Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem keresztény is élhet...

Nem keresztény is élhet Istennek tetsző életet?

Figyelt kérdés
Azok, akik nem tagjai a keresztény egyháznak, nem is élhetnek a keresztény felfogás szerinti Istennek tetsző életet? Vagy ha élnek is, akkor nem juthatnak be a Mennybe?
2012. ápr. 17. 15:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Arra nem tudok választ adni, hogy mi van akkor, ha valaki kínoz, bánt másokat, mert nem is tudja, hogy mit tesz, vagy azt hiszi, hogy jót tesz a másik embernek. Sajnos nem tapsztaltam meg más emberek életét és eszét. Ítélni akkor sem az én dolgom.
2012. ápr. 17. 18:20
 22/34 anonim ***** válasza:
Jézus előtt senki sem volt keresztény, mégis Istennek tetsző életet éltek sokan. Tehát ezen az analógián haladva lehetséges. Viszont a mennybe jutás független ettől. Ha életünkben kapcsolatba lépünk Istennel, akkor halálunk után is kapcsolatban leszünk vele, ez a menny. Ha nem, akkor halálunk után is el leszünk szakítva, ez a pokol. Ennek a kapcsolatnak az egyetlen útja pedig Jézus Krisztus. Hiszen Istennel csak tökéletesen bűntelen ember léphetne kapcsolatba, mert nem tűri meg a bűnt a jelenlétében. És akármennyire is igyekszünk, saját erőnkből a legnemesebb és legszeretetteljesebb életet élve sem tudunk tökéletesen bűntelen, makulátlanok lenni. De Isten megadta a lehetőséget, hogy ezt az egész csomagot Jézus hordozza helyettünk (és vigye a keresztre, ugyanis a "bűn zsoldja a halál"), de ehhez el kell fogadnunk a megváltást, mint egy ajándékot, elismerve, hogy magunktól képtelenek lettünk volna kapcsolatba lépni Istennel a bűneink miatt, de így megtehetjük. Ezzel a tettel viszont keresztényekké válunk, tehát aki nem keresztény, annak lehetetlen a halál után a mennybe jutni.
2012. ápr. 17. 18:25
 23/34 anonim ***** válasza:

17-es vagyok

A "nem tartod be" alatt mit értesz? Egyszer vétkeztél, vagy úgy gondolod, hogy az a törvény valamiért nem jó neked?

Ha az előbbi, akkor elmondom, hogy ilyet mindenki csinál, mert nem vagyunk tökéletesek. Egy keresztény ilyenkor Istentől kéri, hogy bocsásson meg, és megbánja, amit tett, és ha olyan természetű a dolog, akkor helyrehozza. Egyébként keresztény marad.

Ha viszont az előbbi, akkor szerintem, az ilyen ember nem keresztény, mivel úgy gondolja, hogy felülírhatja Isten törvényeit, amiket viszont nem ok nélkül adott.

2012. ápr. 17. 18:26
 24/34 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem, hogy miért élvezik egyesek, ahogy egy kis gyerek sír. Mi izgató az ő kínzásában. Miért jó őt bántani, lelkileg és fizikailag. Miért jó a leglassab halálra ítélni őt...Napokon át sebeket okozni neki...

2 lehetőség lehet így tudás nélkül. 1 a gonosz kísért, 2 a benne lévő szeretetet elnyomta a fájdalom, vagy egyéb testi vágyak. Engem tényleg érdekel ezl. Mindig akartam elmebetegekkel és brutális gyilkosokkal beszélni, hogy megértsem őket. Az örömért, a sexuális élvezetért, egy kis agresszióért, képesek vagyunk a másikat tönkre tenni? miért?

2012. ápr. 17. 18:30
 25/34 A kérdező kommentje:

18:26

Hát elsősorban nem a törvényeket nézem, hanem hogy az adott helyzetben hogy tehetnék jót. Ez pedig gyakran valamelyik törvény ellenében áll. De vannak olyan törvények (a kisebbek), amelyeket értelmetlennek tartok.

2012. ápr. 17. 18:42
 26/34 anonim ***** válasza:

14-es vagyok!

A Biblia írja és így logikus, a keresztényeknek hirdetniük kell az evangéliumot és akihez eljut meg kell térnie. De akihez nem jut el - és még mindig vannak helyek a Földön, ahová képtelenség eljutni -, így az ott élők az alapján fognak üdvözülni, hogy a szívükbe írt erkölcsi törvényt betartotték-e vagy sem. Függetlenül attól, hogy pl.: bálványimádást követtek el. Amúgy vissza gondolva az Ószövetségre, Izraelnek ki kellett irtani a filiszteusokat (még gyerekeket is), mert nagyon durva dolgokat követtek el. De természetesen az üdvözültek között ugyan úgy vannak filiszteusok, sőt a filiszteus gyerekek szerintem mind üdvözültek.

2012. ápr. 17. 18:50
 27/34 anonim ***** válasza:

A jó tett nem áll szemben Isten parancsival.

Ha a társadalom törvényeire gondolsz, azt az Istené felül írja.

2012. ápr. 17. 19:00
 28/34 anonim ***** válasza:

Az is egy jó kérdés, hogy mi van akkor, ha lopsz azért, hogy a gyereked éljen, boldog élete legyen. Mert szereted a gyereked és jót akarsz. Tehát jót teszel valakinek rossz eszközt használva. Elvenni másét minden esetben helytelen.

Én sem kérném, hogy értem másoknak kárt okozzanak. De ezekre sokszor nehéz oda figyelni, főleg egy ilyen pocsék rendszerben, világban.

De én ezért tuti nem küldenélek a pokolra. A gazdag ember szívének kellene meglágyulni és megbocsájtani neked, hogy ha kértél volna adott volna, ami nem mindig igaz. Mindenkinek segíteni kellene a másikon és nem egy ilyen áll egyenlenő, áll demoratikus szar világban élni.

2012. ápr. 17. 19:09
 29/34 anonim ***** válasza:

De mi a jó és mi a rossz tett?

Ami jó a testnek, az jó a léleknek?

2012. ápr. 17. 19:10
 30/34 anonim ***** válasza:
Sokan azt hiszik, hogy a keresztény életben a cél szentesíti az eszközt. Szerintem viszont a szent eszköz maga a cél, s a végső célt mi sem tudjuk. És ha egy szent cél érdekében rossz eszközhöz nyúlunk, már célt tévesztettünk.
2012. ápr. 17. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!