Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol tudnám elolvasni Ellen...

Hol tudnám elolvasni Ellen Gould White személyes bizonyságtételét a megtéréséről?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 26. 16:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én úgy gondolom, hogy valamiért izgat Téged ez a kérdés, ami nem hagy nyugodni. Ez szerintem természetes, akkor, ha az ember biztosan tudni akarja, hogy csakugyan a "jó helyen" van, vagy éppenséggel a Gonosz karmaiban. Nyilván zavar, hogy azt is igaznak mondják, ahova Te jársz, és arról is erőteljesen azt állítják ami attól eltér. Teljesen megértem igényedet egy mindent kielégítő válaszhoz.

Mert azt mondja az Úr: "Igazságot, igazságot kövess, hogy élhess, és örökségül bírhasd azt a földet, a melyet az Úr, a te Istened ád néked."

Azt tudom mondani, hogy Ellen G. White nagyon sokat írt magáról, személyes küzdelmeiről is. Itt van egy link az életéről, személyéről: [link]

Itt annyit olvashatunk, hogy "1840-ben Ellen szüleivel ellátogatott egy metodista tábori találkozóra Buxtonban (Maine), és ott 12 éves korában átadta a szívét Istennek. 1842. június 26.-án saját kérésére alámerítéssel megkeresztelték Casco Bayben, Portlandban. Aznap hivatalosan a Metodista Egyház tagjává vált."

Ebből nekem az jön le, hogy semmi különös dolog nem történt, hanem egy fiatal gyereklány önként átadta az életét az Úrnak, mint Te meg én, mert szerette Őt és Vele kívánta leélni hátralévő életét.

Információim szerint a személyes megtéréséről a következő két művében olvashatsz: "Bizonyságtételek 1. kötet" (link: [link] ),

valamint az "Életünk és munkánk" címűben (link: [link] )

Ellen G. White prófétai elhívásáról pedig annyit tudok, hogy őt megelőzően két életerős fiatalembert kért fel az Úr látomásban, hogy legyenek az utolsó idők prófétái, de ők ezt visszautasították. Ezután fordult ehhez a fiatal, betegségtől szenvedő, de maximálisan az Úrban bízó "kislányhoz", aki remegő térdekkel, de elfogadta ezt a meghívást, és az Úr erőt adott neki szolgálata elvégzéséhez. Ebből is látszik, hogy Teremtőnk nem vár el eleve különleges képességeket attól akit elhív szolgálatra, csak egyet vár el, ez pedig a maximális hűség Őhozzá, és Ő megsokszorozza szolgája képességeit, hogy "százannyit" teremjen az üdvösségre...

Sok szeretettel...

2012. máj. 5. 16:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ki mondta neked, hogy a Szent lélek nem munkálkodik nem szombat ünneplőkben, és hogy nem gyógyít meg ilyen embereket? Ez az állítás úgy helytelen, ahogy van!

Egy adventista

2012. máj. 11. 22:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Ja, és Ellen White írásai itt vannak fent:

[link]

2012. máj. 11. 22:49
 14/16 anonim ***** válasza:

szia!

...létezik egy könyv, amelyet az adventista egyház indexre tett...azaz még a vallást gyakorlók sem ismerik manapság, ez pedig ;

"Tapsztalatok és látomások"

címmel a szerző megtéréséről és a mennyei kapcsolatáról szól, miként tanította őt a szellem...

...azért nem olvashatják a hívők, mert abból kiderül az is, hogy E.G.W. sohasem volt próféta, csak médium, de a vallást az ő írásai, könyvei alapjára építették, és ezért prófétájukként említik...a könyv nekem megvan, ám nem tudom hol található meg még...próbáld megkeresni, mert érdekes, és hitelesnek találom, mint médiumi munkát...:)

2012. jún. 2. 11:25
 15/16 anonim ***** válasza:
..a fölötti válaszban meglepődve fedeztem fel a jelzett könyvet...nagyon örülök neki, én is letöltöm, és egyeztetem a nálam lévő régi kiadású példány szövegével...
2012. jún. 2. 11:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Arjuna!

A tapasztalatok és látomások annyira nincs indexre téve az adventista egyházban, hogy még idézni is szoktak belőle. Az igaz, hogy korábban nem tartották olyan fontos műnek, mint a "Pátriárkák és próféták", vagy mint a "Jézus élete" címűeket, és ezért később került kiadásra, de ma már mindenki számára több nyelven is (köztük magyarul is) elérhető.

A fen említetten kívül a következő linken is letölthető: [link]

Az adventista hitelveket egyáltalán nem Ellen Gould White írásaira építették. Az adventizmus lényege: a Szentírás mindenek fölé való helyezése, annak lelkiismeretes kutatása, és az azokban foglaltak hűséges betartása. Az u.n. "advent-váró mozgalmat" nem E.G. White testvérnő indította el, hanem a világ több pontján szinte egy időben történt, Jézus mielőbbi visszajövetelére vonatkozó bibliai kutatások eredményeként jött létre, és ennek legismertebb képviselője az Egyesült Államokban élt William Miller volt. Az ő ténykedése kapcsán beszélünk ma adventizmusról. Az más kérdés, hogy ezek a Krisztus-váró próféciák nem teljesedtek be, mivel nem jól értelmezték akkor az igehelyeket, amelyeket a "nagy csalódás" után imádkozó lelkülettel felülvizsgáltak, és kiderült azok igazi jelentéstartalma. E.G. White még ekkor sem volt képben. Edson Hiram és két társa Franklin B Hahm és Owen R.L.Crosier voltak akik lefektették az adventista hitelvek következő lépcsőfokát, elsősorban Edson Hiram látomása alapján. Ellen White, csak később jut szerephez, mivel az Úrtól látomásokat kap, amelyekre nem lehetett nem oda figyelni, ugyanis nagy horderejű üzeneteket tartalmaztak az alakuló egyház számára. Ezeket az üzeneteket minden esetben összevetették a Szentírással, és sohasem találtak köztük ellentmondást. Miért volt akkor ezekre mégis szükség?- kérdezhetnéd. Útmutatóul és megerősítésül szolgáltak. Ezek az üzenetek minden esetben megerősítették vagy elvetették az egyházvezetők elgondolásait, de nem diktátumok voltak. Lehetett ellene is cselekedni, úgy ahogy azt a híres orvos, Kellog's is tette. (Mindenki ismeri a nevét a boltokban kapható Kellog's gabona-pelyhekről.) Ellen White konkrét akkor élt személyek, konkrét tetteiről is kapott látomásokat, amint ez leveleiből is kiderül. Az általa közvetített próféciák mind, egytől-egyig bekövetkeztek. Ha médium lett volna, azaz Sátán közvetítője, akkor nem örvendhetne ilyen sok ember visszanyert testi-lelki egészségnek, és virágzó Isten-hitnek munkásságának köszönhetően. Nyilván írásaival jelentős mértékben alakította az Adventista Egyház egészét, a szervezeti felépítéstől az egészséges életmódon át, a hitelveken keresztül, de sohasem helyettesítette a Szentírást. Az adventista hitelvek között következőket olvashatjuk: "Ellen G. White írásai nem helyettesítik a Bibliát. Nem helyezhetők el ugyanazon szinten. A Szentírás kiemelkedik, egyedi mérce, amelynek minden más írást alá kell vetni, és általa megítélni."

2012. jún. 2. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!