Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van igaz vallás?

Van igaz vallás?

Figyelt kérdés
ha van melyik az?
2009. jún. 14. 17:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
36%
A katolikus.
2009. jún. 14. 17:40
 2/33 anonim ***** válasza:
92%
mindenkinek a saját vallása az igaz... a katolikusnak a katolikus, az iszlámnak az iszlám, a buddhistának a budhizmus, az ateistának az ateizmus....erre a kérdésre ne mástól várd a választ, hanem saját magad gondolkozz el rajta, mi áll hozzád a legközelebb, mi az, ami számodra a leghihetőbb és elfogadhatóbb
2009. jún. 14. 17:44
 3/33 anonim ***** válasza:
47%

Nincs igaz vallás.

Mindegyik kinyilatkoztatott dogmákra butaságokra épít.

2009. jún. 14. 18:15
 4/33 anonim ***** válasza:
88%
mindegyik igaz vallás,ha mély hiten alapul.1.jólírta.mindenkinek az amiben hisz.a 3.szerintem nagy hülyeséget írt.a dogmák igenis szükségesek,hiszen ezek adnak szilárd talajt az egésznek.ettől maradnak fent sokáig.ezért lehet biztos pont a vallás,hogy állandó elemei,rituáléi vannak.a dogmák tehát az igaz vallás sarkkövei.enélkül csak szeszélyekről,aktuális divatról,álvallásosságról beszélhetünk,pl.ha állandóan változnának a szertartások,szokások,hittételek,nem lenne mihez igazodni.
2009. jún. 14. 18:48
 5/33 anonim ***** válasza:
88%
Na ez a kérdés miatt már nagyon sok millió ember meghalt.
2009. jún. 14. 18:49
 6/33 anonim ***** válasza:
38%

A dogmák nyilvánvaló hazugságok.

Hogy lehet szilárd talajnak nevezni egy hazugságot ?

2009. jún. 14. 19:07
 7/33 anonim ***** válasza:
79%
leírnád mit tekintesz te hazugságnak ami dogma...4.vagyok
2009. jún. 14. 19:09
 8/33 anonim ***** válasza:
73%

mondjuk szerintem vannak az egyházi és vallási dogmák a kettő nem mindig egészen ugyanaz....az egyház dogmái sokszor földi érdekeket képviselnek,erőszakosak,manipuláltak.

ugyanakkor vannak a megkérdőjelezhetetlen!!! VALLÁSI dogmák,amiket ismerned kell(és elismerned)ahhoz h.az adott valláshoz tartozónak mondhasd magad..4.voltam még mindig!!természetesen én a vallási dogmákat tartom szükségesnek.

2009. jún. 14. 19:13
 9/33 anonim válasza:
65%
Igaz vallás??? Szerintem nincs. Egyáltalán miért is van szükség vallásra??? Kik gyakorolják a különféle vallásokat???
2009. jún. 14. 19:28
 10/33 anonim ***** válasza:
87%

utolsónak:

én keresztény vagyok.nem vagyok mélyen vallásos,de azért hizsek Istenben,szoktam imádkozni,hiszek a bűnbocsánatban,abban h.van felettünk valami,valaki,aki dönt rólunk.

szerinted semmire nem jó a vallásosság?te dolgod.végülis csak évezredek óta létezik,több milliárdan vallásosak,de ha te azt mondod,h.semmi értelme akkor biztos úgy van.O-

2009. jún. 14. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!