Kevés olyan ember van az általam becsültek közt, aki vallásgyakorló. Első helyen mégis: Salomon (Moni) Ovadia, a bulgáriai származású, Olaszországban élő rabbinikus tudós, népzene-kutató, zeneszerző és humanista polihisztor. Mélységesen (és magasságosan) intelligens, hiteles ember, aki (és ez szinte egyedülálló!) minden jól-rosszul leplezett felsőbbrendűségi komplexus nélkül, szellemi testvérként képes együtt gondolkodni, kommunikálni hozzá hasonló "nagyságrendű" keresztény értelmiségiekkel és tudósokkal. Nála jobban nem becsülhetnék senkit: nem csak tiszteletre, SZERETETRE is méltó.
2012. ápr. 13. 20:59
22/29 anonim válasza:
Kyle:)
2012. ápr. 13. 21:17
23/29 anonim válasza:
David Wolpe rabbi, reform zsidó, keresztényekkel és ateistákkal is barátkozik és hihetetlenül intelligens,jó könyveket ír.
Szeretem továbbá Chaim Potok írót is, a Nevem Asher Lev nagyon jó könyv, egy zsidó fiúról szól aki híres festő lesz, de nagy botrány kavar, mert feszületeket fest.
Nem vallásgyakorlók közül meg azok akiket már felsoroltak (Örkény, Rejtő, Radnóti, Ben Stiller meg tudom is én.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!