Mit fogsz tenni akkor, ha szembesülnöd kell azzal, hogy mégis létezik Isten?
én meg azt nem értem, minek kellett egyáltalán beidézni ide az evangéliumból ezt az idézetet, mivel NYILVÁNVALÓAN semmi köze nem volt a válaszolóhoz, mégis, akárhogy lehet csűrni-csavarni ezt a szöveget, én a saját magam módján értelmeztem
de ha elmondod miért kapcsolódik a válaszhoz Máté írása, miért dönthetett úgy a kérdező, hogy ezt bemásolja, akkor én is elmondom, mi a 3. pont lényege
23- ha te az életedet csak a véletlenre bízva éled akkor aligha leszel szerencsés vagy boldog elégedett ember.
a halál se véletlenen alapul és az se ami utána következik. A halál egy természetes fizikai vég ami utána következik az pedig olyan lesz amilyen életet éltél itt a földön és amit megérdemel a lelked vagy halhatatlanná leszel vagy elpusztul a lelked, ismét primitív anyag részévé lesz. Tehát nem lehet a véletlenre semmit alapozni.- az életet tudatosan kell élni a véletlen pedig csak egy botlása a történéseknek vagy jót eredményez vagy katasztrófát.
Tudod vén kecske, ha szembesülhetnél az isteni Jelenéssel, beszélni hozzá Te nem lennél képes, mert odaszegezne szinte egy adott helyre az ereje, megszűnne a saját gondolatod és akaratod és csak Ő létezne semmi más!
Viszont ha ő szólna hozzád, azt csak egy percig ha kibírnád, de az maga volna a legszebb élménye életednek. Olyan a hangja mint a hárfahúrja szólna, utánozva az emberi hangokat.
Aztán ha visszatérne a lelked a testedbe, Akkor olyan erős és rendkívüli képességűvé válnál, hogy az már a valóságban elviselhetetlen lenne!Olyan erőssé, érzékennyé, nyitottá válnál mindenre!
(mert az Isten de még a kicsinyített Jelenését is, csak úgy képes meglátni az élő ember, ha maga az isteni Erő fordul felé és kirántja az élő lelkét raportra, fel valahova a felhők fölé a Térbe, leállítva maga elé.)
Feltehetnénk azt a kérdést is, hogy ha Isten nem létezik. Akkor mi lessz a hitetlennel ? Meghal és megszűnik létezni. Nem történik semmi. Mi lessz a hitetlennel ? Ugyan az , semmi.
Isten létezik akkor már nagyon más a helyzete a hívőnek illetve a hitetlennek. Pokol vagy menyország ?
Ha megnézzük a kettő variációt. Akkor a hívőnek nincs veszteni valója. Ellentétben a hitetlennel a ki vagy a semmit nyeri vagy a pokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!