Honnét szerezhetnék be katolikus Bibliát?
Sziasztok!
Református vagyok, és szeretnék beszerezni katolikus Bibliát.
Szlovákiában élek, próbáltam neten keresgélni, de nem nagyon találtam. Vágsellye felé lakom.
Valaki esetleg tudna mondani helyeket, ahol beszerezhetnék egyet?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Vidiripi
Káldi-Neovulgáta: Tudtommal az csak az Újszövetséget tartalmazza.
Szent István Társulati Biblia: Az egy teljes fordítás.
A Szent Jeromos Társaság kiadta a teljes Bibliát (Neovulgáta ebben van).
A Jeromos-féle gördülékenyebben fogalmaz,
a Szent István Társulaté viszont pontosabb fordítás. Ez a pontosság azonban néhol az értelmezhetőséget nehezíti.
Dönts Te. :)
Protestáns fordításhoz szokva mindkettő érdekes lesz. Ha Károlit használtál, akkor a mai nyelvezet miatt, ha új fordítást, akkor azért, mert az sokkal inkább alkalmazkodik a mai beszélt nyelvhez, és köznyelvi fordulatokat is mer használni (a kat. fordítások kevésbé). (Pl.: újfordítás: disznó, ebek - kat.: sertések, kiskutyák... Néhol jókat lehet mosolyogni. :))
Mindenesetre minél több fordítást használsz, annál jobban jársz, és lehet, hogy ami számomra nehezen érthető, Számodra pont az áll közelebb saját nyelvezetedhez, így lelkedhez.
Vidiripi
Nekem van Károli fordítású is meg van Szent István Társulati is. Épp azért hogy több fordítást is összetudjak hasonlítani.
22:57
Hát, nem tudom, a leírásod alapján mindkettő tetszik, lehet, hogy beszerzek egyet mindkettőből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!