Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tudnék tenni, hogy a...

Mit tudnék tenni, hogy a férjem is higgyen?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos ez nekem,beszélek róla neki,meghallgatja,de nem hisz.Imádkozom és bízom benne egyszer célba ér,szeretném,hogy az ő lelke is békét nyerjen,mert az enyém is csak úgy tud,mert ő egy nagyon jó ember.
2012. ápr. 8. 17:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani kedves kérdező, de szerintem te csak azt hallod meg, amit hallani akarsz. Írhatnak ide bárkik bármit, te mindenképpen azt akarod, hogy a férjed is higgyen abban, amiben te.
2012. ápr. 8. 21:11
 12/19 anonim ***** válasza:
De most gondoljatok bele szegény hívő feleség észjárásába: Szeretem a férjem ,de így holtbiztos a pokolra jut ,meg kell mentenem bármiáron!!Rá kell vennem ,hogy hívő legyen és megkapja a jegyét a paradicsomba és ott csücsüljön mellettem akkor is:)
2012. ápr. 8. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:

"17.35-ös és utolsó válaszoló nagyon sokat segítettetek.Jó és szelíd ember a férjem és nem vesztem el a hitem benne,hogy hinni fog ő is..."

már bocs, de ez azt jelenti, hogy csak azoknak jók a válaszai, akik mindenféle vallásos hókuszpókuszba csomagolják a lényeget?

tudod, én is mondhatom úgy, hogy:

Bízz Istenben, kérd, hogy segítsen és ő olyan kegyes és hatalmas, hogy ezt is megoldja és a férjed hamarosan megérzi az ő szeretetét és megtér... bla... bla...

de inkább csak úgy mondom:

Hagyd békén, ha akar, majd magától megtér. Ezzel csak megsérted őt, mit szólnál, h ő akarna lebeszélni téged a hitedről?

és ne haragudj, szerintem a második sokkal kevésbé álszent.

2012. ápr. 8. 22:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Egy cipőben járunk. Igaz az én férjem állítása szerint hisz Istenben, de nincs kapcsolata vele.

Miért nem kerestem magamnak hívő embert, hogy most ne legyen ilyen problémám? Azon egyszerű oknál fogva, hogy amikor megismerkedtünk és hozzámentem, még nekem sem volt kapcsolatom Istennel, azaz nem tértem meg.

A mi kapcsolatunkban rengeteg problémát okoz ez a gyereknevelésben és az én hitbeli életemben is, mert egyházilag nem házasodtunk össze és érezhetően hiányzik Isten áldása a kapcsolatunkból.

Mit tehetek, hogy ő is hívővé váljon?

Rengeteget imádkozhatok érte, és úgy kell élnem, hogy az életem megmutassa neki Isten szeretetét és békéjét. Ha látja, hogy én békére leltem, mennyivel boldogabb vagyok a régi énemhez képest, ha látja, hogy a hibái ellenére elfogadom, szeretem, támogatom őt úgy ahogy van, akkor talán egyszer felébred benne a vágy, hogy kapcsolata legyen az Úrral és akkor majd ő kér meg, hogy beszéljek neki róla.

A legrosszabb amit tehetsz, ha erőlteted a dolgot.

Egyébként a gyermekeimet is így próbálom Isten szeretetére nevelni. Nem erőltetem, hogy jöjjenek velem Istentiszteletre, mert azt szeretném ha ez saját döntésük lenne és azért jönnének mert ők szükségét érzik.

A szavak helyett sokkal fontosabb a példamutató élet.

Kitartást, türelmet kívánok neked.

2012. ápr. 8. 23:13
 15/19 A kérdező kommentje:
Jó szerintem aki csak rosszindulatú megjegyzéseket ír ide az inkább ne is tegye.Az írjon aki segítene.Normális életet élünk és nem mosták át az agyamat sem butaságok.Én hiszek egy eszmében ami fontos nekem és szeretném,ha neki is az lenne.Ennyi.És hiszem,hogy sikerül.Nem eröltetem rá,nem akaratoskodok.Beszéltem róla neki és ő mindig meghalgat.Én bízom és hiszem a csodákban.Akik nem hisznek azok minek is írkálnak vallás kategóriaban :) Komolyan....vicc
2012. ápr. 8. 23:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Vallás kategóriába csak hívők írhatnak? Na ez a vicc! Állatok kategóriába meg csak állatok:D Szerintem fontos lehet egy kívülálló véleménye is,jobban rávilágíthat dolgokra ,mert ha csak hívőkkel veszed körbe magad nagyon begyepesedsz.
2012. ápr. 9. 11:23
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem csak hívőkkel veszem sorba magam.Nem vagyok begyöpösödött sem,sem agymosott.Az az érdekes,hogy a nem hívő embereket ennyire érdeklik a hívők és ennyire akarják érvényesíteni a rosszindulatú megjegyzéseiket.
2012. ápr. 9. 12:11
 18/19 anonim ***** válasza:

"Az az érdekes,hogy a nem hívő embereket ennyire érdeklik a hívők"

Nem pont te akarod a nem hívő férjedre rábeszélni a saját hitedet? De más hívők is, had ne beszéljek a házaló erőszakos térítőkről..Hagyd békén ,majd ha ő úgy gondolja megtér, jelenleg csak nem akar konfliktust ezért meghallgat.Mindenkit meg akartok menteni egy olyan dologtól amitől nem is kellene.

2012. ápr. 9. 12:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Te így gondolod én nem és nem is szeretnék többet vitázni.Mi alapján írsz olyanokat amit,nem is tudod milyen a kapcsolatunk vagy hogyan beszélgetünk.Mint mondtam nem erőszakoskodok és nem is hasonlítom magam a ,,házalókhoz,, mivel nekem sem szimpatikusak hívő emberként.Így tehát te se hasonlíts engem senkihez.és pont!
2012. ápr. 9. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!