A szenteltvizet a pap készíti?
Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 08:48
1/17 anonim 

válasza:

Ki más? Tiszta vizet önt bele, és megáldja.
2/17 anonim 

válasza:

Igen.A vízbe sót tesz,és az előírt imádságok elmondása közben megáldja.
3/17 anonim 

válasza:

Igen. Miután felszentelik megkapja az első szenteltvíz készítő gépét. Ezt általában lent tartják a kriptában. Minden este beállítja rajta az erősséget és a bubik számát, reggelre kész is a friss szenteltvíz! :)
4/17 A kérdező kommentje:
09:01
Szerinted ezt a kérdést a humor kategóriában tettem fel?
2009. jún. 25. 09:51
5/17 anonim 

válasza:

Szent Habakuk! Nem a pap készíti, ő csak felszenteli.
6/17 anonim 

válasza:

a vizet nem ő késziti. sima vizet megáld.
7/17 anonim 

válasza:

8.55-ös vagyok.Az öcsém katolikus pap,ezért tudom,hogy sót tesz a vízbe,imádkozik és megáldja a vizet.
A többi válasz nem igaz.
8/17 anonim 

válasza:

11:17-es vagyok és nem hazudok! Különben is mi az, hogy a "többi válasz nem igaz"? Vegyél már vissza! Vizet nem lehet készíteni. Attól, hogy az öcséd sót tesz bele, az az ő dolga, de a vizet nem ő készítette.
9/17 anonim 

válasza:

09:01 - szerintem ez a helyes válasz
10/17 anonim 

válasza:

"Igen.A vízbe sót tesz,és az előírt imádságok elmondása közben megáldja."
Így van.
Csak annyit fűznék hozzá. hogy általában Vízkereszt ünnepén történik a víz megáldása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!