Most a Bibliával foglalkozunk, és tettünk egy kis történelmi kitekintést, de én nem igazán értem?
Tehát mikor megszületett Jézus,Augusztusz volt a király.Amikor pedig meghalt,akkor Tibériusz.Róma helytartója Pontius Pilátus volt. És innentől nem értem.Azt írtuk,hogy:
zsidóság királya---> Nagy Heródes
---> Kis Heródes
Kajafás--> zsidó főpap (főleg az ő érdeke volt Jézus halála. (Miért is?)
Augustus és Tibérius római császárok voltak. Ekkoriban Júdeát a rómaiak tartották megszállva. Az ott élő zsidóság feletti római hatalmat Pontius Pilátus helytartó képviselte. A zsidók választott királya pedig Nagy Heródes, negyedes fejedelem (tetrarcha) volt, (akinek a nevéhez fűződik a betlehemi gyermekgyilkosság is), majd pedig fia, Heródes Antipas követte a trónon. Ebben az időben Kajafás volt a zsidók vallási vezetője, és Jézusban egy politikai vetélytársat látott. Féltette hatalmát, mert a "názáreti próféta" rövid idő alatt a nép nagy részét elfordította a papi vezetőktől, azok túlzó, az emberek életét megnyomorító rendelkezései, ill. képmutató, ál-vallásosságuk miatt. Egyszerűen Jézus az útjában állt, mint aki nem engedelmeskedik az ő hatalmi szavának, és más módon világítja meg az addig is jól ismert bibliai igéket, elítéli az akkori vallási vezetőket, és ráadásul saját magát Isten Fiának nevezi...
Röviden ennyi... :-)
Szívesen!
Ha van még kérdésed, írj bátran! ;-)
Szia!
Az előző válaszoló már minden lényegeset leírt, én csak egy olvasmányt ajánlanék szíves figyelmedbe, méghozzá Erdős Renée Lysias c. könyvét. Könyvesboltokban, antikváriumokban kapható, vagy esetleg a neten is fent lehet olvasható formában. Persze ez nem történelemkönyv, de nagyon érdekes és izgalmas sztori.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!