Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van igaz vallás?

Van igaz vallás?

Figyelt kérdés
ha van melyik az?
2009. jún. 14. 17:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
33%

Igen van.

Isten Fiától tudjuk melyik az.

[link]

2009. jún. 14. 19:38
 12/33 anonim ***** válasza:
84%

utolsónak:

ez kicsit elfogult válasz.természetesen több igaz vallás is lehet,neked ez.nincs ezzel semmi baj.

2009. jún. 14. 19:40
 13/33 anonim ***** válasza:
66%

"utolsónak:

ez kicsit elfogult válasz.természetesen több igaz vallás is lehet,neked ez.nincs ezzel semmi baj."

Nem kell nekem válaszolnod, inkább a kérdezőnek válaszolj, tartsuk be a szabályokat, de ha már kiprovokáltad válaszolok.

Két logikai érték van;

1 valami igaz

2 vagy hamis

természetesen én a saját vallásomat tartom igaznak (vagyunk igy néhányan)

ugyanolyan természetesen mindenki hitbeli, - vagy más - meggyözödését tiszteletben tartom, hiszen én is teljes joggal elvárom, hogy engem se üldözzenek vallásomért, egyáltalán a meggyözödésemért.

Ahogy a XVIII. században mondta egy értelmes ember;

Monsieur nem értek egyet önnel, de életemet adnám azért, hogy szabadon elmondhassa véleményét.

2009. jún. 14. 19:48
 14/33 anonim ***** válasza:
35%

A Dogmatikán belül, a Teremtéstan,Istentan,Szentháromságtan stb mind kinyilatkoztatott hazugságok és képtelenségek.

Ez a vallásotok alapja :(

2009. jún. 14. 19:56
 15/33 anonim ***** válasza:
71%

"utolsónak:

én keresztény vagyok.nem vagyok mélyen vallásos,de azért hizsek Istenben,szoktam imádkozni,hiszek a bűnbocsánatban,abban h.van felettünk valami,valaki,aki dönt rólunk."

-Egészségedre

"szerinted semmire nem jó a vallásosság?te dolgod.végülis csak évezredek óta létezik,több milliárdan vallásosak,de ha te azt mondod,h.semmi értelme akkor biztos úgy van.O-"

Ez nem érv ! Ez az egyetek szart mert többmillió légy nem tévedhet tipikus esete.

Arról nem is beszélve, hogy a vallást erőszakkal tartották érvényben évezreden keresztül. Ma is erőszakkal tartják az iszlám országokban !

Az ateistákat ott ma is kivégzik !

Nem etikus hát ezt érvként felhozni !

2009. jún. 14. 20:01
 16/33 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem inkább igaz hit van, és a vallásokat a történelem alakította olyanná, amilyenek, van mindben olyan rész, ami egy darabkája a teljes igaz puzzle-nek, de mivel emberek alkotják, egyik se tökéletes, mert az ember se az. De törekedni kell a tagoknak arra, hogy ne keltsen másokban visszatetszést és hiteles legyen, akár kicsi közösségenként, akár nagyban, én úgy gondolom, a mi kicsi közösségünk jól halad ezen az úton (sajnos nem mindenhol van így).
2009. jún. 14. 20:21
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

ha létezne igaz vallás,akkor nyilvánvalóan csak egy lenne.

Mindenki aki nem aszerint az egy szerint élne és gondolkodna nagy tévedésben lenne.

Mivel az a vallás igaz lenne, mindenre választ jelentene emiatt nem lenne semmi értelme a tudományoknak, hisz minek kutatni olyasmit ami meg vagyon írva ? :))))

2009. jún. 14. 20:33
 18/33 anonim ***** válasza:
92%

Épp ma olvastam erről, ide másolok néhány sort. "Ezért ami igaznak tűnik valakinek, nem látszik igaznak másvalaki számára. Azok, akik a völgyben vannak, nem úgy látnak, mint akik a hegy tetején vannak. De minden ember számára az az igazság, amit az ő értelme annak lát, és addig,amíg egyszer egy magasabb Igazság kinyilatkoztatását kapja meg ugyanez a személy, és annak a léleknek, aki befgadja a magasabb igazságot, még több fény adatik."

Ezeket Jézus mondja, de nem a keretény Biblia, hanem egy másik Evangélium szerint.

2009. jún. 14. 22:46
 19/33 anonim ***** válasza:
91%

Vallásokon nem érdemes vitatkozni, úgysem lehet semmit bizonyítani.

Amúgy ez a millióan gondolják így, szóval igaz, tényleg idegesítő, mert milliárdnyian gondolják máshogy is.

Vagy ugye jól tudjuk, hogy a föld lapos volt elég sokáig, aztán hirtelen begörbült. :)

Meg más bolygók se léteznek, ma mégis a Vatikánnak van az egyik legnagyobb csillagvizsgálója. :P

2009. jún. 14. 23:37
 20/33 anonim ***** válasza:
90%
Mindenkinek az az igaz vallása, amiben hinni tud, amiben mentsvárat talál. Nekünk nem hívő embereknek is vannak dolgok, amik erőt adnak, csak mi ezt nem a vallásban, hanem a családban, barátokban találjuk meg. Nekünk ők az igaz dolgok.
2009. jún. 15. 00:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!