Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért teremtette meg isten a...

Miért teremtette meg isten a többi bolygót?

Figyelt kérdés
Miért volt szüksége a Föld mellett a többi bolygóra Vénusz, Merkúr, Jupiter stb?
2012. márc. 31. 20:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%

Mert úgy látta jónak.

A Biblia is ezt írja: "Isten az égboltra helyezte őket, hogy világítsanak a földnek, uralkodjanak a nappal és az éjszaka fölött, 1s válasszák el a világosságot meg a sötétséget. Isten látta, hogy ez jó."

2012. ápr. 1. 03:42
 12/31 anonim ***** válasza:
96%

A külső óriásbolygók elhelyezkedése egyedülállóvá teszi a Naprendszerünket: szinte szabályos kör alakú pályát írnak le, és a belső, Föld típusú bolygókra egyáltalán nem gyakorolnak káros gravitációs vonzást. Ehelyett úgy védelmezik azokat, hogy magukba szívják és elterelik a veszélyes tárgyakat. Csak kevés aszteroida és üstökös csapódik a Földnek, az óriás gázbolygók — mint például a Jupiter jelenléte miatt.

Ez is arra enged következtetni, hogy nem véletlen folytán jött létre a világegyetem hanem tervezés eredménye!

2012. ápr. 1. 07:44
 13/31 anonim ***** válasza:
95%

Egy par "erdekes valaszt olvastam a fentiekben:))

Es tenleg: azert teremtette, hogy kerdezzunk: kerdezzunk, gondolkodjunk azon, hogy O mennyire hatalmas, mennyire egyedul allo az alkotasa. A csillagok, bolygok mind hozzaertessel vannak megteremtve, nem csak ugy spontan jottek letre. Az utobbibol csak kaosz lett volna. Ha csak mi Naprendszerunket nezzuk minden tokeletesre van megtervezve. A Fold a Naptol pont a megfelelo tavolsagra van elhelyezve, a Fold merete, dolesszoge tokeletesen alkalmas arra, hogy mi emberek elhessunk. (Roma 1:20)

Barcsak mindenkit arra inditana a Teremtes mu, hogy Ot szolgalja, tiszteletet adva neki, szentte teve az O negy nevet.

2012. ápr. 1. 07:51
 14/31 anonim ***** válasza:
8%
Hát a Biblia szerzői nyilván nem ismerték a Big Bang elméletet. A csillagászok és más társtudományok képviselői már azt kutatják, mi volt az Ősrobbanás előtt. (Maga II. János-Pál kb. 10 évvel ezelőtt fogadta a Vatikánban Steven Hawkingot és több tudóstársát. Informálisan elismerte, hogy az Univerzum és benne a Naprendszerünk kialakulhatott egyetlen robbanás eredményeként.) Persze az a kérdés nyitott, hogy mi (vagy ki) okozta az Ősrobbanást. A bolygók (de a naprendszerek is) tehát nem teremtés útján jöttek létre, hanem kialakultak. A Bibliában írt teremtéstörténetet jobb ha elfelejtjük.
2012. ápr. 1. 09:55
 15/31 anonim ***** válasza:
13%
A bolygók közel sem kör alakú pályán keringenek hanem ellipszis pályán ez is bizonyítja hogy nincs semmilyen tervezettség.
2012. ápr. 1. 11:39
 16/31 anonim ***** válasza:
80%
A bolygók valóban ellipszis pályán keringenek, mégpedig egymásra gyakorolt hatásuk miatt. A bigban, meg kialakulás valóban igaz lehet, de Isten által, az akaratára.
2012. ápr. 1. 11:55
 17/31 Mulder614 ***** válasza:
90%

Ki tudja Istennek mi a szándéka a többi bolygóval. Lehet még más bolygóra is el lehet majd költözni a jövőben. Ha nem más akkor gyönyörködni még lehet benne.

E olyan mint az illat, nem létfontóságú hogy érezd az illatokat, mégis nagyszerű ajándék! Ne a "miéért","hogyan","mikor" dolgokkal foglalkozz, hanem csak élvezd hogy van kérdések nélkül. A kérdésekkel csak az időt szalasztod el arra hogy lásd a csodát.

2012. ápr. 1. 13:17
 18/31 anonim ***** válasza:
60%

< Maga II. János-Pál ... Informálisan elismerte, hogy az Univerzum és benne a Naprendszerünk kialakulhatott egyetlen robbanás eredményeként. >

Csodálatos "tudományos bizonyíték", ez igen. Egyetlen ember informális, ráadásul feltételes módú nyilatkozata; és egyesek képesek máris _ezt_ az ősrobbanás bizonyítékaként és a teremtés cáfolataként értelmezni. És még a hívők a naivak, bocsi... :P

A másik "fantasztikus" bizonyíték: "A bolygók közel sem kör alakú pályán keringenek hanem ellipszis pályán ez is bizonyítja hogy nincs semmilyen tervezettség."

1. Senki nem mondta, hogy kör alakú pályán keringenek.

2. Mert az ellipszis alakú pályát bizonyára nem is kell megtervezni... Próbáljunk már meg szabad kézzel csak egy icipici ellipszist rajzolni, kíváncsi lennék, mennyire lesz szabályos... :P

A fő kérdéshez visszatérve: A Bibliában vannak olyan utalások, amelyek alapján a többi bolygón is van élet, tehát vannak élőlények a Földön kívül is. Lehet, hogy Isten direkt nekik szánta ezeket a bolygókat lakhelyül.

2012. ápr. 1. 17:19
 19/31 anonim ***** válasza:
9%

Kedves Berta!

Igazad van, akkor valószínű így történt, ahogy itt következik:

"És lőn este és lőn reggel, harmadik nap.

És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.

És legyenek világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.

Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat."

Ezek szerint Ősrobbanás nem volt, és nyilván a Holdat is Isten teremtette, mert kellett még "egy kisebb világító test". Azok pedig nyilván hülyék, akik - tudós létükre - azt állítják, hogy a Hold a Földből szakadt ki egy bolygóütközés következtében. II. János Pál nem tett hozzá semmit a Big Bang elmélethez, de elismerte, hogy logikus és az ő hitével nem összeegyeztethetetlen. De úgy látszik, Te a Pápánál is pápább akarsz lenni.

De, hogy a kérdésre is válaszoljak: a Genezis könyvéből idézett szöveg világos magyarázatot ad, világítótestnek kellettek! (Tudod,erőművet és elektromos áramot mégse akart.) :D

2012. ápr. 1. 17:44
 20/31 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 71-es!

A Biblia szerint úgy történt, ahogy bemásoltad ;) , a részletekről nekem fogalmam sincs, nem voltam ott. :)

Ezekről szoktak menni a "nagy csaták" más kérdéseknél (milyen módon, mennyi idő alatt, stb.), keresgélj egy párat. Én még csak bele sem szoktam szólni ezekbe, vagy nagyon ritkán. De nekem semmivel nem nehezebb a teremtést elhinni, mint az ősrobbanást, bizonyíték meg egyikre sincs tudomásom szerint, már amennyire nyomon követem az előbb említett vitákat.

Megjegyzem, ezekben rendszeresen felmerül, hogy a tudósok egy része így gondolja, a másik része meg úgy, sőt, egy harmadik része meg amúgy [értsd: ateista, kreacionista és ID]. :P

És a vitázó felek között is vannak értelmes evolucionisták, akiket tisztelek, kreacionistákat szintén. A tiszteletem alapja pedig - ezek szerint evidensen - nem maga az ember, vagy az általa képviselt állásponthoz való viszonyom, hanem a tudása, az alapossága, a stílusa.

Pápa pedig nem akarok lenni :D , sőt, még csak el sem kell fogadnom, amit ő mond, mivel protestáns vagyok. Tudod, a 2,1 milliárd keresztény nem mind katolikus ám... :)

Nem mellesleg úgy tudom, hogy a katolikusoknak sem kell mindent elfogadniuk a pápától, mivel az ő dogmáik vagy szabályzatuk alapján a pápa csak hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen, ezekben is csak akkor, ha "ex cathedra" nyilatkozik.

Amúgy meg felőlem mindenki azt hisz, amit akar. Amit írtam, pontosan azért írtam, mert a nyilatkozat nem tudományos bizonyíték, ha bárki a feje tetejére áll, akkor sem.

2012. ápr. 1. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!