Valaki megmagyarázná! Ha egy társadalomban többségbe kerülnek az ateisták, akkor abból, hogy lesz iszlamizálódás?
Nem értelek titeket! Mintha Dániában nem az ateisták küzdenének legvehemensebben az iszlámmal - lásd Geert Wilders.
Én a gondot abban látom, hogy már-már annyira toleráns a nyugati társadalom, hogy rendszerint az iszlám államokban IS terroristának kikiáltott egyéneket, agitátorokat is befogadja és szabadon hagyják őket ténykedni. A többiekkel nincs gond, mert ha nem lenne ez a radikális hatás, akkor gond nélkül beolvasnának - lásd USA. A 9/11 nem egy merénylője származott Németországból, mivel még akkoriban No-ban engedték szélsőségesek prédikálását a német mecsetekben. Egyszerűen marhák!
ma 13:56
Pontosan! Kerüljük el a vallási vitákat. Mondjuk én az említett hozzászólást is értékesnek vélem.
Van köze, belinkeltem egy oldalt, ahol angolról magyarra fordított cikkek vannak, hogy a kérdező jobban megértse az iszlamizálódást és hogy annak semmi köze ahhoz, hogy mennyi ateista van az államban. Nyilván ha mindenki keresztény fundamentalista lenne, egy muszlim nem lenne.
Amúgy vannak még ilyen oldalak, amik ezzel foglalkoznak, pl:
www.dzsihad.blog.hu
1 - Aki az ateizmus többségbe kerülésében reménykedik, ne tegye. Nem fog bekövetkezni.
2 - Az iszlamizálódás veszélye ezzel együtt reális. A dominanciáé is: méghozzá erőszakos úton. Erről a Nyugat- és Dél-Európába máris erősen beszivárgott muszlimok - nem is olyan hosszú időn belül - gondoskodni fognak (hacsak Európa észbe nem kap...amire, sajnos, kevés az esély - bár az alakulóban lévő Kölni Kalifátus létrejöttét még sikerült kivédeni).
#8 vagyok
Utolsó mondatomat nem úgy értettem, hogy maga az ateizmus általában, szükségszerűen értékvesztett.
De a nyugat-európai társadalmak sajnos nagyon jelentős rétegei értékvesztettek, amiért szerintem részben az ateizmus is felelős (magánvéleményem). Az értékvesztett ateizmusban nincs erő, viszont egy társadalom lehetne úgy is ateista, hogy nem értékvesztett, van is rá példa - egész pontosan így értettem, amit írtam.
Ha a britek megengedik, netán helyeslik, hogy a "vallási tolerancia" jegyében legyen akár egyetlen négyzetkilométer olyan hely is az országukban, ahol Nagy-Britannia törvényeit felülírhatja egy vallási csoport "saját törvénye" - legyen az akár az iszlám saría, akár más -, értékvesztett, mert nem becsüli meg azokat a több évszázados modern vívmányokat, melyekre büszkének kellene lennie.
Ugyanez vonatkozik a franciákra is, bár - már amennyire képben vagyok - úgy tűnik, mintha ők okosabban kezelnék ezt a kérdést.
A vallási toleranciát sosem lenne szabad összekeverni a világi állam jogrendjével.
ma 15:39
"Az értékvesztett ateizmusban nincs erő..."
Szerintem ez hülyeség. Mivel magyarázod azt például, hogy Olaszországban, ahol 80% fölötti a keresztények (vallásosak) száma, senki egy szót sem szól az ellen, hogy olyan műalkotásokat, mint például a Dávid-szobrok (vagy ahol egy kicsit is "természetesebben" van ábrázolva az ember) tönkretesznek és levizelik?
"Ugyanez vonatkozik a franciákra is, bár - már amennyire képben vagyok - úgy tűnik, mintha ők okosabban kezelnék ezt a kérdést."
Én is úgy tudom, hogy a franciák integrálják a legjobban a muszlimokat.
ma 15:13
"Aki az ateizmus többségbe kerülésében reménykedik, ne tegye. Nem fog bekövetkezni."
Ez most, hogy jön ide? Egyébként sok helyen Európában már rég többségben vannak. Másutt pedig a tendencia látszik. Ettől függetlenül ennek semmi köze a kérdéshez.
"Az iszlamizálódás veszélye ezzel együtt reális."
És, ha keresztény többség van egy társadalomban, akkor már nem?
"A dominanciáé is: méghozzá erőszakos úton."
Akkor ez már nem is ateista-keresztény "kérdés", hanem annak a ténye, hogy Európa elpuhult. Talán túlságosan magára vette a két világháborút. Egyébként tény, hogy Európa kevesebb költ hadseregre, katonaságra, mint az USA. De nem régi hír, hogy már egyes ázsiai hatalmak is leelőztek. Kijelenthető, hogy a pacifizmus áldozatai vagyunk? Szerintetek?
'És ha keresztény többség van, akkor már nem?"
Magad is megválaszolod a kérdést: de, igen. Ez az Európa már nem elég erős (lelkileg, szellemileg, kulturálisan) ahhoz, hogy a megdöbbentően (jaj, dehogy: belső természeténél fogva!) erőszakos iszlám hódításnak energikusan ellenálljon. Az értékeket megkérdőjelező és relativizáló agresszív liberalizmus kiiktatta az immunrendszerét.
Elfelejtettem hozzátenni: talán a franciák integrálják legjobban az arabokat?!
Ezen egyidejűleg sírnom és nevetnem kell. Az arab bevándorló nem integrálható. Sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!