillanatról a msáikra.

Na most ha ez egy út, akkor amíg a végére érek törtnéik egy s más. Félek,hogy olyan nehézségeket kapok amik majd megtörtnek és elbukok.

Még akkor is ha mindeki a maga keresztjét kapja. Már ha ezt leeht itt alkalmazni.Mert ez az ergész életre igaz lehet,igaz?

Egyszerűen tartok attól,hogy ha ezt kérem túl sok öröm nemlesz az életemben vagy legalábbi amíg célbaérek. ha ez éppen 10 év...

Így is sokmindent elszúrtam...

5

Boldog és telejs élet,na igen.

Neke eből még semmi nem jött össze. Szerintem ehhez hozátartozik az önmegvalósítás. És ha ez épp ellenkezik azzal ahogy , amilyen úton az Úr elvezetne magához?

Akkor megint csak nem vagyok boldog.

Számomra az,hogy nehézségeket kapok még nem jelenti azt,hogy az út végére is érek.

Nehézség így is van,én csináltam magamnak. Az életem nem tart semerre. Csak nem hiszek abban,hogy a kérek azt megkapom. Persze az eshetőséget fennttartom.

Mert mivan ha apó-cseprő dolgokkal nem foglalkozik csak azt hallja meg azt teljesíti aminek szerinte van értelme és azzal nem fogllakozik ami nekem a földi életem megkönnyítené. Vagy esetleg egy vágyam teljesítené.

Az Úr nem csodalámpa,hogy kérek valami önző dolgot tőle mondjuk norvég fizetésű spanyolországi állást. Ezzel nem kerülök hozzá közelebb és másoknak sem segítek.

>>hogy az ő egyszülött Fiát adta, ha hiszel benne,<<

Ismét ott vagyok,hogy nincs hitem,kérni kellene,de hit nélkül kérni.... :-)

köszönöm mindekinek

2012. máj. 10. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:

"Nem sajnos nem hiszek abban,hogy ha klérek akor azt megkapom.

Csak az kap aki hisz is. Hit nélkül hiba kérbárki bármit,nem igaz? Na most hitet kérni... hit nélkül.."

Az elején nem kell az hogy erős hittel hidd hogy amit kérsz az teljesülni fog, ezt nem várja el Isten hiszen aki még nem tért meg az nagyon bizonytalan lehet és megerősítésre van szüksége. Ilyenkor csak egyvalami szükséges, az hogy az illető akarattal (amihez a mai világban sajnos nagyon túlértékelt érzelmeknek semmi köze) hozzon egy döntést Isten mellett. Neked csak ennyi a dolgod. Ha csak egyszer őszintén elmondod azt hogy "Jézus kérlek segíts" az is elég.

Vagy olvasd el ezt és figyeld meg a történetben hogy az apa mennyire jóindulatú és mennyire kész megbocsátani a fiának:

[link]

Isten nem vár Tőled semmilyen nagy dolgot, segíteni akar és ehhez csak az kell hogy kérjed.

Vagy ha ez szimpatikusabb akkor itt van néhány egyszerű 1 perces ima ami segíthet:

[link]

[link]

2012. máj. 11. 09:17
 8/8 szabolcs1988 ***** válasza:

Azt nem tudom hogy mennyi nehézséget kell átélned sem neked, sem senki másnak.Viszont azt tudom, hogy amikor nehézséggel nézek szembe és úgy érzem, hogy már nincs erőm ilyenkor jó elgondolkodni az 1.Korintusz 10:13. versén. Isten megadja a kivezető utat számunkra.

Az pedig, hogy valakinek legyen hite nem azt jelenti hogy előtte valamilyen próbán kellene keresztül mennie.

Ahhoz, hogy valaki megtérjen, nélkülözhetetlen az ismeret és a hit. Első lépés, hogy ismeretet szerzel Istenről és Jézus Krisztusról a biblia tanulmányozásával. Hitet kell kifejlesztened. Majd ezt követi a megbánás és a megtérés.

2012. máj. 11. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!