Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bajotok a Katolikus...

Mi a bajotok a Katolikus egyházzal?

Figyelt kérdés
2012. máj. 8. 17:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

Semmi bajom egyik egyházzal sem, ami nem káros.

A katolikus még nem tartozik a listába.

2012. máj. 8. 18:15
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
Fényűző, képmutató. álszent
2012. máj. 8. 18:17
 3/19 yuda ***** válasza:
74%

Nekem pl. olyan problémám van ezzel, hogy sokan születnek úgynevezett katolikus családban és annak valják magukat, de gyakorlatilag nem tartják a vallásukat. Ha megkérdezik őket, mégis úgy nyilatkoznak, hogy ők katolikusok, holott vallásgyakorlatuk nincs. Ha megszámolják őket, irtó sokan vannak, mégis ezek hamis számadatok, de akkor azt nem értem ,miért ezzel számolnak a világon?!

Valaki nemrég beírt olyat, és tetszett, hogy attól, ha valaki garázsban születik, nem lesz autó. :)

Úgy vélem én is, ha valaki keresztény családban születik, attól még ő nem lesz keresztény, csak ha felnőtt fejjel dönt (megtér) és gyakorolja a hitét, mert a biblia szerint az igaz ember hitből él.

Hamisak tehát az adatok, nagymértékben eltúlzottak.

Azután ott van a csecsemőkeresztelés. Nyílván sokan hallottak olyat, hogy csecsemőket illik keresztelni. Ezzel egy baj van, hogy bibliának ellentmond.

Bibliában kizárólag tudatos döntésen alapuló keresztség van, amire egy baba nem képes.Ilyen sehol nem szerepel az írásokban. Kizárólag katolikus gyakorlat.

Rögtön emellé kapcsolnám a keresztelést, mert a bibliában víz alá merítésről van szó. Lehet ezzel játszani, sok mindenre hivatkozni, mégis Jézus azt mondta Nikodémusnak, hogy aki nem merítkezik be vízbe és Szentlélekbe, nem mehet be az Isten országába. Nem azt mondta, hogy ráfröcskölünk pár csepp vizet, hanem a bemerítés szót használta. Nem érdemes lebecsülni.

Szobrok ábrázolása, azok előtt leborulás, azok csókolgatása, azokat mint Isten jelképét felhasználva isteni tiszteletre..stb..sok belemagyarázás, de mégis ott a szobor és ott az áhitatos tömeg, akik azért többnek látják ezeket, mint egy darab kő, mint egy darab vászon festmény. Első parancsolat a tízből pedig Isten ábrázolásának tiltása, annak tiszteletét, amit ember kéz munkált.

Tudom sokan erre legyintenek, hogy Istenhez imádkoznak ők, csak egy szentkép, vagy szobor segíti őket ebben, vagy jelképes dolgok ezek, de éppen erről beszél az első parancsolat. Ha nem is fontos, akkor miért vannak ezzel tele a templomok, szenthelyek? Egyáltalán Isten ha mindenható, akkor miért gondolja valaki, hogy egy kézzel csinált templomban megtalálható? Nem mond ellent a bibliának, és egészében véve logikátlan egy mindenható Istenről feltételezni, hogy beszorítható egy hideg, rideg, fapados házikóba?

Remeték, apácák stb..cölibátus...

Hol olvastátok, hogy Isten emberei kivonultak volna a világból?

Éppenhogy benne éltek, családot alapítottak..talán az egy Pál apostol kivételével mindenki más családos ember. Feleséget vettek, gyereket szültek. . . Miért kellene kivonulni a világból, vagy miért akarna bárki is jobb lenni a korai keresztényeknél? Úgysem sikerült eddig sem. Isten dicsőségének árnyéka is alig van meg a keresztényeknél, mert nem szánják oda magukat. Ez van. Nem segít ebben a kivonulás, önmegtartóztatás, mert ez valami egész más, mint Isten akarata.

Mi Isten akarata? Ezzel van tele gyakorlatilag a biblia, csak olvasni kellene.

Mária mint közbenjáró, vagy akármelyik másik úgynevezett katolikus szenthez imádkozni..ilyesmik.

Sehol, ismétlem sehol nem olvashatjátok, hogy bárki lenne közbenjáró, mint az egy Jézus Krisztus.

Ő adatott a világra, és az Ő nevében mondott imákat hallgatja meg Isten. Nincs említsé sem, hogy szentjakab majd segít, vagy Mária mejd szól pár jó szót, mert úgyis Jézus anyja... NINCs ilyen. katolikus találmány és a probléma, hogy ha ennyi nem elég, még napokig tudnám Rni a sok-sok eltérést. Akinek van füle hallja...

Mint pl. az ostya... az micsoda dolog már? .. papoknak gyónni? Hol van ilyen?... Pápa Isten földi helytartója lenne? Miért is? :D Ne csináljátok már! Miért nem inkább a bibliát követitek, mint egy mesterségesesen létrehozott vallást, amiben 99% kitaláció van, 1% biblia.

Szomorú, hogy ez nem költői túlzás volt, ugyanis vannak felekezetek, közösségek, akik valóban őszinte szívvel keresik az Urat és náluk az arány éppen fordított. Minden erejükkel azon vannak, hogy a kitalációk eltűnjenek és a tiszta isteni rendtartás lépjen előtérbe.

Tökéletes közösség persze nincs, de legalább vannak akik igyekszenek és vannak akik évezredes hagyományokba belekövesedtek.

2012. máj. 8. 19:59
 4/19 anonim ***** válasza:
67%
Az utolsó elég szépen összeszedte. Ezen kívül, ami engem a leginkább taszít, az, h dogmatikus vallás, egy rakatra való megkérdőjelezhetetlen tézissel. Na meg az az arrogáns hozzáállás, h senki másnak nem lehet igaza, csakis nekik, a többi vallás eleve tévedés, a gyakorlóik pedig "megtérítendők".
2012. máj. 8. 20:43
 5/19 Az Ember válasza:
62%

3-mas válaszadó!

Az 1. pont nem az egyház hbája, hanem azoké, akik nemhívő létükre katolikusoknak vallják magukat.

Csecsemőkeresztelés: Sokszor olvasható a Bibliáan, hogy megtért, és vele együtt egész házanépe. Szerintem ide értendő a gyermek is.

Keresztelés: A víz emmenyiségétől nem függhet a keresztelés, hiszen ott a Szentlelket kapjuk meg, ő pedig nem függ evilági dolgoktól. Nem beszélve arról, hogyha éppen nincs a közelben víz; akkor betölthet a Szentlélek.

Cölibátus: 1Kor 7,8

Ostya: Utolsó vacsora

Gyónás: Jn 20,23

Pápa: Jn 21,15-17

4-es válaszadó!

Azért gondoljuk úgy , hogy mindenkit meg kell téríteni, mert: Egyrészt ez van a Bibliában (Mt 28,19), így tehát ez nem csak a Katolikus egyház sajátossága. Másrészt, mi hisszük, hogy csak az üdvözül, aki Jézusban hisz. És azért térítünk, mert mi jót akarunk mindenkinek, az örök életet. Harmadrészt megtapasztaltuk Isten szeretét. Hogy milyen a bűntől szabadnak lenni, nem vágyni világi dolgokra, csakis Istenre, a szeretetre (Mert Isten maga a szeretet). És szeretnénk, ha ezt mindenki érezhetné, mert a világon nincs ennél jobb számunkra.

2012. máj. 8. 21:14
 6/19 anonim ***** válasza:
88%

Jómagam Katolikus családban születtem, és katolikusnak is vallottam magam egészen addig, amíg el nem kezdtem tanulmányozni a Bibliát, és észrevettem, hogy a kettő nem passzol. Manapság már egy protestáns közösségbe járok, és sokkal többet fejlődtem hitben, mint akkor amikor katolikus voltam. Mert abban az időben Istenismeretem nem volt csak a sablonszövegeket mondtam amit tanítottak nekem, és a bálványok előtt hajolgattam.

Ráadásul aztán megismertem a katolikus teológiát is, hogy azért mégiscsak tisztában legyen azzal, hogy mi is kb a Katolikus Egyház tanítása, de így sem értek vele egyet. A Katolikus Egyház történelméről, és a napjainkban való tevékenységéről inkább nem szólnék...

Természetesen a Katolikus embereket manapság is testvéreimnek tekintem, és nincs velük bajom, de semmiképpen nem mennék vissza a katolikus egyházba, maradok ott, ahol vagyok, kiválóan érzem ott magam.

Röviden ennyit tudok mondani.

2012. máj. 8. 21:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

nekem leginkább a bűnvallás, nem a papnak mondom a bűneim hanem Istennek!

És nem az a bűnvallás hogy 20szor elmondasz egy adott szöveget...

2012. máj. 8. 22:00
 8/19 yuda ***** válasza:
58%

Ember nevű válaszadónak:

Csecsemőkeresztelés márpedig nics a bibliában.Amit te próbálsz belemagyarázni az nincs ott. Az üdvösség nem bemerítkezést jelent. Nézz utána, egészen mást, de nem akarok eltérni a témától.

Víz mennyiségétől hogyne függne, de nem ez a lényeg, mert vízbe merítkezés van kizárólag a bibliában, nem ráöntés. Ne a keresztény filmekből indulj ki, azok nem hitelesek általában, mert a rendező véleménye. Ha lényegtelen lett volna, akkor János és más tanítványok kis edénnynel járták volna Júdeát, galilleát és fröcskölték volna a népet. Hidd el egyszerűbb lett volna :D

Mégis ez van.

Vízkeersztség és szentlélekeresztség két különböző, egymástól telejsen elkülöníthető esemény. Nagyon szívesen kiírom au ap.cselből a sok igét, egész mást jelentenek. Nem egymással felcserélhető!

Vízkeresztség Jézus halálába való bemerítkezés hit általi cselekedete, éppen ezért nehéz lenne belemerülni pár csepp vízbe. Szentlélekkeresztségkor pedig Jézus keresztel,és ap.csel szerint új nyelveken szólnak a hívők. Az én bibliámban, amit még senki nem írt át, így szerepel.

1Kor 7,8.Pál direkt leírja, hogy saját véleménye, de hozzáteszi, kinek kinek más kegyelmi ajándéka van.

Írok elelnigét aztán oszd el:D

1.Tim.3.2: püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú.

Nem azt írja feleség nélküli!Hanem egy feleségű.

Magaslabda katolikusok. :)

Jézus anyja is feleség volt, Jézus minden tanítványa házasember. Kivéve Pált. Mondjuk amiylen élete volt Pálnak, nem csodálom, hogy Isten különleges ajándékot adott neki, de ki méri a munkásásgát Páléhoz?

Alig volt otthon..mindig úton, vagy hajótörés, vagy megkövezték, vagy fogság... :D

Ejj ejj-ki éli így a hitét még?

Ostyához no komment. Ha a te bibliádban ostya szerepel, akkor valaki jól átírta. Kovásztalan kenyér az nem ostya. Persze tudom tudom..ez neked ugyanolyan, mint a víz mennyisége, szabadon kitalálhattok mást, mint a bibliában van :) Na igen...Ezért vagytok olyanok amilyenek.

Gyónás: János 20 23-ra reagálok másik igével és ezt is oszd el, mert látom nagyon okos vagy :)

Márk.11.26.Ha pedig ti meg nem bocsátotok, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

Egyébként sem szerepelt itt, hogy menj a paphoz és gyónjál, ráadásul az újszövetségben tanítványok voltak, apostolok, próféták, evangélisták..valahogy nálam nincs olyan, hogy Péter, vagy Pál, vagy Timótheus papok lettek volna. :)

Azt a pápa dolgot hiába, de nem értem mégsem, pedig elolvastam az igédet. :)

Még az a szó, hogy pápa, sem szerepel az egész bibliában. Merjem azt állítani, hogy katolikus találmány? :)

:D

Írjál már vissza, olyan izgatott lettem, mert benned valami rég elveszett bölcsességet vélek felfedezni :D

Vicceltem. . .

2012. máj. 8. 22:06
 9/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező (én a 4. válaszoló vagyok)!

Fölösleges elmagyaráznod, h miért térítetek, magam is katolikus nevelést kaptam, kompletten egyházi gimnáziummal együtt, így sajnos jól ismerem ezeket az elveket, amelyekkel már 8 évesen sem értettem egyet. Felnőttként megtaláltam azt a vallást, amely pontosan ugyanazzal a csodálatos érzéssel tölt el, mint amit te leírsz, ezért én végtelenül hálás vagyok.

Én tiszteletben tartom a katolikusok hitét, és semmivel nem tartom kevésbé "értékesnek", mint a sajátomat, de ugyanezt elmondhatnám bármely más vallásról is. Azzal, h te/ti téríteni próbáltok engem, indirekt (vagy akár direkt is) azt sugalljátok, h az én hitem értéktelen, kukába való.

Ledegradáljátok az _steni megtapasztalásomat, és ezt kikérem magamnak.

2012. máj. 8. 22:17
 10/19 anonim ***** válasza:
26%
Nekem semmi, akik meg agyba-főbe kritizálják, rágalmazzák, azok meg javarészt tudatlanság miatt van. A Szentatya is valamikor nem is olyan rég azt nyilatkozta, hogy Európa vallásellenessége főként azért van, mert nem ismerik az emberek az egyházat, a tanítást is teljesen hibásan értelmezik.
2012. máj. 8. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!