Melyik Egyháznak vagy a tagja, és mi alapján választottad pont azt?
Te sem tudsz már aludni így éjjel fél kettőkor? :D
Amúgy katolikus lennék, meg is kereszteltek, de nem vagyok hívő.
Református, a legigazabb keresztyén felekezet
Ebbe születtem, felnőttként is ezt tartom Jézus Krisztus legtisztább földi egyházának, tudva azt, hogy az igazi lelki Egyház = Krisztus híveinek közössége, amelyikben minden népből, minden keresztyén felekezetből, minden korból lehetnek tagok az Isten szabadításában hívő emberek.
"Hívő, római katolikus vagyok. Nem választottam, beleszülettem. Ha esetleg egy konkrét közösségre gondoltál volna, akkor egyiknek sem vagyok a tagja."
Ha nem vagy tagja az egyháznak, akkor hogy lehetsz, hívő, római katolikus?
A hit tettek nélkül halott, a hívők pedig közösségben vannak egymással.
Szia!
Én a Keresztény Advent Közösség tagja vagyok, és a Gödöllői Bibliaházba járok. Engem csecsemőkorban reformátusnak kereszteltek, református családban nőttem fel, és 16 évesen Tahiban egy református táborban tértem meg. Nagyon sokat olvastam a Bibliát és nyitott voltam minden könyvre ami ezzel foglalkozott, az akkor kapható szinte összes evangéliumi kiadós és iratmissziós könyvet elolvastam, és a teológiára jártam felvételi előkészítőre. Igen sok közösségbe jártam párhuzamosan főképp ifjúsági alkalmakra a mátyásföldi mellett a szentmihályi ifibe Pánczél Tivadarékhoz, de más felkezetekbe is, a baptistákhoz, a felsőerdősori szabadkeresztény gyülekezet ififjének is szinte oszlopos tagja votam. Végül a műszaki pályát választottam, ms sopronba mentem tanulni. Az ottani egyetemi bibliakör is igen sokszínű volt felekezeti szempontból. Az egyetemi kultúrkör szervezésében tartott itt előadásokat Szabó Attila művészettörténet tanár a Biblia a képzőművmészetban címmel, amire először el sem mentem. A többiek beszéltek rá, hogy jó és érdemes meghallgatni. Emlékszem Attila Jób könyvéről beszélt, és annyira lenyűgözött a Bibliaismeretete, hogy a végén odamentem hozzá és faggatni kezdtem a felekezeti hovatartozásáról. Tetszett, hogy nem igazán tulajdonított ennek nagy jelentőséget, mert előtte mindenki a saját felekezetét reklámozta. Az is tetszett, hogy pl. a kazettákat olcsóbban adták, mintha a boltban vettem volna üreset.
A Szentírás még komolyabb tanulmányozásával megismertem sok olyan dolgot, melyek előtte homályosak voltak számomra, és teljesen tiszta lett a kép az Isten megváltási tervéről, az ószövetségről, az újszövetségről, Jézus Krisztusról, a bibliai próféciákról, az egész világról. Kb. 20 éve merítkeztem be, azóta elvégeztem a teológiát és régi vágyam teljesült azzal, hogy eredeti nyelveken olvashatom a bibliaszövegeket.
A jó kapcsolat persze megmaradt a reformátusokkal és a többiekkel is, testvéreimnek tekintek minden más felekezetbe tartozót, aki szereti és követi az Úr Jézus Krisztust.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!