Melyik áll közelebb a Bibliához, a katolicizmus vagy a protestantizmus?
"Mindkettő egyformán áll hozzá közel. Csupán a szertartásaik térnek el egymástól."
Luthert idézted?
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de azért írok rá:
Hát, elsőre úgy tűnhet, hogy a protestánsok vannak közelebb a Bibliához.
De utánajártam, és megtudtam, hogy a katolikusok is sok mindent meg tudnak érvelni/alátámasztani Bibliai igékkel.
Szóval mindkettő közel van hozzá, szerintem.
Remélem tudtam segíteni.
"De utánajártam, és megtudtam, hogy a katolikusok is sok mindent meg tudnak érvelni/alátámasztani Bibliai igékkel. "
Pl. a katolikus egyház elveti az özönvízet, hogy Isten egy régi világot vízzel elpusztított volna, holott Isten is, Jézus is, meg Péter is bizonyságot tett róla:
„és a régi világnak sem kegyelmezett, hanem csak Noét, az igazság hírnökét mentette meg nyolcadmagával, amikor az istentelen világra rázúdította a vízözönt,” (2Pét 2:5)
Nos, ha a katolikus egyház tagadja a világméretű, földrajzilag végbemenő özönvizet, akkor a pápaságuk hogyan követi Pétert, akinek állítólag az utódai?
Sehogy. Megtagadják Isten ihletett kijelentéseit, és még magukat állítják be az egyedüli apostoli jogfolytonossággal bíróknak.
És mennyire áll közel a Bibliához, hogy provokáció céljából írsz ki kérdést?
Szerintem pl. a protestánsok félreértelmeznek egypár dolgot a Bibliában, nem értem, miért teszik, de ha nekik jó, hát tegyék. És nem kezdek el kötekedni velük.
Az utolso valaszolonak
Nemcsak a protestansok de mindeggyik vallasi iranyzat sokminden felre ertelmez es ezt mind A bibliaban leirt sok ellenteteknek koszonheto, na meg amiket a papok sajat szakalukra belevittek az irasokba. Haggyuk mar hogy minden ami a Bibliaban van Isteni ihlet altal van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!