Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok is üdvözülnek?

A katolikusok is üdvözülnek?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 19. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
igen
2012. ápr. 19. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Miért ne?
2012. ápr. 19. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy katolikus ebben a tekintetben. Ha a "lelke" tiszta, akkor természetesen 100%, hogy igen.
2012. ápr. 19. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Hogy kik üdvözülnek azt csak a mennyben fogjuk meglátni. Ezzel kapcsolatosan van egy aranyos mondás: a mennyországban három meglepetés fog érni. Az első, hogy akikről azt gondoltad, hogy ott lesznek nincsenek ott. A második, hogy akikről azt gondoltad, hogy nem lesznek ott, ott vannak. A harmadik pedig, hogy te is ott vagy.

Én azt gondolom, hogy bízzuk, az "igazságosan ítélőre", hogy kiket üdvözít, és tegyünk meg mindent azért, hogy ott lehessünk a mennyben, és hogy általunk mások is ott lehessenek. Ezt kívánom mindannyiunknak!

Üdv. Péter

2012. ápr. 19. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy milyen ember volt. Ha jó, tisztalelkű, segítőkész, illetve képes volt beismerni hibáit és szembemenni velük, akkor miért ne? Mindenki úgy és abban hisz ahogyan szeretne, a vallás szabad dolog.
2012. ápr. 19. 13:08
 6/9 mustafa33 ***** válasza:
50%

Ki miben hisz, abban üdvözül (nem tudom kit idéztem).

A három meglepetéshez pedig, úgy gondolom úgy lesz ahogy Tamási Áron megírta a Rendes feltámadásban. A püspök meg apát megy elöl, mi a kolstor személyzete hátul. Nekem ne trombitáljanak.

2012. ápr. 19. 23:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Vagy van még egy meglepi, hogy senki sem lesz ott :)

Te nem és akiket ismertél azok sem, hanem valakik.

Szerintem aki érzi a jót a szívében, a bárányt, az ott lesz. És lennie kell annyi hitnek és érzésnek ott belül, hogy felismerd egyes emberekben, hogy mi az Isten bárányai vagyunk. Ahogy Jézus is mondta a jók, akik tőlem valók megismerszik egymást a Földön.

Akiben munkálkodik a Szentlélek érez a segítségével. A tanítványok is leszülettek, Jézus nem csak úgy találomra ment és válagotta őket. Tudta, hogy ki és honnan való.

2012. ápr. 21. 22:10
 8/9 mustafa33 ***** válasza:

Előző, apropó bárány. A szomszédasszony szokta a féjét így szólítani ha az a sárga földig leissza magát és úgy állít haza a kocsmából: - Te isten bááraánya, te, ...

:)))

2012. ápr. 23. 21:12
 9/9 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a válaszokat. Nem vitát akarok szítani, de mostanában rátaláltam pár katolikus oldalra, és amikor ezeket olvasom, nem bírok magammal. Pl.:

[link]

2012. ápr. 25. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!