Ha a pap elsőáldozáson nem engedi a "méltatlan" szülőknek megáldani a gyermeküket: a pap önkényes döntése, vagy szabályos egyházi gyakorlat?
Azt várja, hogy meggyőzzétek őt, no nem a templomba járással, hanem némi zszozsóval.
Tapasztalat, igaz keresztelőn történt az eset.
Hááááá...Ne haragudj, de őszinte leszek. lehet, hogy még nagyon fiatalok vagytok, de nem szabad katolikus egyházhoz tartozni. Egyáltalán nem kell... És egy szavát se higgyétek annak az embernek. Én jó magam saját magam elhatározásából kereszteltettem meg magam 20 évesen.Mert jól esett a hitemnek. Együtt volt a keresztelőm a keresztlányommal(nővérem kislányával) Előtte órákat adott, elbeszélgettünk, de ennyi. Nagyon kedves volt. Tőlem egy fillért nem látott és utána még évek múltán is megismert.
Most ebből tanultatok, hogy milyen negatív, hatása van, ha főleg egy pap mond ki rátok ilyeneket, hát szükségetek van nektek erre? Nem szabad, ott kell hagyni az intézményt. Nem tudom miért ragaszkodtok ahhoz, hogy a gyermeketek első áldozzon?
Ja és én református vagyok. (Ja és zárójelben jegyzem meg, hogy elküldtem volna a jó b.p-ba és egy szó nélkül vinném el onnan a gyereket. Hát tudja ki előtt játsza el a makulátlan embert, ez a pap, nem érdemli meg a címét. Különben ezért fordulhattok a feletteséhez, hogy fedje meg. Valószínű az agyára ment a nőtlenség, már bocsánat. Én biztos nem vinném katolikus paphoz a gyerekemet, én még nem találkoztam normális katolikus pappal, csak olyat láttam, aki részeg volt a misén illetve, mintha kicsit már nem lennének az ép eszüknél,ha voltak egyáltalán az ép eszüknél. Szerintem nem egészséges emberek! Az emberi ösztönöket nem lehet visszafogni, betegséget szül, testi és elmebelit. ) ja és még azt elmondanám, hogy a keresztlányom a Ciszterci gimnáziumban tanult és volt hittanórájuk, egy apáca volt a tanár, szőrös volt a hormonzavartól és egy idegbeteg, degenerált ember, akit nem engednék diákok/gyerekek közelébe! Nekem senki ne mondja, hogy ez a helyes élet,hogy Isten menyasszonya vagyok! Már nem vagyunk a középkorban!
Nem akarok kötözködni, de hogyan tartjátok a tízparancsolatot, ha a 3.at kihadjátok (az Úr napját szenteld meg)? Úgyhogy: szerintem jogos a pap feddése.
A módszereivel viszont a legkevésbé sem értek egyet! Az ilyen papok miatt van egyre kevesebb hívő, pontosabban templomjáró ember. Ezt igazán elintézhette volna megalázás nélkül, és anélkül, hogy a gyermeketek lelkét szögesbakancsal széttapossa!
Bocs, hogy kicsit off, de kérlek mutassátok már meg nekem, hol szerepel a Bibliában, hogy az Úr napjának megszentelése egyenlő a templomba járással?
A fenti esethez meg nem találok szavakat. Mert még ha "megérdemelt büntetés" is, kit büntet? Azt a gyereket, aki komolyan veszi a hitét... Ez egy kicsit olyan ószövetségi álláspont, hogy megbüntetem az utódokat is, hetedíziglen...
Köszi mindenkinek!
Nem vagyunk fiatalok, sőt... Én már láttam normális katolikus papot, emiatt is aggaszt annyira, hogy nekünk csak ilyen jutott.
Kedves R.B. László, ez így nem feddés, hanem büntetés és megbélyegzés. Nem vitattam, hogy kellene járnunk templomba vasárnaponként (talán nagyobb kedvvel tenném, ha tényleg lelki feltöltődést nyújtana). De a kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy a gyermek megáldásának tilalma elsőáldozáson elfogadott szankció-e "az ilyen magunkfajta bűnös" szülőkkel és a "nem bűnös" gyerekkel szemben a katolikus egyháznál, vagy csak nálunk van ez így, a pap önkényes döntése alapján.
Ez csak nálatok van így. Egy rokon kisgyerek úgy volt első áldozó, hogy a szülők egyáltalán nem járnak templomba, és azonkívül, hogy meg voltak keresztelve, más ilyesmiben nem volt részük.
(És hogy akkor miért? Mert a katolikus iskola színvonalasabb, mint a mellettük levő másik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!