Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek is igy Húsvét táján...

Nektek is igy Húsvét táján meghal egy részetek?

Figyelt kérdés
Tudjuk,hogy Húsvét a feltámadás ünnepe.Ekkor feszitették meg a megváltónkat.

2012. ápr. 7. 22:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
Tudjuk, hogy a Húsvét az egy sziget a Csendes-óceánban.
2012. ápr. 8. 00:38
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

"Tudjuk,hogy Húsvét a feltámadás ünnepe.Ekkor feszitették meg a megváltónkat."

Nem érzed a két mondat közötti ellentmondást?

Húsvét a FELTÁMADÁS ünnepe. NEM EKKOR feszítették meg Jézus, ekkor TÁMADT FEL! Éppen ezért örömünnep, ezért a kereszténység legnagyobb ünnepe. (Még akkor is, ha a való életben sajnos nem akkora az ünnepi pompa, mint karácsonykor.)

A szenvedésére nagyböjtben, a halálára nagypénteken emlékezünk. Ebben az időben igen, ha jól emlékezel, érezheted, hogy meghal egy részed Vele. DE! Húsvétkor örülünk, mert feltámadt és ezzel megnyitotta számunkra is a Mennyek Országát!

Ma ne szomorkodj, nincs miért, örülj és ünnepelj! :)

2012. ápr. 8. 07:21
 13/17 anonim válasza:
Kérdező én értem a kérdésed hiszen az egyik húsvéti énekben is benne van: Szomorkodjatok keresztények, mert aki nem búsul most az nem keresztény(ez jézus halála napján van a misén) de Jézus feltámad igy a részünknek nemkell meghalni
2012. ápr. 8. 16:35
 14/17 anonim ***** válasza:

13-as:

"Keresztények sírjatok! Mélyen szomorkodjatok! Keseregjen minden szív, aki Jézusához hív!"

Ez egy nagyböjti ének. Nem húsvéti. A húsvéti énekek vidámak, hiszen Jézus feltámadásáról szólnak.

2012. ápr. 8. 18:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Erről beszélek .Örülök,hogy megértettétek.

Amikor a megfeszitésre emlékezünk akkor annyira átélem Jézus halálát és meggyászolom őt.De a seb amely annyira fáj begyógyitsa amikor a feltámadásra emlékezünk.Csak nehéz ezt a gyász okozta terhet viselni néhány napon keresztül.

2012. ápr. 8. 18:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Jól értem, hogy a Krisztus iránt érzett mély együttérzésed mondatja ezt veled, és szinte te is meghalsz vele együtt?
2012. ápr. 8. 23:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Bocs most látom a többi hozzászólást, eddig csak az 1. oldalt láttam. Tehát igen a kérdésemre, és egyetértek az előttem szólókkal. Mindenesetre egy igen mélyen érző lélek vagy, nem csak a formális kereszténységet gyakorlod, hanem komolyan átéled, amit hallasz. Jézus is ilyen követőkre vágyik! Tehát örülj, mert Ő feltámadt, és véghez vitte a te megváltásodat, és most fenn van a mennyben, és helyet készít ott neked, ahogy megígérte. De előtte még "el kell végeznünk a futásunkat" (ahogy Pál apostol is mondta), Krisztussal együtt küzdve, néha szenvedve, hogy elnyerjük a "dicsőség hervadatlan koronáját", amit egyedül csak Neki köszönhetünk!

2012. ápr. 8. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!