Valaki megmagyarázná! Ha egy társadalomban többségbe kerülnek az ateisták, akkor abból, hogy lesz iszlamizálódás?
"Kijelenthető, hogy a pacifizmus áldozatai vagyunk? Szerintetek?"
Ez nem is kérdés: ezt már a 30-as években is ki lehetett jelenteni, amikor a hihetetlenül naiv Nyugat sorra tette az engedményeket és a szemhunyásokat Németország felé, persze akkor még nem olyan sokan voltak, akik ellenezték volna Chamberlain megbékítési politikáját a náci Németországgal és Hitlerrel kapcsolatosan.
Ma meg pl. az Ahmadinezsád vezette Iránnal kapcsolatban újra a naivitás, az időhúzás, a puha szankciók mennek az "észhez térítés" reményében. Sokak szerint az EU és az obamai USA Iránnal kapcsolatos politikája egy "újabb München". Nem lepődnék meg, ha Izrael előbb-utóbb önállóan is katonai akcióba bocsátkozna az iráni atomprogram miatt, amit persze az EU egész biztos, hogy el fog ítélni, a "pacifizmus jegyében".
A pacifizmusnak az az óriási tévedése, hogy úgy akar békét, hogy nem hajlandó a békéért küzdeni. Az olyan elemeket is, akik a béke ádáz ellenségei, meggyőzni akarja, és nem legyőzni. Pedig az ilyeneket bizony csak legyőzni lehet. Ez igaz a politikai vezetőkre, de igaz a radikális terroristákra is.
Ahogy egy ősrégi latin mondás is tartja: "Si vis pacem, para bellum." Vagyis, ha békét akarsz, készülj a háborúra. Aki úgy akar békét, hogy a békére készül, azon csak simán átgyalogolnak.
Az ateizmus felszítja az iszlám haragját. És ez baj. Amúgy a korrupt kereszténység is.
Sokan térnek át iszlám vallásra minden országban és pontosan a hitetlenség terjedése és a dekadencia miatt.
Nem akarom megsérteni az ateistákat, az én barátaim is azok, de azért az tudomásul kell venni, hogy más egy tudós/entellektüel ateizmusa és más egy utcagyerek hitetlensége, aki úgy gondolja hogy nyugodtan megölhet valakit egy pár nike cipőért. A vallás egyes társadalmi csoportokban (és nagy létszámú csoportokról van szó) kontroll szerepet tölt be.
Az iszlámhoz tipikusan azok a gyenge, erős vezetést áhítozó emberek térnek be, akiknek elege van a moralitás hiányából, annak ellenére, hgoy erről nem az ateista emberek intelligens rétege tehet. Mert hát ugye, aki olvasta a Karamazov testvéreket,az tudja, hogy mi az ateizmus rémálma: Isten nélkül az ember megtehet bármit....
"Az ateizmus felszítja az iszlám haragját. És ez baj. Amúgy a korrupt kereszténység is."
És kit érdekel? Mint, ha ők lennének a mérvadóak. De különben ez jellemző az iszlámra, olyanba üti az orrát, amihez semmi köze sincs. Például volt már olyan, hogy egy több ezer kilométerre élő imám akarta előírni a nyugati nőknek, hogy mit csinálhatnak. Hát kit érdekel az ő véleménye?! Bekaphatja!
"Nem akarom megsérteni az ateistákat, az én barátaim is azok, de azért az tudomásul kell venni, hogy más egy tudós/entellektüel ateizmusa és más egy utcagyerek hitetlensége, aki úgy gondolja hogy nyugodtan megölhet valakit egy pár nike cipőért. A vallás egyes társadalmi csoportokban (és nagy létszámú csoportokról van szó) kontroll szerepet tölt be."
Ez nagy tévedés! Skandináviában találhatók a világ legateistább országai, és mégis ott a legjobb a közbiztonság, eltekintve a muszlim hordáktól, akik vallás ellenére is primitívek.
A skandináv országokat talán nem kellene példaként felhozni, mert ott jó magas az életszínvonal. És hidd el, a bandák, galerik, utcagyerekek aki késelnek egy pár cipőért bizony hitetlenek, tehát ezt a problémát nem tudod megkerülni.
Más szavakkal: tökmindegy, hogy egy felső-közép réteghez tartozó európai vagy amcsi ateista-e vagy sem, de ők teszik ki az emberiség 0,01%-át, A többség számára nagyon nem mindegy, hogy a fekete banda, aki szembe jön az utcán vajon a pünkösdista istentiszteletről vagy a kocsmából jön-e.
Az iszlámmal sajnos azért kell számolni mert terjed és mert erőszakos. Senki nem szereti, de a szekularizációval párhuzamosan terjed,mintegy egyensúlyt teremtve. Tehát az egyik szélsőség: ateizmus elburjánzik, az nem a kereszténységhez hasonló light vallásokat fogja motiválni, hanem a másik szélsőséget: az iszlámot, esetleg a kereszténység szélsőséges változatát, de az sehol sincs az iszlámhoz képest.
tegnap 11:21
Valótlanságot állítasz!
"És hidd el, a bandák, galerik, utcagyerekek aki késelnek egy pár cipőért bizony hitetlenek, tehát ezt a problémát nem tudod megkerülni."
Statisztikák vannak öregem! Ott magas a bűnözés, ahol muzulmán bevándorlók élnek pont.
"A többség számára nagyon nem mindegy, hogy a fekete banda, aki szembe jön az utcán vajon a pünkösdista istentiszteletről vagy a kocsmából jön-e."
És ennek mi köze az ateizmushoz? Hívők és nem hívők is lehetnek rosszak! Vagy te azt állítod, hogy egy hívő képtelen a rosszra? Ne érts félre, nem a vallásod ellen akarok agitálni, de nagyon rasszul veszi ki magát, amikor egy vallásos a vallástalanságot egybeköti a moralitás hiányával. Eddig akárhány ateistával találkoztak sokkalta, de sokkalta erkölcsösebbek voltak, mint a hívők. Ne tudd meg vallásos éveim alatt miket tapasztaltam meg az Úr házában és a hitközségben...
"...tökmindegy, hogy egy felső-közép réteghez tartozó európai vagy amcsi ateista-e vagy sem, de ők teszik ki az emberiség 0,01%-át..."
A világ népességéből 1,1 milliárd ember ateista, agnosztikus, szabadgondolkozó.
"Senki nem szereti, de a szekularizációval párhuzamosan terjed,mintegy egyensúlyt teremtve."
Ne mondd már nekem, hogy ahol nem terjed az ateizmus ott nem terjed az iszlám vagy ott nem erőszakoskodnak? Olaszország, erre mit mondasz? A legtöbben hívők, de ott is terjed az iszlám.
Egyébként az iszlám a bevándorlással terjed nem az európai szaporodással vagy éppen áttéréssel, a kutya nem akarná felvenni ezt az átok vallást (eltekintve pár deviánst).
Kedves kérdező, bizonyos dolgokat nem akarsz észrevenni. A legnagyobb tisztelettel jelzem hogy:
"Statisztikák vannak öregem! Ott magas a bűnözés, ahol muzulmán bevándorlók élnek pont."
Sok statisztika létezik. És a legtöbb kisstílű bűnözést nem a bevándorolt iszlám vallásúak követik el pl. Amerikában, hanem célt tévesztett, alsó osztályokból való fiatalok, többnyire feketék és latínók, de fehérek is. A kulcs az hogy nem éppen a hívő rétegből kerülnek ki.
"A többség számára nagyon nem mindegy, hogy a fekete banda, aki szembe jön az utcán vajon a pünkösdista istentiszteletről vagy a kocsmából jön-e."
És ennek mi köze az ateizmushoz? Hívők és nem hívők is lehetnek rosszak! Vagy te azt állítod, hogy egy hívő képtelen a rosszra? Ne érts félre, nem a vallásod ellen akarok agitálni, de nagyon rasszul veszi ki magát, amikor egy vallásos a vallástalanságot egybeköti a moralitás hiányával."
Félre értesz, mert támadást és szűk látókört gyanítasz. Én itt a vallás, pontosabban a megélt hit bűnmegelőző szerepéről beszélek. Rengeteg erkölcsös ateista van, de azt neked is be kell látnod, hogy egy gettóból származó kisebbségi csoportban a hitetlenség nagyon más viselkedést szül, mint a Yale-en.
"Eddig akárhány ateistával találkoztak sokkalta, de sokkalta erkölcsösebbek voltak, mint a hívők. Ne tudd meg vallásos éveim alatt miket tapasztaltam meg az Úr házában és a hitközségben..."
Azok az emberek nem hívők voltak, hanem képmutatók és "farizeusok." Azt pedig én soha nem vontam kétségbe, hogy az ateisták nem lehetnek totálisan morálisak. Az én barátaim is ateisták, és tűzbe tenném értük a kezemet, nem erről van szó.
"...tökmindegy, hogy egy felső-közép réteghez tartozó európai vagy amcsi ateista-e vagy sem, de ők teszik ki az emberiség 0,01%-át..."
A világ népességéből 1,1 milliárd ember ateista, agnosztikus, szabadgondolkozó."
Ha nem voltam világos, még egyszer elismétlem: nem az ateisták arányáról írtam, hanem arról, hogy a felső-középosztálybeli eu/amcsi emberek (akár atesiták, akár keresztények, akár zsidók) az emberiség 0,01%át teszik ki.
"Senki nem szereti, de a szekularizációval párhuzamosan terjed,mintegy egyensúlyt teremtve."
Ne mondd már nekem, hogy ahol nem terjed az ateizmus ott nem terjed az iszlám vagy ott nem erőszakoskodnak? Olaszország, erre mit mondasz? A legtöbben hívők, de ott is terjed az iszlám."
Az iszlám az egész világon terjed, mert a szekularizáció erősödik. Olaszországban is, nem a statisztikákat böngészd menj már el egyszer és nézz szét. A maffia tagjai is statisztika szerint kersztények. Nem tudod vagy nem akarod megérteni, mit értek hívő ember alatt?
"Egyébként az iszlám a bevándorlással terjed nem az európai szaporodással vagy éppen áttéréssel, a kutya nem akarná felvenni ezt az átok vallást (eltekintve pár deviánst)."
Egyre több áttérő van Angliába is és itt Magyarországon is, egy időben itt a fórumot is elárasztották. Sajnos divat vallás lett, sokan az amerikai külpolitika elleni pofonnak tekintik és ezért szimpatizálnak.
"És a legtöbb kisstílű bűnözést nem a bevándorolt iszlám vallásúak követik el..."
Az USA-ban? Lehetséges, de Európában igenis ez szoros kapcsolatban van a bevándorlással, általában ők vannak alsóbb társadalmi rétegekben.
"...hanem célt tévesztett, alsó osztályokból való fiatalok, többnyire feketék és latínók, de fehérek is."
És azt gondolod, ill. tudod, hogy ezek mind ateisták? És akkor ebből következik, hogy a hitetlenség demoralizálja őket? Van, akinél biztosan, de ezt épp úgy nem lehet ráhúzni az emberekre, ahogyan a vallás pozitívnak vélt hatásait.
"...egy gettóból származó kisebbségi csoportban a hitetlenség nagyon más viselkedést szül, mint a Yale-en."
Nekem vannak szegény ateista ismerőseim is, és én azt tapasztaltam, hogy ők épp úgy tesznek a világra, mint a hívő társaik, illetve épp úgy másokra hárítják a felelősséget, mint hívő társaik.
"Ha nem voltam világos, még egyszer elismétlem: nem az ateisták arányáról írtam, hanem arról, hogy a felső-középosztálybeli eu/amcsi emberek (akár atesiták, akár keresztények, akár zsidók) az emberiség 0,01%át teszik ki."
Tudom, hogy kikre értetted. Elfelejtettem konkretizálni, sebaj.
"Az iszlám az egész világon terjed, mert a szekularizáció erősödik."
Mit értesz szekularizáció alatt? Lefogadom, hogy nem azt mint én.
"Nem tudod vagy nem akarod megérteni, mit értek hívő ember alatt?"
Most, hogy így nyomatékosítottad már leesett a tantusz. De figyelj, ilyen ember az egész Föld bolygón kevesebb van, mint ezer ember. Ezt le merném fogadni.
"Egyre több áttérő van Angliába is és itt Magyarországon is, egy időben itt a fórumot is elárasztották."
Miből gondolod? Én éppenséggel úgy tudom, hogy a kereszténységre térnek át a muszlimok Angliában leginkább (a bevándorlás és az egyház kapcsolatáról van is egy összeesküvés-elmélet), egyre több a pakisztáni klérus. És Angliában úgyszintén terjed a vallástalanság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!