Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit fogsz tenni akkor, ha...

Mit fogsz tenni akkor, ha szembesülnöd kell azzal, hogy mégis létezik Isten?

Figyelt kérdés
Volt már ilyen a történelemben, pl. amikor el kezdett ömleni a víz óriási méretekben, és a maguknak élők nem voltak Noé bárkájában.

2012. márc. 29. 17:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Meghívom Súrt egy sörre xD
2012. márc. 30. 00:04
 12/29 A kérdező kommentje:

"ráadásul bosszúálló és gonosz is, aki a véredet szomjazza?"

"A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.

De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.

Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak." Máté (12:35-36)

2012. márc. 30. 07:18
 13/29 anonim ***** válasza:
6%

"CSAK az,hogy létezik nem bizonyítja egy-egy vallás igazát."

Mégis milyen igazat nem bizonyít egy vallás? A vallás azt mondja létezik Isten. Akkor ha kiderül létezik Isten akkor a vallások hazudtak, mert azt állítják létezik Isten? Fura egy logika.

2012. márc. 30. 10:25
 14/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem a logika fura csak te(van egy érzésem még sokan) nem értetted meg.

Attól,hogy létezik egy(több) teremtő még nem bizonyíték arra,hogy lesz feltámadás,mennyország,pokol,40 szűz ha felrobbantod magad,reinkarnáció más szóval valamilyen örök élet. Vagy arra,hogy egyáltalán törődne az emberekkel. Miért ne lehetséges,hogy megteremtett majd sz@rt az egészre? Arra se bizonyíték,hogy mi emberek vagyunk a csúcs faj és körülöttünk forog az univerzum,hogy csak azért vannak a hatalmas csillagok,hogy mi csodáljuk őket éjszaka.

Egy szemléltető példa. Van egy multimilliárdos épített egy árvaházat nem mondja el miért. Az általános reakció: biztos nagyon jó lelkű ember és törődik a szegény kisgyerekkel.

Mik lehetnek az okok: elterelheti a figyelmet a piszkos üzleteiről, unatkozott és volt kidobható pénze, jót tesz az egójának ha az interneten mindenki őt kedveli... stb.

De van egy érzésem most se fogod megérteni, de most nem is az én gondolkodás módom a fontos.

2012. márc. 30. 10:46
 15/29 anonim ***** válasza:
Istennek ebből haszna nincs, de aki árvaházat épít annak lehet. Isten alkotott, az üzlet ember épít. Vagy ha születik majd gyereked azt nem az utcára fogod tenni. Gondolom te meg ezt nem fogod megérteni.
2012. márc. 30. 15:28
 16/29 anonim ***** válasza:

tegnap 15:28

... Ez is csak istenképtől függ.

2012. márc. 31. 14:39
 17/29 anonim ***** válasza:
Én egy Istenre gondolok és nem bálványokra.
2012. márc. 31. 17:44
 18/29 anonim ***** válasza:
9%

Én nem azt írom mit tennék akkor, hanem azt mi történt velem akkor.

Meg kell vallanom, életemben több mint felébe, materialista gondolkodású voltam Isten nem szerepelt a memóriám névsorában.

Nagyon absztrakt képességeim voltak gyermekkoromtól kezdve olyan rendkívüliek amit mindenki elől titkolnom kellett. Viszont használtam gyerekkoromtól kezdve mert hajtott a kíváncsiság. --aztán különös dolgok történtek velünk ismételten amitől megrémült a családom. több hónapon keresztül tartott amikor egy hajnali történés után nagyon begurultam.

Akkor már tudtam hogy léteznek a Földön Teremtő ERŐK. Az is eléggé megdöbbentő volt, de hogy sok hónapra rá amikor leátkozom, leüvöltöm, szidalmazom, megrágalmazom képes lesz kicsinyített formációban meg Jeleníteni magát azt álmomban se gondoltam! S még az a szerencse, hogy a lelkem fellazult volt-- különben ott helyben vége lett volna az életemnek!

Mikor felrántotta raportra a lelkemet mit tettem? Semmit, csak ledöbbentem, elámultam, megbűvölt és leszögezett a Tér azon pontjára az ereje, majd megszűnt saját akaratom, saját gondolatom, csak Ő létezett semmi más!

Az emberi hangokat utánozta a rezgése, mint hárfának húrja úgy zengett, fénye elvakított, rezgésének erejétől lelkem berezonált. --akkor egyetlen energia szállal közelített hozzám és mint ha saját lelkem szálain játszotta volna az emberi hangokat utánozva úgy szólt hozzám.

Amíg fénye rám vetült amíg a sugárzása érintett, olyan boldogság érzés öntött el mindenhol, amit soha nem érzünk életünk legboldogabb pillanataiban se. De abban a pillanatban hogy Tőlem messzebb Jelent meg észrevétlen megtéve azt a távolságot, minden megszűnt a boldogság és minden ismét gondolkodtam, éreztem hallottam,és láttam--- s bizony kegyetlen indulatát is-- akkor nem ragyogó ezüstös fehér volt hanem kékes lilás viharos fényei voltak és egymással szemben állt a két különböző minőségű, feszültségű Teremtő Erő-- vitáztak a másik is lépett előre szikrái izzottak vörösen hadonászott-- elképzelhető alattunk lent a Föld közelben hatalmas vihart kavarhattak iszonyú volt és félelmetes a vitájuk! Összecsapásuktól megremegett a Tér és éreztem hogy valami nagy erő mintha a Tért meglökte volna és száguldott söpört felém... megcsapta a jobb oldalamat és én a pillanat töredékével csapódtam le nyekkenve... aztán semmi... megtapogattam magam és annak örültem élek megúsztam egy újabb butaságomat a megtapasztalt dolgok meg nem értései miatt.

Csodálatos volt az a létezés forma? IGEN-- de semmivel se ér többet, sőt meg se közelíti a kézzelfogható élet csodálatosságát!! Még akkor se ha a boldogságérzésünk mindig csak röpke percekig tart alkalomadtán és erőssége gyengébb-- de a velejáró érzelmek és simogatás ölelés, az élet sok színűsége és változatossága a szerelem és a gyerekek születése, többet ér minden valamiféle isteni csodánál!

2013. jan. 23. 00:09
 19/29 anonim ***** válasza:

"

"ráadásul bosszúálló és gonosz is, aki a véredet szomjazza?"

"A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.

De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.

Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak." Máté (12:35-36)

"

hm, hát ezzel nem is egy gond van

1. ő az írásból idézett, az más kérdés, hogy szerintem így is lehet értelmezni

2. ha jól értem, akkor kedves evangélistánk arra gondolt, hogy bárkire mondjuk, hogy gonosz, a saját szívünk gonosz kincseiből hozzuk elő a gondolatot, elég érdekes

3. magyarul, ha te most azt próbáltad sugallni, hogy a válaszoló gonosz, mert gonosznak hiszi istent (hiszen Máté ezt mondja), akkor viszont te is az vagy ugyanezen logika alapján

problem?

2013. jan. 26. 13:31
 20/29 anonim ***** válasza:
A 3 pontban írt véleményed nem értem, hogy függ össze azzal amit bemásoltál. Ez egy problem. Azt értem, hogy te nem érted, de én nem értelek téged ahogyan érted. Érted?
2013. jan. 26. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!