Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A protestánsok miért használna...

A protestánsok miért használnak más szavakat, mint a katolikusok?

Figyelt kérdés
Például: Izajás-Ézsaiás, Ozeás-Hóseás, keresztény-keresztyén, Ezekiel-Ezékiel, stb.
2009. jún. 21. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ezek nem más szavak.
2009. jún. 21. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
Ez ugyanaz másképp kiejtve.
2009. jún. 21. 10:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy a gyengébbek nem fogják érteni a kérdést, vagy belekötnek... Miért használnak más kiejtést? Miért mondják másképp? Miért nem ugyanazt használják? Remélem valamelyik elnyeri tetszéseiteket...
2009. jún. 21. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem akarok rosszindulatú lenni, de lehet, hogy egyszerűen ezzel akarták kimutatni, hogy nem értenek egyet a másik egyházzal.

De persze az is lehet, hogy magyarosítani akartak.

Konkrét választ nem tudok, ezek csak feltételezések.

De egyetértek az első válaszolóval, miszerint tök mindegy. Nem ezen fog valakinek az üdvössége múlni.

2009. jún. 22. 21:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ezen nem múlik semmi, egyszerűen csak érdekelt.
2009. jún. 22. 22:35
 6/6 anonim ***** válasza:
ja, sztem sem használnak más szavakat, annyi, h legalább nem beszélnek sok latin marhaságot:)(bocsánat), meg kissé talán közérthetőbben beszél a pásztor, bár nemtom,, h mire gondolsz... a biblia meg ez relatív, van aki protestáns és mégis károlit olvas, bár én személy szerint az új fordítást jobban megértem:)
2009. júl. 17. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!